Guest gecko123 Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 U mnie PMAG A&K wchodzi podobnie jak stock, może minimalnie ciaśniej, a PMAGi ECO (Magpul/Star) wchodzą minimalnie luźniej niż oryginalny hicap KWA, co jest idealne, bo po naciśnięciu zwalniacza magazynek bez niczego wypada, a luz w gnieździe nie jest prawie wyczuwalny i mag siedzi, sam nie wypadnie. M4 z lmt defender. Quote Link to post Share on other sites
putin57 Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Może sprawdzał ktoś z Was kompatybilność tych PMAG-ów http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Magazines_Beta_Project_AEG_Beta_Project_PMAG_75rds_Box_Set_ABS_Plastic_One_BOX_5_PCS_DE.htm z tą emeczką http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8756&name=ASG/KWA_-_LMT_Defender_R.I.S ? Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 ASGshop sprzedaje M-kę od KWA również jako wersje Magpul Moe, właśnie z takim gripem, więc sądzę że powinien pracować bez problemu. Tyle że w asgshopie chińskich podróbek nie sprzedają Quote Link to post Share on other sites
asas Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 putin - pasują i podają bez problemów. Mam taki z asgshopu, z tego co pamiętam wchodzi idealnie albo ma delikatne luzy na boki. Jak będę w domu to mogę sprawdzić jak jest dokładnie, daj tylko znać :) Ale ogólnie są niezawodne, zero zacinek, wymagają jedynie porządnego potraktowania ojejkiem silikonowym. putin - pasują i podają bez problemów. Mam taki z asgshopu, z tego co pamiętam wchodzi idealnie albo ma delikatne luzy na boki. Jak będę w domu to mogę sprawdzić jak jest dokładnie, daj tylko znać :) Ale ogólnie są niezawodne, zero zacinek, wymagają jedynie porządnego potraktowania ojejkiem silikonowym. Quote Link to post Share on other sites
putin57 Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 (edited) Wielkie dzięki :wink: Jeszcze jakbyś mógł powiedzieć czy po wciśnięciu zwalniacza magazynek sam wypada czy trzeba go wyciągać to byłoby świetnie. Edited January 15, 2012 by putin57 Quote Link to post Share on other sites
asas Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Sprawdziłem - jednak są luzy we wszystkie strony, około 2-3mm. Mimo to magazynek podaje bez zarzutów. Wypada po naciśnięciu zwalniacza. Przepraszam za wcześniejszy błąd, pomyliłem z innymi magazynkami. Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 (edited) Ostatnio kupiłem trzy magi RC krótki do emki kwa.Pierwszy mag pasował idealnie.Wchodził i wychodził bez oporu.Kolejne dwa natomiast były szersze i tak ciasno wchodziły,że należało by je młotkiem wbijać,a wyciągać kombinerkami.Pomogło zeszlifowanie papierem ściernym górnej części maga i teraz wchodzą bez problemu.Kulki podają idealnie. http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-low-cap/magazynek-krotki-real-cap-do-serii-m15-m16-m4-25-kulek-p-j.html Zakupiłem też ostatnio tłok SHS z 14 zębami.Powiedzcie Mi tylko czy te zęby przed montażem należało by przykleić do tłoka czy zostawić tak jak są wciśnięte?Pewnie głupie pytanie lecz odpowiedz była by pomocna. Edited January 16, 2012 by BlackShaman Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Możecie polecić jakiegoś dobrego serwisanta do emek KWA ? ;\ Wyczyściłem zbędny OT. W tej sprawie dogadujcie się przez PW. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Co do baterii i kolby SF mam dwie: VB Power 7,4V 1300mah 15C (pojedyncza)- wchodzi do prowadnicy kolby , możliwa jest regulacja kolby w pełnym zakresie. Redox 7,4V 2400mah 20C(podwójna)-wchodzi tam gdzie powinna:),możliwa jest regulacja kolby w pełnym zakresie. Długości luf są z lekka niestandardowe ,mogę Ci jedynie podpowiedzieć jakie były orginalnie w moich egzemplarzach: LMT Defender 4 - 394mm LMT Defender Compact CQB -faktycznie była 225mm (a w zależności od sklepów jest podany rozstrzal od 229 do 249mm:) Co do przyrządów szczerbinkę napewno da się zdemontować , muszkę nie wiem bo ja mam taką składaną na atrapie bloku gazowego. Quote Link to post Share on other sites
Kisciu Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Głupie pytanie :) Skoro ta emka jest taka pro to dlaczego prosto z pudła ma gorsze osiągi od g36c cymy? Chodzi mi o zasięg i skupienie, porównane z recenzjami jednego i drugiego na wmasg. Nie jest to atak z mojej strony tylko pytanie ponieważ sam chciał bym sobie kupić emke w wersji ris i mam pewne obawy. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Tak jak w teście było wspomniane,zespół Hop-Upa w KWA był "zasmarkany" smarem,gdzie w Cymie tego nie było...Przestrzelisz ze 2 magi (Hi-capy żeby nie było) i powinno być dobrze.W innym wypadku-co było gdzieś wspomniane-wymyć gumkę w wodzie z mydłem(nie wiem,czy prawda,ale gdzieś o tym wspominano) Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 (edited) Kisciu, jakbyś poczytał temat chociaż trochę to byś wiedział czemu to taka "pro" replika i znalazł powód słabych osiągów zaraz po kupnie. Jak długo jest prosto z pudła? No i jeszcze co do zasięgu i skupienia - w tej replice wymienisz gumkę i lufę na jakiegoś Promyka po czym masz osiągi jak co niektórzy wymieniając połowę GB. Siłowo znowu wystarczy tak naprawdę tylko tłok, ostatecznie głowica tłoka i spokojnie M130 przyjmie(co daje jakieś 500fps...). Jeszcze jakieś pytania?:d Edited January 25, 2012 by piotrekltk Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Ktoś strzelał juz poniżej -11 ? Szkielet cały?:D Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Wracając do silnika, u mnie też się grzał z niewiadomego wtedy dla mnie powodu, lecz zauważyłem, że jedna z dwóch sprężynek w górnej części silnika, która dociska kawałek miedzianego drutu jest strasznie zgięta, prawie złamana i źle założona. Założyłem nową (miałem stary zepsuty silnik chiński) i wszystko wróciło do normy :) Quote Link to post Share on other sites
_Mnich_ Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 (edited) Ktoś strzelał juz poniżej -11 ? Szkielet cały?:D Taaak, znalazł się "odważny" :P Wszystko w pełni sprawne, replika stockowa :) Dla uściślenia, strzelanka 5 godzinna, jednakże szczególnie zimno było przez pierwsze dwie godziny, potem zbiło do -6 z tego co wiem. Edited February 2, 2012 by _Mnich_ Quote Link to post Share on other sites
sirdagor Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Problem z silnikiem został rozwiązany, teraz ciągła seria z 2-3 low capów nie jest dla niego problemem, prawdopodobnie przyczyną była duża liczba przejściówek w kablach, teraz już silnik się nie grzeje ... UWAGA ! Temat przeczyszczony. Śmiecisz na własną odpowiedzialność, J. Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 (edited) Ok, mam nadzieję, że nie uznacie tego za śmietnik. Zamieściłem jedną z tych informacji jeszcze w innym temacie, ale to nie powinno mieć znaczenia. Myślę, że jest to przydatna wiedza dla tych którzy szukają dobrego LiPo mieszczącego się w kolbę SF KWA M4 RIS czy SR-10( LMT Defender 16 CQB ). Dzisiaj doszła mi replika i chciałem przedewszystkim powiedzieć, że naprawdę już po wyjęciu z pudełka robi wrażenie. Po podłączeniu LiPo.. totalny odlot. Czyściłem gumkę hop up i w sumie nie bardzo było z czego, trochę usmarowana, ale bez przesady, zobaczymy po jakiejś strzelance jak to będzie. Teraz trochę info: 1. Idealnie(dosłownie) pasujące LiPo w dekielek kolby SF to DualSky 7.4 45C 1750mAh, można je bez większych problemów kupić w kilku modelarskich sklepach na necie. Jedyny problem to lipne stockowe kable których nijak nie można ułożyć, ale jutro się tym zajmę, bo nowe kable już czekają. Kolba działa od 2 poziomu do 5. Poniżej kilka potwierdzających zdjęć: 2. Kolejna rzecz to luzująca się muszka w przyrządach free floating(SR-10 / Defender 16 CQB). Wystarczy tylko dać cienką podkładkę sprężynującą pod śrubę(oraz najlepiej trochę smaru na gwint, bo jest totalnie suchy aż popiskuje przy dokręcaniu). Dzięki temu jesteśmy w stanie całość mocniej skręcić i nie ma prawa samo się poluzować. Zdjęcia: Są jeszcze duperele typu minimalnie poluzowany RIS z przodu, wystarczyło dokręcić. Generalnie warto trochę pomacać przed użytkowaniem:p Jedyne co mi się nie podoba to latająca kolba, wiem, że to SF i musi być luźna żeby była możliwość regulacji, ale uważam, że mogli to zaplanować na miarę swojego GB. To chyba najgorzej wyglądająca/wykończona część w tej replice(mimo, że wcale nie wygląda tragicznie). Podsumowując.. jestem zachwycony!;) Teraz tylko czekam na Systemę Energy, kilka dupereli do zmiany kabli i będzie zabawa. P.S. Ktoś swego czasu miał też problem z złamaniem jej. Wystarczy trochę pomyśleć, raz pociągnąć i jest. Raczej nie ma czego zepsuć, ale też nie szarpać się na siłę. Wszystko bardzo fajnie, płynnie, sprawnie. Edited February 7, 2012 by piotrekltk Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 (edited) Żeby "złamać" replikę bez zbędnej szarpaniny wystarczy zwolnić napiętą sprężynę oddając jeden strzał na ogniu pojedynczym, co do luzujących się śrubek najlepszy jest niebieski Loctite do połączeń gwintowanych. Edited February 8, 2012 by memonic1 Quote Link to post Share on other sites
Cainzoned Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 (edited) Żeby "złamać" replikę bez zbędnej szarpaniny wystarczy zwolnić napiętą sprężynę oddając jeden strzał na ogniu pojedynczym Gwoli ścisłości, najlepiej oddać jeden strzał na semi, ale na baterii 7,4. Spotkałem się z sytuacją, gdy znajomy musiał pożyczyć baterię, bo na jego 11,1 zwalniało sprężynę po czym jednak trochę ją napinało co uniemożliwiało "złamanie" repliki. Nie wiem jak to wytłumaczyć językiem technicznym, bo się na tym nie znam, ale na mój prosty rozum to to działa w ten sposób. Jeśli się mylę, proszę aby mnie poprawić. Pozdrawiam! Edited February 8, 2012 by Cainzoned Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Trzeba spróbować kilka razy na semi - czasami ustawi się dobrze za jednym strzałem czasami za trzecim. Nie róbcie tego na siłę bo sobie tłok uszkodzicie (zaczepy go poharatają). Warto zainwestować w mosfet AB Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 -14 Strzelała, szkielet cały. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 I mam pierwszy problem z moją M'ką :< Nie wiem co robić, jak pewnie wiecie upper receiver składa się z 3 części - 2 boczne i szyna. Ostatnio złapał lekki luz na szynie, a atrapa suwadła lubi się zaciąć teraz. Nie mam pomysłu jak to naprawić. Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 No gecko witaj w klubie, ja swój problem rozwiązałem bardzo prosto, wymieniłem body na nowe. Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Hmm.. to występuje tylko w M4? Jak to z 3 części? Mam SR-10 i wydaje mi się, że upper receiver jest z jednego kawałka metalu.. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Przyjrzyj się dokładnie - pod szyną są swego rodzaju mini piny (z tego co pamiętam nie mam repliki przed sobą) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts