Romin Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Witam. Jestem posiadaczem takiej kamizelki. Jak oraz za pomocą czego można usztywnić ładownice (torby) ? Jakieś pomysły ? Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Magazynkami (?) Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Kupić porządne ładownice? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Kupić porządne oporządzenie a nie syf z MilTeca :? za 1/10 ceny oryginału... Ronin Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Krochmal? Quote Link to post Share on other sites
Zawac Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Podszyć ścianki ładownic jakimś plastikiem, choćby z butelki po wodzie utlenionej takiej do żelazek :-P Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Nie lepiej od razu wsadzić płyty balistyczne ? Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Do ładownic? Chyba płyteczki. Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 @Zenek Ja nie mówiłem na serio, to był tylko żart 8-) Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 gazetami... Krysiek, nie takie rzeczy tu ludzie gadali, więc zrozum Zenka. ;) Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Szczerze to sie przestraszyłem. Spróbuj jak są w tych standardowych do alice. Siakiś plastik. Quote Link to post Share on other sites
Zawac Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Spróbuj jak są w tych standardowych do alice. Siakiś plastik. No to tak jak mówię, te białe butelki po wodzie destylowanej, to taki sam plastik jak w ładownicach ALICE :-o Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Witam. Jestem posiadaczem takiej kamizelki. Jak oraz za pomocą czego można usztywnić ładownice (torby) ? Jakieś pomysły ? Podszyć tym jak dasz radę: http://www.strima.com/item/130394/pl/ Albo podobnymi, poszukaj w tym sklepie. Podszyć ścianki ładownic jakimś plastikiem, choćby z butelki po wodzie utlenionej takiej do żelazek :-P 1. Bardzo mądre podszywać ładownice półokrągłym plastikiem z butelek, zastanawiam się co ty masz za replikę że z okrągłych magazynków jest zasilana :wink: 2. Co Ty masz za żelazko że na wodę utlenioną chodzi?? :wink: ;-) Nie bierz tego do Siebie, nie miałem zamiaru Cię obrazić ;) Quote Link to post Share on other sites
lup Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 (edited) Tyle, że ja widziałem takie butelki o przekroju prostokątnym... ...woda nie utleniona... oczywiście :) A plastikowe plastry do różnych "zabaw" dostaniesz m.in. w sklepach dla plastyków. Edited February 7, 2008 by lup Quote Link to post Share on other sites
Zawac Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 MAJOR762 zauważ, ze potem sie poprawiłem:P chodziło mi o wodę destylowana:) A jak już chcecie dobry plastik, płaskim to może(i znów butelka, co ja z nią mam:P ) taka po jakimś oleju samochodowym, albo po czymś w tym stylu :P Bo jak sadze usztywnianie przez materiał termiczny nie wchodzi w grę w takich ładownicach:P P.S. Aha a żelazko mam jakieś tam, a wodę sie wlewa zęby para szła ;-) ;-) poza tym ja sie boje takich urządzeń ;-) Aha jeszcze jedno...a replika PPS albo Thompsona zasilane sa na okrągłe magazynki:P Quote Link to post Share on other sites
mosquito Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 A nie, bo PPSz jest na okrągłe (między innymi), PPS natomiast na łukowe ;-) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 A jak już chcecie dobry plastik, płaskim to może(i znów butelka, co ja z nią mam:P ) taka po jakimś oleju samochodowym, albo po czymś w tym stylu :P Rzeczywiście, o tym nie pomyślałem. Mógłbyś mieć jednak problem z usunięciem tego tłustego syfu, a podszywanie ładownic tłustym plastikiem nie wydaje się być najlepszym pomysłem ;) Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 (edited) Będe miły i pokaże jak wyglądaja podszyte plastikiem (opakowania po jakiś PMRach, konwersjach od aegów i innym szmelcu). Na początek ładownice średnie w których mieszczą sie po 3 magi od FN-FALa lub 4 magi emkowe, albo 2 magi od AK. I ładownice duże , bardziej jako utility pouche sie nadają. Ładownica na panelu udowym robi za dumpa. Wszystkie ładownice były prute lekko, plastik był podklejany, nitowany(nie zawsze), a nastepnie oklejany od strony magów elanobawełną. Troche roboty jest, ale za to mam mase modułów które naprwde są wygodne w uzytkowaniu, rzepy są dobrej jakości i nie ma co sie bać, że sie zgubi maga, albo zawartość ładownicy kiedy klamra jest odpięta. Edited February 9, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Kupić porządne oporządzenie a nie syf z MilTeca :? za 1/10 ceny oryginału... Ronin To daj mu pozostałe 9/10 ceny, to sobie kupi oryginał... Z tego co widze to on nie pytał "co kupić", tylko jak usztywnić ładownice... :wink: Quote Link to post Share on other sites
look17 Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Ravic - skąd masz te ładownice? Sam uszyłeś? Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Noszenie na sobie kamizelki przeciwodłamkowej z wkładami nawet z karimaty(ładownice nie będą się tak miętosić - przetestowane u kumpla) Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 To daj mu pozostałe 9/10 ceny, to sobie kupi oryginał... Z tego co widze to on nie pytał "co kupić", tylko jak usztywnić ładownice... 1. Dlaczego ja mam mu dać na nią pieniądze? 2. W tym brutalnym zdaniu zawarta była prosta wskazów, do której kolega RoMiN sam dojdzie: "Po co kombinować z usztywnieniem i marnować czas i energię, skoro lepiej jest kupić porządny sprzęt?" Jeżeli kamizelka faktycznie jest mu potrzebna do przenoszenia wyposażenia to niedługo sam zorientuje się, że ta nie spełnia jego oczekiwań (a jak widzę już nie spełnia) i będzie szukał lepszej... Ronin Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Tylko nie każdy ma kasę na porządną, kontraktową kamizelkę. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 A kto powiedział że wszystko trzeba kupować naraz. Pieniądze można uzbierać i niekoniecznie kupować kontrakty, niektóre kopie są porządnej jakości, Guarder czy G&P. Quote Link to post Share on other sites
Romin Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 Ravic, dzięki za zdjęcia. Jak znajdę czas i chęci to coś popróbuje. Kamizelka jako tako jest dobra, lecz ładownice (torby) nie są zbyt dobrej jakości. Spróbuje zrobić tak jak opisał Ravic. Mam nadzieje, że w przyszłości znajdą się fundusze na lepsze ładownice Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts