Parafian12 Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1044 Słyszałem ze stara generacja była lipna ,a jak z tą? Proszę o wszelkie informację. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 (edited) Piszą że do luf precyzyjnych^^ To może być odpowiedź na kulki Gunfire. Ale coś to śmierdzi ceną, przypada 1 grosz za jedną kulkę. Za dobre kulki idzie trochę więcej.. Ale co ważne, jeśli się sprawdzą to mają każdą najczęściej używaną wagę. Napiszę do Krakmana w tej sprawie. Edited February 7, 2008 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1482 z tymi też coś nie tak ma być bo wypada 0,975 gr za kulkę :) ? Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Proszę bez offtopów. Quote Link to post Share on other sites
chopesz Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Słyszałem ze stara generacja była lipna ,a jak z tą? Gdzie? Nie przesadzajmy, sam używam Extremów, ale kilku moich kolegów używa P&J i jest ok. Owszem do luf precyzyjnych nadają się tak samo jak Goldfire. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 O to chodzi właśnie, że są lipne w preckach. Napisałem już do Krakmana, spytałem czy testowali te kulki w preckach Systemy (bo takie tylko mają z tych lepszych) i jeśli tak to jak to wypadło. Johny89, porównywałem z Blasterami, które idą grubo ponad 1 grosz za kulkę ;). Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 (edited) Przy kupowaniu precki systemy sprzedawca z krakmana mówił, ze oni strzelają z p&j z tych precek i nie ma problemów. Miałem na stanie jeszcze parę tysięcy p&j i po wystrzeleniu 2 hicapów nie miałem problemów z zacinkami ;) Zobaczymy jaka będzie ta nowa seria kulek p&j. Jeśli sie bedą dobrze sprawować w preckach to będą niezła konkurencją dla innych kulek. Np. 1 kulka excel wychodzi 1.59 gr. Edited February 7, 2008 by rdk Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Gadałem z pewnym sprzedawcą, który testował GunFire na preckach - zero problemów. PeJoty jak widać mają być alternatywą dla GunFIre'ów, przy okazji w podobnej cenie. Osobiście preferowalbym Gunfire - do firmy PeJot nie jestem przekonany. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 WITAMBEZ ZADNYCH PROBLEMóW MOZNA UZYWAC TYCH KULEK W PREC LUFACH POZDRAWIAM Mail od Krakmana. Jak skończą mi się kulki GF to kupię P&J i mam nadzieję że precka normalna już wtedy będzie, zobaczymy jak to wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Mam lufę KM head. Czy powinienem się obawiać, że PJoty zrysują mi warstwę teflonu, co może wpłynąć negatywnie na stan lufy? Takie opinie słyszałem. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Powinieneś się obawiać, oni tam dla żartów opiłki żelaza wsypują ;) Taki humor serwisowy :> Konkretnie - które pejoty? Ja strzelałem parę k zwykłych PJ na systemie 6.04 i nie zdarzyła mi się ani jedna zacinka. Sprzedawca radził sprawdzać, czy nie ma żadnych "niedorobionych" egzemplarzy w opakowaniu, nie sprawdzałem - na szczęście widocznie nie trafiłem na takie. Tym niemniej należy mieć się na uwadze ;) Argument "za tanie aby było dobre" nie sprawdza się - akcesoria i części ostatnio sporo tanieją przecież. Krakmana mam pod ręką i wygląda na to, że przerzucę się na te nowe kulasy... Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 A ja nie. Stare PJ cięły mi się w midcapach do AK obłędnie, rozrzut był dużo większy niż na Guarderach czy TM. PJ jako firma ma u mnie krechę jako producent kulek i to na długo. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Używałem przez jakiś czas Blasterów - dla porównania. Też na preclufie systemy. Może jestem za mało pro, ale nie widziałem specjalnej różnicy... Z drugiej strony nie przykładam do tego specjalnej wagi. Quote Link to post Share on other sites
chopesz Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Wypróbowałem PJoty na precce Guardera. Tak samo zrobiłem z Blasterami i jakieś zauważalnej różnicy nie ma. Z czystym sumieniem mogę polecić kulki P&J :) Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Kulki PJ są lepsze niż goldfire, nie tna się w preckach, kupuje je bo kosztują 0.5gr/bb inaczej kupował bym inne, jak najtańsze. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 (edited) Kulki PJ są lepsze niż goldfire, nie tna się w preckach, kupuje je bo kosztują 0.5gr/bb inaczej kupował bym inne, jak najtańsze. 0,5 gr /bb? To 0,2 kupujesz??? PJki 0,25 - 1gr/szt. (4000 za 40PLN) Edited February 9, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Tylko 0.2, stock sobie dobrze radzi i w cqb nie żal plastiku. 5000/25pln, tak ostatnio kupiłem i tak będę kupował, cokolwiek byle nie cieło się w magu i dawało podkręcać hopkowi. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 (edited) U mnie i kumpla to pejoty jakoś hopkek nie kręci tych kulek. Raz jest dobrze a po chwili słabo. Taka loteria. Mam M15A2 z 370fps i gumką systemy. No jakoś tak nie widzę szałowych wyników na tych kulkach Edited March 9, 2008 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 0,5 gr /bb? To 0,2 kupujesz??? PJki 0,25 - 1gr/szt. (4000 za 40PLN) Tak tanio to chyba nie ma, 0,20 kosztują ok. 0,7 gr/kulkę (13,90 zł za 2000 szt.) Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Były po 25zł/5. Owszem już nie ma. teraz kupiłem na allegro od materbatora kulki za 4zł/tys i sa idealne, jak ICSy. Wystrzeliłem juz cale 5k pj i hicap podaje i wszystko gra. Quote Link to post Share on other sites
szczurek soldier Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Używam PJ'otek i jak na razie nie mam zarzutów, nie zacinają się, polepszają minimalnie zasięg, jak dla mnie są w porządku. Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 jakbyście jeszcze podali w jakich lufach je stosujecie, było by super ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Mi stare pejotki hulały w systemie 6.04 509 mm. Bez zacinek. Zużyłem również pakę 1000 szt. 0,3 invisible. Zdecydowanie dla amatorów. Trudno na nich zerować lunetę i hopka ustawiać, bo nie widać :> Te chodziły w stockowej lufie m58 Karta. Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Mi stare pejotki hulały w systemie 6.04 509 mm. Bez zacinek. No to nieźle, a te nowe PJ premium są podobno jeszcze lepsze od starych (podobno, bo starych nie używałem nigdy). Przynajmniej krakmani tak twierdzą ;) Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Trudno żeby twierdzili, że są gorsze ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts