asgl993 Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 Widziałem ostatnio na stronie: zbrojownia.com.pl elektrycznego famasa f1 od cyber guna i chce se go kupic. W stoku ma sporą moc. Chciałem do tego jeszcze coś dokupic np. prec lufę, tylko nie wiem jaka się tam zmieści :/ Co sądzicie o tej broni????????????? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 Tylko sithowie posługują sie absolutami ;) W TM nie masz baterii i ladowarki no jest bardziej plastyczny,ma 280 fps i nie ma do niego czesci,wiem ze w takim konfigu nie zawiedzie,przy takiej sprezynie o nie jest dziwne. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 W tym FAMASie części sa praktycznie takie same jak w kałachach Cymy (poza środkową zębatką, która jest nieco mniejsza). Co najważniejsze silnik jest już standardowy - krótki, a w TMach EG560 (o ile dobrze nazwe pamiętam). Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 W tym FAMASie części sa praktycznie takie same jak w kałachach Cymy (poza środkową zębatką, która jest nieco mniejsza). Co najważniejsze silnik jest już standardowy - krótki, a w TMach EG560 (o ile dobrze nazwe pamiętam). To może tak: jakie części można kupić i które będą pasować do tej repliki??? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Barcley Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 (edited) Kupił może już ktoś tego famasa i mógłby co nie co napisać o nim? Jak z wykonaniem, zasięgiem, celnością w stosunku do TM? Edited April 7, 2008 by Barcley Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 Stawiam ze w jednym, drugim i trzecim TM wygra, co najwyzej wykonanie poddalbym w watpliwosc (FAMAS to pierwsza konstrukcja AEG na swiecie - wykonanie znaczaco odbiega od tego co znamy dzisiaj). Bardziej zadalbym pytanie o predkosc lecacej kulki, bo o ile genialny HU TM zapewni nam porownywalny zasieg, to kulka bedzie leciala duzo szybciej w FAMASie CG niz w TM (ze wzgledu na ilosc fps). Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Szkoda, że jak widzę nie dali górnej szyny RIS do chwytu, kosztuje taka sporo a bez niej lepszego celownika nie założysz. No ale do TM też nie dawali :P Quote Link to post Share on other sites
Mormaeglin Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 (edited) Kumpel z mojej drużyny posiada takowego FAMAS-a ze stajni CG. Muszę przyznać iż wykonanie jest doprawdy przywoite, razi co prawda napis : FAMAS F1 6mm lecz to tolko kwestia estetyki. Osiągi, w tym moc i zasięg stoją na dobrym poziomie. Kultura pracy też jest całkiem, całkiem. Muszę jednak zaznaczyć iż magazynek jest dosyć lichej jakości i łatwo ulega zepsuciu. Edited May 15, 2008 by Mormaeglin Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Kiedyś czytałem o jakiejś przeróbce magów do eMek na magi do famasa (kompatybilne) bodaj na arnim. Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Ewentulanie zawsze można dokupić magazynki do FAMASa TM Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 no i przetestowałem Famasa well Franka :wink: działa ładnie, kultura pracy bardzo dobra, celność tu mnie zaskoczyło bardzo dobra ( na kulkach 0,20 G&G ), hopek dobrze podkręca, nie skrzypi, zasięg odpowiedni ( nie liczyłem ile kroków ani metrów). Jestem bardzo zadowolony, ten "chińczyk" naprawdę mnie zaskoczył, jedynie co to magazynek ale dawno nie strzelałem z grzechotek..... Kupiony w Zbrojowni :) Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 famasik nadal działa jednak trzeba wymienić magazynek bo nieraz nie podaje, dalej ma bardzo dobra celność w stoku co mnie jak na takiego chińczyka szokuje oraz ciekawi mnie jak tam będzie się zimą sprawował :) z dzisiejszej strzelanki PS gdzie można kupić oryginalne spodnie w CCE ( duży rozmiar ) oprócz allegro. Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 O ile się nie mylę to na rangershopie są takowe gatki ;) Jak możecie ludzie, to napiszcie coś więcej o tej replice bo mało o niej a chciałbym kupić ;) Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Już trochę czasu minęło, jak się sprawują famasy z cyberguna? Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 FAMAS sprawdza się nadal doskonale. Nic nie trzeszczy, działa bez awaryjnie. Na batce w zestawie gra mi trąbka ma 2 strzelankach ( batka ładowana od początku ładowarka mikroprocesorową ). Zobaczymy jak będzie się sprawdzał w zimowych warunkach. A zapomiał bym magazynek ma swoje kaprysy - ale wystarczy wyciągnąć i włożyć spowrotem :killer: Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Przepraszam za zwłoke, czas nie jest moim sprzymierzeńcem jak na razie;p. Poszukałem troche na forum i znalazłem temat (trzeba wiedzieć że pisze się "FA MAS" - ach Ci francuzi): http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=23438 Gdzie Cyberkoza zamieścił wspaniały link: http://www.freewebs.com/unsckingcodez/stanagconversion.html Ładnie ilustrowane więc nawet jak ktoś języka nie zna to zdjęcia są;p Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 (edited) Patrzyłem, faktycznie da się idąc ta droga to zrobić. Szkoda że nie ma wersji na magazynki M4, choć w przypadku hi-capa przeróbka jednego maga nie stanowi problemu. W przypadku real czy low sposób podczepiania magów pozostawia sporo do życzenia (wersja zmodernizowana nie ma tego problemu). Ogólnie po osunięciu drobnych defektów karabin prezentuje się dość przyzwoicie. Zaważywszy że na rynku nie ma zbyt wielkiego wyboru replik FA-MAS to wart jest polecenia. Edited November 24, 2008 by tafi Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 jeśli to ma być Twój pierwszy AEG to proponuję kupić coś bardziej dostępnego dotyczącego części zamiennych. Takie jest moje zdanie. Ja brałem bardziej kolekcjonerko niż do użytku "bojowego", replika sprawia wrażenie bardzo delikatnej ale bynajmniej taka nie jest. Co do tuningu... jak dla mnie to ma dostateczne osiągi. Moja powinna mieć ok 350-260 fps co w porównaniu z TM jest w sam raz. Zasięg też jest OK. Przypuszczam że zbyt dużo grzebania w gearbox i można się pożegnać ze sprawna repliką. PS. Przystosowałem ja do magazynków STANMAG. Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Trochę odgrzeje, ale co tam ;) I jak tam chłopaki wasze FAMASy? Nie ma problemów z GB, lub z czymkolwiek? Jak się sprawują na przestrzeni strzelanek, w stosunku do innych chińskich replik? ;) Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Trochę odgrzeje, ale co tam ;) I jak tam chłopaki wasze FAMASy? Nie ma problemów z GB, lub z czymkolwiek? Jak się sprawują na przestrzeni strzelanek, w stosunku do innych chińskich replik? ;) Mój zajmuje poczesne miejsce na ścianie chwały... Po kilku strzelankach umieszczony został pomiędzy AUg z JG a G36 tej samej firmy. Bliżej mu do AUG, masa nie jest duża ale strzela ok. Na midcapach M4 działa bardzo fajnie, nie miałem tez problemów ze stockowym magiem. Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 działa nadal bez zarzutu. Dla mnie jeden z ładniejszych karabinów w układzie bezkolbowym :-P Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 (edited) No, że ładniusi to ja wiem :D ale tak bardziej o sprawy techniczne mi chodzi ;) Bo chciałbym go w przyszłości kupić, a nie wiem czy warto... Ale jak tak go chwalicie :D A co z mocą? Wiem, że do GB V.1 jest ciężko o części... Nie ma z nim problemów? Czy wymienialiście coś w środku? I czy da się tam "wpakować" elementy od jakiegoś V.2 czy V.3? No i czy do komory HU, pasuje czarna gumka Systemy? EDIT: Literówka ;) Edited January 16, 2009 by uzi43 Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Famas nadal działa, wytrzymał całą strzelankę na jednej baterii dołączonej do G36 z JG. Zamocowałem kolimator na takiej szynie http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4633 zdjęcia Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Sprawuje się dobrze nie narzekam jedynie co to z magazynkiem są problemy. Jak to mówią jest to chińczyk i to jest loteria lecz chyba trafiłem na dobry model. Sam musisz zdecydować co wybrać TM czy CG... Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Nie wiem co wam sie podoba w famasach oprócz osiągów ;P Choc nie neguję,ze są dobre bo widziałem kolesia z famasem w łapie i kosił jak oszalały ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts