Maciek1 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 ciekawe tez jakie beda ceny icon_smile.gif Ciekawe, ciekawe, moja M16A4 nie obraziła by się gdyby dostała burst w prezencie.;-) Masz już może pomysł jak mechanizm bolt catch będzie umiejscowiony w body Emki? Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Zapewne "układ właściwy" byłby w kolbie/chwycie przednim, a w body same styki. Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted June 1, 2008 Author Report Share Posted June 1, 2008 Dokładnie tak. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Chodzi mi bardziej o to gdzie kable będą poprowadzone w body i jak bedzie umocowany sam przycisk, czy bedą wymagane jakieś przeróbki body? Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted June 1, 2008 Author Report Share Posted June 1, 2008 Prawdopodobnie obejdzie się bez modyfikacji. Przyciski będą zintegrowane z atrapami, a kable na tyle cienki aby można je było bez problemu poprowadzić przez body. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 a jak sprawa z boltcatchem będzie wyglądała. Potrzebna będzie jakaś spręzynka? Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted June 1, 2008 Author Report Share Posted June 1, 2008 Raczej pod "wsuwką" będzie mikro przełącznik suwakowy. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Pod jaką "wsuwką'? Bolt catch to ten przycisk z lewej strony nad gniazdem maga, i to chyba tam powinien być owy przełącznik, ale jaki to już zostawiam tobie.;-) Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted June 2, 2008 Author Report Share Posted June 2, 2008 No tak, o to mi chodzi - z lewej strony od napisu Arma Lite w m15a2 CA Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Widzę, że temat o M16. Ale czy dałoby się coś takiego zrobić do Kałasza z kolbą składaną - chodzi mi o blokadę zamka po ostatnim strzale. W moim można zrobić bardzo ciekawy numer - przedłużacz do kabla, żeby zmieścić układ podłączony do tego kabla. Nawet z małym mikrofonem - będzie na gearboxie i wszystko będzie "słyszała". Przydałoby się tylko jakoś ustawiać konkretną pojemność magazynka, po której się będzie blokowało. Zwolnienie mechanizmu - mały przycisk, który będzie naciskany przez suwadło po odciągnięciu. Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted June 2, 2008 Author Report Share Posted June 2, 2008 Tak to jest, jeśli czyta się tylko ostatnią stronę tematu. Będą wersje dostosowane do każdej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Pierwsze dwie strony czytałem... Ciekawie się zapowiadało. I tak jest. [Offtop mode off] Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Saper_, Czy jesteś w stanie podać przybliżony termin szerszego wypuszczenia modułów na rynek, czy jest zdecydowanie za wcześnie na takie pytanie? Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted June 2, 2008 Author Report Share Posted June 2, 2008 Myślę, że początek 2009. Na pewno przed właściwą serią, będą dostępne krótkie serie prototypowe, do testowania. Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Czy będzie dostępny w najbliższym czasie licznik strzałów na mikrofon, do serii? Interesuje mnie sam licznik, mogę też kupić tylko schemat i listę części i samemu wykonać licznik. Wyświetlacz najlepiej LED, żeby taniej było. Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 (edited) Tak sobie czytam te 11 stron i myślę... "koleś jesteś genialny" :) Ja na pewno biorę takie coś jak będzie ( burst i bolt catch na tym się głównie skupiam, ale na inne bajery może też bym się skusił ) Myślę że wzięłoby takie coś parę osób z ekipy. Ogólnie to podziwiam Twoje zawzięcie :) Brawo! Jakbym mógł coś zasugerować. Otóż wyświetlacz w replikach M16 z kolbą stałą można by montować na wewnętrznej stronie klapki stopki kolby. W razie potrzeby dokonania jakichś zmian po prostu by się ją otwierało. Co do sprawy zacinki to sobie pomyślałem aby ją załatwiać poprzez wciśnięcie dopychacza ( nie wiem czy dobrze mówię, ale wydaje mi się że w ostrej wersji podczas zacinki czasami się to naciska, jest to ten okrągły, wystający przycisk po prawej stronie repliki ) Pozdrawiam Szarak Edited June 5, 2008 by Szarak Quote Link to post Share on other sites
lup Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Nie we wszystkich replikach można w dowolnej chwili wciskać ten dociskacz. zobacz tutaj Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 (edited) No ale to tylko w ICS chyba. Bo przed chwilą sprawdziłem w swojej G&P i nic nie wystaje podczas naciskania tego. Swoją drogą nawet nie wiedziałem, że takie coś działa :) Myślałem, że to atrapa :P Edited June 5, 2008 by Szarak Quote Link to post Share on other sites
woma Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 (edited) Tak działa to tylko w ICSie, ku mojemu zdziwieniu mechanizm zwolnienia sprężyny ma też CyberGun, ale jest dodana osobna dźwigienka. (Offtop) Edited June 5, 2008 by woma Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Szarak - dopychacz zamka (w ASG, w replikach emek firmy ICS zwalniacz sprężyny) w ostrych emkach powinien być używany zawsze po zacięciu, przeładowaniu bądź zwolnieniu bolt catcha - gazy prochowe zanieczyszczają komorę zamkową i trzeba dopchnąć zamek. Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 No, to dlatego podałem taki pomysł. :) Tylko nie byłem pewnien czy tak jest w ostrej :) Pozdrawiam Szarak Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Projekt chyba nie upadł, prawda? Bo saper jakoś nic nie pisze od dawna. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Raczej - "sezon ogórkowy" czyli wakacje... :) Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Cierpliwości, panowie. Jeszcze tylko jakieś pięć miesięcy czekania. :P Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Jestem dobrym znajomym sapera i mogę wam powiedzieć, że nie próżnuje ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts