Foxtrot29 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 no nie za bardzo sobie to usztywnisz, ale bez przesady, tragedii na pewno nie bedzie. a nie myslisz o uzywanych? sprawdz komis, jest pare ciekawych ofert (na przyklad moja ;) ) Quote Link to post Share on other sites
MolodoY Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Właśnie o używkach już nie myślę, bo dwa razy przejechałem się na używanych replikach gdzie co chwilę musiałem coś naprawiać ;( Właśnie już widziałem twoje ogłoszenie i chciałem kupić Preckę, ale ją pogoniłeś :P Quote Link to post Share on other sites
Ciachopl Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Chłopaki - potrzebuje porady :icon_smile: Mam LMT Defender RIS, ale amba zjadła stopkę od kolby... Przeglądam różne sklepy i próbuje znaleźć kolbę która będzie taka sama (tzn możliwość włożenia baterii po bokach prowadnicy), i w rozsądnej cenie (do 100zł). Wszystkie kolby które znajduję to mają baterię wkładaną do prowadnicy - a to się wiąże u mnie z wymianą baterii (mam "własnej" produkcji baterie LiFePo w składzie 2+2 ogniwa), oraz z usunięciem bezpiecznika :( Z braku laku rozważam takie kolby: http://www.militaria...modstock_(bi-24)_g_p7473.xml http://www.taiwangun...show/17289.html Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Kolego na allegro widziałem wczoraj kilka kolb SF w dobrej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Ciachopl Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Rotfl.. :) Szukałem kolba sf i znajdował 2 sztuki... Bije się w pierś. nawet znalazłem idealną kolbę :) Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Wie ktoś czy to body ICSa podejdzie pod KWA http://www.madonion.eu/gorne-body-karabinow-serii-m4m16-ics-p343.html Quote Link to post Share on other sites
michal34343 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Wie ktoś czy da się gdzieś w polsce dokupić dolną połowe komory hop up? Quote Link to post Share on other sites
smasher Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Ja do pytania poprzednika dołączę swoje. Czy da się w Polsce kupić komorę hop up KWA? Przewiduje problemy z tą komorą, bo jest wykonana z bardzo miękkiego plastiku i trzpienie szybko się wyrabiają. Tą komorę i trudność jej zdobycia uważam za największy mankament tej ogólnie świetnej repliki Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Przewiduje problemy z tą komorą, bo jest wykonana z bardzo miękkiego plastiku i trzpienie szybko się wyrabiają. Komora jest niestety aktualnie nie do dostania, więc jak trzpień od zębatek się wyłamie (a u nas w teamie stało się to już w kilku replikach), to teoretycznie mamy przegwizdane. Ale tutaj z pomocą przychodzą Pingwiny - http://pingwiny.noop.pl/kacik-serwisowy-naprawa-komory-hop-up-w-replice-kwa/ ;) Quote Link to post Share on other sites
habib Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Można też wsadzić dwuczęściową komorę CA, tylko trzeba dyszę zmienić. Sprawdzone. Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Można też wsadzić dwuczęściową komorę CA, tylko trzeba dyszę zmienić. Sprawdzone. Oczywiście, że tak. W końcu to komora rodem z TM. Tylko pytanie, po kiego czorta ? Otwarcie GB to utrata gwarancji, o ile oczywiście ktoś ją posiada i jest mu do czegokolwiek potrzebna. Do tego dochodzą koszty nowej komory rzędu 20-70 zł i dyszy 25-50 zł + ew. wysyłka. Z zakupu dyszy można ewentualnie zrezygnować jeżeli się okaże, że grzbiet na dyszy KWA da się spiłować. Metoda naprawy przytoczona przez Afratiego nie generuje absolutnie żadnych kosztów. Całkowite 0 zł i pochłania jedynie 10 minut. Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Skoro jest na gwarancji, to replika idzie do serwisu, i serwis ma problem. Chyba prost i logiczne. Gdy replika nie jest na gwarancji, sprawy mają się inaczej. Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Masz absolutnie rację, tylko... wyłamanie trzpienia, o którym mowa powyżej, jest uszkodzeniem mechanicznym nie podlegającym naprawie gwarancyjnej. Otwarcie GB w celu wymiany dyszy jest usługą serwisową, a nie naprawą gwarancyjną. Proste i logiczne. Ponieważ temat dotyczy KWA stąd propozycja szybkiego i trwałego usunięcia jednej z jej wad. A czy ktoś odważy się sam dokonać naprawy czy też będzie replikę oddawać/wysyłać do serwisu, to już nie moja sprawa. :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) Masz absolutnie rację, tylko... wyłamanie trzpienia, o którym mowa powyżej, jest uszkodzeniem mechanicznym nie podlegającym naprawie gwarancyjnej. Otwarcie GB w celu wymiany dyszy jest usługą serwisową, a nie naprawą gwarancyjną. Proste i logiczne. Jeśli to uszkodzenie mechaniczne, wynika z normalnej eksploatacji, i jest to wada konstrukcyjna, a na takową wygląda, to sprawa jest dyskusyjna. Wiem, upierdliwy ze mnie klient, ale poniękąd swoje prawa znam. Można z serwisem, iść na kompromis, ale kompromis, ale nie "płać za wszystko frajerze, płać. A w dodatku sobie załatwiaj sam. Póki co, temat mnie nie dotyczy, ale w razie "w" napiszę swoje żale na oficjalnym forum KWA i się okaże... Edited February 19, 2013 by ravkill Quote Link to post Share on other sites
trzyczternascie Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Panowie pomocy,co którys strzał z mojego lmt defendera ris kulka leci na 5 metrów,kilka kulek normalnie i znowu kulka wytacza sie z lufy pod nogi.W piątek odebrałem replike z srewisu objawy były podobne tylko ze wlatywało po 2 kulki:/ Czy ktos sie orientuje co moze byc przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Złam replikę i sprawdź czy po złapaniu dyszy masz na niej luzy. Jesli moż esz nią ruszać - poszła prowadnica dyszy w głowicy cylindra. 30 zł shs short type lub innego producenta, byleby nie była z tworzywa. Nie rób błedu i nie kupuj drugiej głowicy kwa. Quote Link to post Share on other sites
trzyczternascie Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 (edited) Jest lekki luz wokół własnej osi.Dysza obraca sie o jakies 1-2mm i do tego lekki luz na boki. Edited February 28, 2013 by trzyczternascie Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 mógł pęknąć popychach. on powinien blokować obracanie wokół osi. Zobacz czy dysza sie przesuwa do przodu i tyłu strzelaniu. A możesz dyszą gibać czy tylko nią obracać? Siedzi prosto? tak czy siak musisz rozebrać Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Dostawa na zbrojowni: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=2193 Na facebooku napisali, że dużo tego nie mają. Nie mogłem już edytować Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Panowie, lekko wypadłem z tematu, teraz wracam (po kilku miesiącach) i dowiaduję się, że Defenderów już nie ma (jakiś problemy na kanale KWA-ASG). Pytanie: czy repliki z tej rodziny są jeszcze gdzieś do nabycia? Sam bardzo napalałem się na wersję SIR, a teraz dupa zbita :/ Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 W czwartek w specshopie w gablotce mieli jeszcze jedną m4 od ASG/KWA z oznaczeniami LMT w wersji RIS CQB. SIR już nie kupisz nigdy i nigdzie, to bolesna prawda i trzeba się z nią pogodzić ;) Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Mam takie pytanie pojawi się seria ASG/KWA bo mój kolega mówił coś że niby produkują :) Pozdrawiam Oti Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Nie, nie pojawi się. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Mam takie pytanie pojawi się seria ASG/KWA bo mój kolega mówił coś że niby produkują :icon_smile: Pozdrawiam Oti Ma być nowa seria, z tego co pamiętam ma być GX3, wentylowana głowica tłoka i coś jeszcze ze zmian. Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Jesteś pewien, że dystrybutorem tych replik będzie ASG ? Możesz zapodać jakimś linkiem ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts