Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Chińskiej produkcjii konwersja Barrett ?

Recommended Posts

Na stronie głównej airsoft-news.eu została zaprezentowana nowa konwersja full metal Berretta, to co będzie wielkim plusem to to że będzie współpracowała z gearboxami i spręzynami AEG oraz snajperskimi - psg również?

4ff27152aff9e36bm.jpg

na więcej info czekamy z nie ciepliwością ;-)

Javelin ma racje "sa takie fajne, bo są... takie fajne", częstość występowania nie jest miernikiem fanjości. Nawet jak byłby w Polsce był jeden STEN ASG, i dwadzieścia BARów to i tak by mi się STEN nie podobał, a BAR natomiast bardzo.

Idąc dalej podejściem ilościowo-fajnościowym, eMki i AK byłyby najmniej fajne bo w sumie zajmują ok 60-70% rynku, jak dla mnie są OK.

A tak wracając do Barretta to czytajcie dokładnie, nie wiem na ile dobrze znam angielski, ale w newsie jest napisane że będzie to limitowana edycja wiec raczej ciężko tu liczyć na niską cenę. Nawet mniemam że nie ma co na nią liczyć, bo dodatku konwersja ma być wykonana w EU, a godzina robocza jest tu wyższa niż w Azji. Możemy sie tylko pocieszyć że nie zapłacimy cła :uśmiech:

Panowie, nieco odchodzimy od tematu (mi też lekko przydarzyło) - a skoro to ma być konwersja i to zarówno na springi jak i na AEG to jedni włożą części z Warriora L96, jedni z Wella R-6 a jeszcze inni tuning na 100% częsciach Prometheusa - i będzie tzw. miś na miarę naszych możliwości.

Kiedyś pewnie sklonują, chyba że to będzie totalna porażka. Jak się pojawią o tym plotki pogadamy. A o chińskich replikach każdy ma swoje zdanie i chyba go nie zmieni więc pax Panowie!

konwersja ma być wykonana w EU, a godzina robocza jest tu wyższa niż w Azji. Możemy sie tylko pocieszyć że nie zapłacimy cła :uśmiech:

Cło to pestka 3,2% podatek to 22%, razem daje to 25% i koszty przesyłki w UE chyba mniejsze niż z azji. Także jest różnica. :roll:

Panowie, nieco odchodzimy od tematu (mi też lekko przydarzyło) - a skoro to ma być konwersja i to zarówno na springi jak i na AEG to jedni włożą części z Warriora L96, jedni z Wella R-6 a jeszcze inni tuning na 100% częsciach Prometheusa - i będzie tzw. miś na miarę naszych możliwości.

Według mnie, barrett nie zrobi furory wśród młodszych maniaków. Właśnie dlatego że nie obejdzie sie na kupnie konwersji, ale także flaków do niej, liczy się też złożenie spasowanie itp, a to już może przerosnąć młodzieńczy zapał do "broni" co widział w discovery.

• 2 weeks later...

Znowu kolejna replika która nie powinna miec prawa bytu( moim zdaniem).

Po co komu coś co waży 10 kilo jak ma osiągi czegoś co waży 4. Po za tym w lesie może byc z tym ciężko. Przypomina to trochę bieganie w Cirrasie po lesie ( jest on stworzony do walk w terenie zurbanizowanym) czyli lans $$$.

Ale to tylko i wyłącznie moje zdanie.

Do jakiej normalnej konwersji dostajesz gb? Oni umożliwiają Ci zrobienie ze swojej emki czy innej repliki nie doczytałem Barret M82 a jaki GB sobie wsadzisz to już Twoja sprawa. Jeśli konwersja będzie pasować do SPR czy tam SAMr nie wiem to będziesz mieć przedłużony GB v.2

Pozdrawiam

K.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Do tej konwersji pasuje tak jak napisali producenci: "The kit is built around the rugged TM Version 3 gearbox. All gearbox internals are stock, so every V3 compatible aftermarket part can be used inside the rifle."

Więc trudno będzie tam wcisnąć przedłużoną V2 ;) Pozatym z tego co pamiętam to konwersja Hurricane'a była na V2 a chinole mają V3 więc nie jest to 100% kopia.

• 1 year later...