ravkill Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 (edited) Myślę że po prostu skoncentrowali się na rynku USA gdzie KWA uważane jest przez bardzo liczna grupę graczy za pierwyj sort. To dlaczego dostępne też w Azji? Wszędzie dostępne, tylko nie w EU....A to dlatego, że dystrybutor KWA nie ma nic na stanie... Kwa robi najlepiej strzelające repliki, to fakt... Edited May 21, 2014 by ravkill Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 w Azji to dlatego że tam je produkują, tam wszystko kupisz. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Pakował ktoś do stocka baterie wyższych mocy? czyli 11,1V 2000mAh 25-50C ? i jak to się prezentowało coś padło momentalnie przy rofie ? Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 (edited) W stocku nie padnie, bynajmniej nie od razu, ale szybciej się będzie zużywać. Kwa rekomenduje 1600 mAH 15a 7,4V. Pełny wątek o bateriach na KWA USA: http://www.kwausa.co...hp?showtopic=44 Edited May 22, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 jak masz stocka to pierwsze co padnie przy tej batce to ten lipny tłok a potem poleca styki, więc jak chcesz bezstresowo strzelać to wymień tłok i kable z mosfetem Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 (edited) Ja nie jestem narazie zainteresowany mocnym tuningiem mocowym,tylko hop-up gumka,no i precka ale precka to z 400 zł kosztuje. No i wymiana body na body od g&p jeśli była by taka możliwość oraz doszczelnienie ewentualnie repliki i silnik jak powiedział Erkiii. Body od kwa nie przemawia do mnie. PS Jeszcze kable wymienić Edited May 23, 2014 by flyhop Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Body G&P trzeba dopasować dremelem do gearboxa KWA, no i komorę trzeba wtedy wymienić na jednoczęściową (i chyba dyszę). Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Tyle, że w G&P chyba nie zainstalujesz komory KWA (mogę się mylić...)... KWA bez komory HU KWA, to już nie KWA Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Body G&P trzeba dopasować dremelem do gearboxa KWA, no i komorę trzeba wtedy wymienić na jednoczęściową (i chyba dyszę). To bym z tym body się wstrzymał i nagromadziłbym pieniądze i bym wymienił komore hop-up na metalową i dysze na jakąś markową. Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Po co? Połączenie komora + dysza KWA daje świetną szczelność i wymiana na inne jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 (edited) Nie da się zamontować komory KWA w korpusie G&P, bo to są KOMPLETNIE różnie zaprojektowane korpusy, stąd przy wymianie body na G&P trzeba zmieniać komorę. Z dostępnych airsoftowych korpusów tylko AGM robi w tym samym standardzie (stare 3 częsciowe Marui). Edited May 23, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Dlatego nie kupuj CQR tylko serię SR albo RIS bo one mają metalowe body. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Metalowe body KWA też jest dość obleśne. Do ERG Kwa klepie piękne, jednoczęściowe uppery, a do serii 2GX wciąż tą szarawą biedę jak wczesne emki Marui ;(. Quote Link to post Share on other sites
Dawido95 Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 (edited) Witam serdecznie wszystkich posiadaczy eMek z góry przepraszam że nie ten dział ale nie chciałem zakładać nowego tematu, a więc niedawno zakupiłem replikę KWA KM4 RIS w sklepie ASG Shop i dzisiaj naszła mnie ochota na otworzenie repliki i upewnienie się czy nie polecieli w tzw. kulki i ku mojemu zdziwieniu na GB nie ma loga KWA. http://imgur.com/OqVCEKV Czy ASGShop był by w stanie to podmienić na stary GB 1 gen ? Edited May 24, 2014 by Dawido95 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 To jest 2GX. Gen 1 nie miał wzmocnień z przodu. Quote Link to post Share on other sites
Dawido95 Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Driver2503 a opatentowałeś może jakiś sposób na luzy frontu ris ?? :) Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Driver2503 a opatentowałeś może jakiś sposób na luzy frontu ris ?? :icon_smile: Czarna izolka / Folia termokurczliwa? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Panowie, ile na chwilę obecną bylibyście w stanie zapłacić za gearbox KWA 2GX używany przez <2000 kulek na sprężynie SP120? Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Ja całą replike za 300stówki mogłem kupić ;P Jeśli znasz sprzedawce i nowy GB kosztuje te 350zł to ja bym z 200-250zł maksymalnie dał . Co do luzów na froncie hmm może by jakąś śrubę stworzyć i tam upchać . Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Nie ma przypadkiem na górze szyny ris śruby która zapierając się o atrapę rury gazowej usztywni konstrukcję? Jeśli jest to dokręcenie jej powinno wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
Dawido95 Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 (edited) No właśnie jest ta śrubka dokręciłem już ale dalej lata :icon_razz: ,jutro spróbuję coś porobić z tym dziś już troszku późno, tak się zapytam jeszcze raz podszedł by ten froncik ? http://www.specshop....'_FSP_Lite_Rail i ta lufka ? http://www.specshop....ske_Recon_-_16" Ja mam wersję KM4 RIS bez oznaczeń na gb nwm czemu xDD Edited May 27, 2014 by Dawido95 Quote Link to post Share on other sites
makro Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Szukam swojej pierwszej repliki, i chyba zdecyduję się na KM4 RIS od KWA. Pytanie do bardziej doświadczonych / właścicieli wyżej wymienionej : co warto na wstępie do niej dokupić / zmienić mając do dyspozycji kilkaset zł więcej. Za priorytet stawiam niezawodność i celność. Z góry dziekuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Szkielety 2gx zmiana tłoka bo nie należy do najlepszych . Gumcia hop up i w sumie tyle . Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 KWA CQR MOD 1 to dobry zakup na pierwszą replikę? Nie wiem jak to połowicznie plastikowe body się spisuje? W przyszłości pewnie kupię metalowe, ale to nie od razu... Co do wnętrza, gearbox jest pro, ale czy jakieś części sprawiają w środku problemy? Tzn czy od razu po zakupie mogę nic nie wymieniać i cieszyć się bez awaryjną pracą repliki? A takie rzeczy jak tłok itp wymienię dopiero przy tuningu? Quote Link to post Share on other sites
pielson Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Chciałbym zapytać jak ma się ten model w porównaniu do innych emek od KWA? Głownie na tuning pod zasięg/celność. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts