Zachar Posted November 30, 2008 Author Report Share Posted November 30, 2008 @Mikadorus Jest taki dział na forum jak "problemy i serwis". Jesteś nie pierwszy i pewnie nie ostatni któremu się gwint ułamał. Pisałem, żeby nie nakręcać żadnych tłumików, ale kto by to czytał ? Teraz możesz sobie wytoczyć nową lufę z odpowiednim gwintem albo kupić nową podstawę muszki i nie nakręcać żadnych tłumików. @Skowron123 Doradzę tylko, że stopka kolby od AK-47[TM] nie pasuje do AKM. Jest o 3-4mm za krótka, choć możliwe że w AK-47 cymy jest taka jak w AKM. Może od AK-74 będzie pasowała; pożycz od kumpli i spróbuj dopasować. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 Zachar- chodzi o stockowy "tłumik" nie żaden przedłużacz lufy. ;-) Tłumik na AKM... profanacja. Quote Link to post Share on other sites
skowron123 Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 Wiem, wysłałem maila z zapytaniem czy ta stopka do ak47 pasuje ale odpisali że nie także zostało mi zakleić albo szukać bo gdzie indziej nie moge znalezc... Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Niestety AKM to taka nietypowa replika. wile rzeczy jest niedostępnych, niektóre trzeba adoptować. Uwaga! Ostatnio wziąłem się za pakowanie drewien od ostrego do repliki cymy. Zobaczcie jak macie zamontowane lufy zewnętrzne, moja latała jak szalona(taśma teflonowa załatwiła sprawę). Quote Link to post Share on other sites
SuRy Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Mam pytanie (może już było na poprzednich stronach, nie czytałem. Jkc przepraszam). Otóż jaki jest zasięg MAX. i zasięg SKUTECZNY tej broni, gdyż mam w domu m14 agm a poszukuję czegoś krótszego o podobnych osiągach. Mocowo przewyższa agm-a o 100fps a zasięg? Z góry dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
zabugowiec Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 W tej replice masz skuteczny zasięg na około 50 metrów. Mam ją od niedawna, jest naprawde dobra, bardzo polecam ale w wersjii CM.036A. Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Jaka komora HU bedzie najlepsza dla tego akm? Chodzi o szczelność i powtarzalność. Jak cos prosze o link:) Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Takie pytanko Kupować tą cymke 0.36A czy czekać na tą...? http://www.wmasg.pl/aktualnosci/cyma:_akm_048m/1079/ Jak myślicie? prezentuje się bardzo ładnie,ciekawe czy te same bebechy... Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Czekaj. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 A myslicie że za ile będzie w Polsce i w jakiej cenie? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Tego nikt nie wie ;) . Różnie to jest. Lepiej czekać niż później żałować. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 12, 2009 Author Report Share Posted January 12, 2009 (edited) Jaka komora HU bedzie najlepsza dla tego akm?Komorę mam z TM i działa tak samo z lufą systemy jak standardowa komora cymy. Jaki wniosek ? Możesz kupić komorę TM i dorobić sobie ideologię, że coś tam ten nowy hop-up daje. Albo nie kupować nowej komory i nic na tym nie tracić ;-) Kupować tą cymke 0.36A czy czekać na tą...? http://www.wmasg.pl/aktualnosci/cyma:_akm_048m/1079/ Nowy AKM cymy to będzie zupełnie inna replika, której bliżej konstrukcyjnie do Boyi/VFC/Inokatsu niż do TM/CM/JG. Jak się pojawi w Polsce, to założy się nowy temat. Edited January 12, 2009 by Zachar Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Oj dobrze by to było gdyby to była zrzynka z VFC... Obecny AKM jest bodajże ściągnięty z Inokatsu. Quote Link to post Share on other sites
Shurtugal Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 A ja mam pytanie. Czy magazynki od zwykłego kałasza (47-ki) będą pasować do AKM'a? Mam tutaj na myśli CM.048. Pytam, bo na fińskiej stronce (na której btw. jest już w ofercie) pisze, że można je stosować wymiennie, a jakoś te pomarańczowe okładziny rażą w oczy. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 18, 2009 Author Report Share Posted January 18, 2009 Obecny AKM jest bodajże ściągnięty z Inokatsu.AKM jest projektem cymy opartym na rozwiązaniach TM. Inokatsu to zupełnie inny sposób rozkładania.http://www.russianmaniaworkshop.com/prodspics/AKMCG.jpg W konwersjach Inokatsu jest dużo śrubek i imbusów, więc też wolałbym żeby nowy AKM był kopią VFC. A ja mam pytanie. Czy magazynki od zwykłego kałasza (47-ki) będą pasować do AKM'a? Mam tutaj na myśli CM.048.Jeżeli będzie wykonany w standardzie VFC/Inokatsu, to będą pasować. No chyba, że sobie wymyślą takie magazynki jak TM w swoim AK-74M. http://www.pinnacleairsoft.com/images/MAG-SM-AK74mn.jpg.Ale to jest mało prawdopodobne. Po za tym nie piszcie tutaj o nowym AKM cymy[cm.048], bo będzie on miał niewiele wspólnego ze swoim poprzednikiem. Quote Link to post Share on other sites
Shurtugal Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Dzięki za informację i wybaczcie, że napisałem tutaj, ale za bardzo nie było gdzie, a nowego tematu tworzyć się nie opłaca, skoro niedługo takowy powstanie. A ten magazynek, to mianowicie ten, jeśli mogę jeszcze dodać: http://www.jamatik.fi/ak47-magazine-cyma-c...82111842840b7f8 Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Czy będzie pasował? Tak. Jak pisał Zachar- wszystkie magi, poza tymi nowymi Marui, są w jednym standardzie. W zależności od modelu i repliki, czasem może wymagać drobnego spiłowania i to wszystko. Quote Link to post Share on other sites
grzesiek_92 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A jaka najlepsza bateria bedzie do tego karabinu? Sczególnie przy kulkach 0,28g ? Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Kulki nie mają żadnego znaczenia. Najlepsza będzie 9.6V, ale mini bo large nie wejdzie do kolby w AKMie. Quote Link to post Share on other sites
grzesiek_92 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A ile mAH i czy wejscie mini czy large czy sama beteria? Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Jaką baterię sobie wybierzesz tyle będzie mah. Wtyczka w AKMie jest mini, chodziło mi o ogniwa - jeśli chodzi o 9.6V wejdzie tylko bateria na ogniwach mini. Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 (edited) Ja używam Firefox 9,6V 1500mAh typu mini na kulkach 0,25g P&J i śmiga aż miło ;) a batka wytrzymuje długo! Pare stronnic temu (w sierpniu 2008 :P) pisałem, że chyba poszła mi zembatka silnikowa - okazało się, że poprostu co pareset strzałów luzuje mi się imbus dociskający silnik i nic nie dawało dokręcanie - byłem zmuszony użyć łopatologi i najzwyklej w świecie podłożyć kawałek papieru pod silnik :P działa w 100%! Miałem (i mam nadal) czasami problemy ze stockową gumką hop up, która lubi sprawiać (NIE ZAWSZE), że kulki lecą o połowę krócej, nie ważne jak się ustawi hop upa - w pozycji semi, a w auto dopiero po paru kulkach leci OK. Na mrozie to już w ogóle jest masakra. Właśnie dziś zamówiłem gumkę silikonową Systemy (czarną) i dystansery H [''Zestaw dystanserów poprawiający tor lotu kulki[P&J]''](2 sztuki) za 10zł na taiwanie i zobaczymy jak to będzie współgrało. Zawsze mam jeszcze dystanser ze stocku :P Dam znać, jak to wszystko będzie śmigało po wymianie ;) Edited March 9, 2009 by danielosw Quote Link to post Share on other sites
grzesiek_92 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Za 10 zł? Albo okazja albo jakies gowno za przeproszeniem kupiłeś. A do AEG nowa gumka to podstawa, tak jak kulki :). Trzeba kupić razem z karabinem. Baterie chyba tez kupie 1500 bo jeszcze przeciez bede mial stockowa to na 100% starczy. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Te dystansery są bardzo fajne. Poprawiają tor lotu w sposób bardzo zauważalny. Quote Link to post Share on other sites
Pepla Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Posiadam ten karabin jak narazie jestem zadowolony z tego zakupu. Karabin sypie na 60 metrów bez problemu, jest celny rozrzut nie jest za duży. Polecam Gorąco Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts