Sabald Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Nie mogę już edytować: brałem nawet nad kuchenke tak ze mi przez chwile dym z lufy leciał xD Nietstey nic nie dało, mój egzemplarz jest cholernie zaciśnięty :( Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Może to Ci pomoże. Quote Link to post Share on other sites
miran016 Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 (edited) Tylko Newton pomoże Ci . Miałem to samo oddałem na serwis przy okazji tuningu . Powiem ci że za dużo siły i zepsujesz lufe za malo nic nie da :) Edited June 18, 2014 by miran016 Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Mój serwis powiedział, że wg. ich pamięci lufy m4 kwa jest jednoczęściowa, polecali mi ją skrócić piłą a potem nagwintować xD Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 W kwa lmt bez problemów rozkręciłem nawet bez podgrzewania, owinąłem lufę taśmą papierową wsadziłem w imadło wystającą część złapałem morsem i poszło bez problemów, a jak byś wymieniał to lufa z elementa bez delikatnego stoczenia nie wchodzi do body i trzeba piłować komorę, Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Czy znajdzie się ktoś uprzejmy, kto mógłby podać mi wymiary stockowej dyszy od wewnątrz oraz prowadnicy dyszy (rurki z gł. cylindra) wewnątrz i z zewnątrz? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 A ja sobie na takie lufy kupiłem narzynkę M14x1 Lewa :) ok. 42zł na allegro :) Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 Co ja zrobiłem :d Kupiłem risa i trzeba było zdjąć delta ring, wiec wyjąłem komore hop-up, rozdzieliłem receivery i nad kuchenke całą górna część repliki. Delta ring cały bordowy (od kleju?) ale zdjąłem. Niestety, okazało się ze w srodku plastikowe jest jeszcze mała część wewn. lufy zewnętrznej i cześć raczki przeładowania tj. kółeczko oparte na sprężynce i plastikowy, podłużny plastik :P Lekko się stopily. Ktos może wie jak to naprawić ew. kupić części zamienne? A może wyrobić nowe tylko gdzie? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 http://store.kwausa.com/ najlepiej skajpnąć do nich, obsługa jest naprawdę spoko. Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 (edited) Wysłali Ci coś łaskawie do "polin"? Nie żartuj... Edited July 12, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 5, 2014 Report Share Posted July 5, 2014 (edited) Najdłużej trwało ustalanie że Poland i Holland to nie ten sam kraj :icon_wink:. Edited July 5, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Riseofme Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Mam pewien problem. Na ostatniej strzelance po puszczeniu spustu replika nadal strzelała przez ok 8-10 sek i przestała. Wydaje mi się, że poczułem dziwny zapach, nie wiem czy to przegrzany silnik, czy styki. Druga sprawa, kulki zaczęły lecieć strasznie niecelnie. Jedna mega podkręcona do góry inna w dół, jedna w prawo inna w lewo. Wyczyściłem dokładnie lufę, ale niestety nic to nie dało. Karabin mam full stock, czy to styki i gumka? Mowa o m4 by asg. Za 3 miesiące mam przegląd w specu przedłużający gwarancję, chciałem w tedy zrobić z niego 450fps kosiarkę, czy przy okazji ktoś mógłby podać części, które powinienem zmienić, żeby uzyskać stabilne 450 na li po 11, tak aby nie martwić się o awarię? Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 I stanął czy dalej możesz na nim wystrzelić serię i przestaje działać? Sprawdź na innej baterii i zobacz bezpiecznik o ile masz. Jesli nie pomoże to pewnie to o czym pisałeś. Części - tlok 14 stalowych, metalowa wentylowana glowica tloka (ew. wywierc w stockowej 6 dziurek) i spring Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 Wysłali Ci coś łaskawie do "polin"? Nie żartuj... Mi chcieli wysłać górną część body. tylko to było 2 lata temu. koszt wysyłki $25 Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 Michael, My apologies for the follow up email but I forgot to give you your shipping directions for Poland. They are as followed: Europe: First Class International Envelope: $8 Small Priority Box International: $26 Medium Priority Box International: $62 Large Priority Box International: $80 Express International Envelope (Limit 4lbs): $47 Express Mail International Box (Depends on Size and weight of box and parts): $48 Express Mail Inter. Flat Rate Box (Limit 60lbs): $82 We recommend Express because it allows you to track the package all the way to your doorstep. The other two only allow you to track the package once it leaves the U.S. border. Thank you. jakby ktoś chciał ;) trochę lipa, bo nie można płacić paypalem i trzeba podawać dane karty: Name on Card: Card Number: Expiration Date: Security Code on Back: Billing Address (must match shipping address and be written how it appears on an envelope): Part Number: Quantity: PLEASE NOTE THAT WE DO NOT ACCEPT PAYPAL AS A FORM OF PAYMENT. SORRY FOR THE INCONVENIENCE. za małe piny/plastiki chcieli po 1-2$, aczkolwiek za plastik od rączki przeładowania wołali 9 ;) Quote Link to post Share on other sites
virus191 Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 Czy śruba regulacji silnika w tym modelu to tylko atrapa? Gdy odkręcałem pokrywkę silnika też ją odkręciłem, mimo jej regulacji nie słychać zmian dźwięku silnika. Quote Link to post Share on other sites
Dawido95 Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 Siemka mam pytanie czy lufa G&P od m4 będzie pasować do KWA KM4 ponieważ zerwał mi się gwint z tłumika pł. i teraz poszukuję całego frontu od sr 10 lub odpowiedzi czy owa lufa będzie pasować bez przeróbek, Pozdro. :D Quote Link to post Share on other sites
Lexu Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 (edited) Witam panowie! Mam pytanie odnośnie modelu http://taktyczny.com...kwa-usa-ka.html Nie widziałem aby ktoś pisał konkretnie o tej replice. Czy ten model warty jest uwagi? Drugie pytanie to co oznacza oznaczenie w nazwie MOD1? Akurat tego modelu MOD2 nie widziałem ale strone wcześnie w tym sklepie można zastać dwie repliki właśnie MOD 1 i 2 delikatnie różniące się wyglądem, ale czy tylko wyglądem? Pytam bo jeżeli wspomniany mod1 jest wersją starszą być może z jakimiś wadami może warto rozważyć zakup czegoś innego. Kolejne pytania mam odnośnie ewentualnego tuningu: <ciach> Z góry dzięki za ew pomoc Edited August 17, 2014 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Mistrzu, o serii CQR od KWA masz ostatnie kilkanaście stron tego tematu. Ta konkretna replika różni się tylko dołożonym frontem RIS od KA. O tuningu masz osobny temat w stosownym dziale. Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 (edited) Witam Panowie mam pytanie czy do Colt M4 A1 kwa http://www.military....etal-aeg_10005t da się założyć szynę ris? Jeżeli tak to może ktoś podpowie jaką i czy potrzebne będą jakieś przeróbki? Z góry dziękuję za informacje. Edited August 18, 2014 by buli313 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Da się założyć bez przeróbek RAS w stylu KAC. Sęk w tym, że tych replik nie ma od dawna w sprzedaży i raczej już nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Mam taką replikę, mógłbyś Nath jakiegoś linka podać jaka ma być ta szyna. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 (edited) http://www.knightarm...=m4-carbine-ras mam i polecam :icon_wink:. Serio to póki co najfajniejszym airsoftowym odpowiednikiem jest ten od King Arms-miejsce na śrubę rozporową jest nie do zajechania, a to najczęstsza przyczyna rozgibania typowych ris/rasów w stylu KAC. Jedyne co, to będzie trzeba kable do puszki przelożyć, bo te szyny nie mają zbyt dużo miejsca w środku. Edited August 18, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
buli313 Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Cena niezła, koszt szyny przewyższa cenę repliki poszukam jednak czegoś bardziej ekonomicznego ale już wiem czego szukać. Dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 (edited) Używkę z jebaja urwałem za 50+30USD :icon_biggrin:. To najpopularniejsze szyny ris jakie tylko możesz wymyślić i każdy producent ma je w swojej ofercie, ja sprawdziłem od palnego, bo takie miałem. Wsadzałem też KA i działały. Edited August 18, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts