Kamzi_909 Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Na stronie głównej airsoft-news.eu została zaprezentowana nowa konwersja full metal Berretta, to co będzie wielkim plusem to to że będzie współpracowała z gearboxami i spręzynami AEG oraz snajperskimi - psg również? na więcej info czekamy z nie ciepliwością ;-) Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Poprawiłem, bo info jest na stronie airsoft-news.EU :) Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Nie "berrett" a Barrett. ;) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 I nie chińska, tylko strugana gdzieś w Europie. Jak HAG mógł złożyć replikę RPG7, to co za problem wyprodukować Barreta? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 (edited) Mam nadzieję, że to jakiś żart... Będzie tak, jak z M249 - kiedyś to byłą zajebista replika, a teraz każdy dzieciak może sobie ją kupić. Edited April 10, 2008 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Wątpię , waga jest dość zaporowa :mrgreen: jak ma sie zaroić od chińskich snaiperek to raczej betą to Sr25 A wracając do tematu chwyt pistoletowy przypomina mi ten z AK tactical cymy Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Javelin ma racje "sa takie fajne, bo są... takie fajne", częstość występowania nie jest miernikiem fanjości. Nawet jak byłby w Polsce był jeden STEN ASG, i dwadzieścia BARów to i tak by mi się STEN nie podobał, a BAR natomiast bardzo. Idąc dalej podejściem ilościowo-fajnościowym, eMki i AK byłyby najmniej fajne bo w sumie zajmują ok 60-70% rynku, jak dla mnie są OK. A tak wracając do Barretta to czytajcie dokładnie, nie wiem na ile dobrze znam angielski, ale w newsie jest napisane że będzie to limitowana edycja wiec raczej ciężko tu liczyć na niską cenę. Nawet mniemam że nie ma co na nią liczyć, bo dodatku konwersja ma być wykonana w EU, a godzina robocza jest tu wyższa niż w Azji. Możemy sie tylko pocieszyć że nie zapłacimy cła :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Panowie, nieco odchodzimy od tematu (mi też lekko przydarzyło) - a skoro to ma być konwersja i to zarówno na springi jak i na AEG to jedni włożą części z Warriora L96, jedni z Wella R-6 a jeszcze inni tuning na 100% częsciach Prometheusa - i będzie tzw. miś na miarę naszych możliwości. Kiedyś pewnie sklonują, chyba że to będzie totalna porażka. Jak się pojawią o tym plotki pogadamy. A o chińskich replikach każdy ma swoje zdanie i chyba go nie zmieni więc pax Panowie! Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 konwersja ma być wykonana w EU, a godzina robocza jest tu wyższa niż w Azji. Możemy sie tylko pocieszyć że nie zapłacimy cła :uśmiech: Cło to pestka 3,2% podatek to 22%, razem daje to 25% i koszty przesyłki w UE chyba mniejsze niż z azji. Także jest różnica. :roll: Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Panowie, nieco odchodzimy od tematu (mi też lekko przydarzyło) - a skoro to ma być konwersja i to zarówno na springi jak i na AEG to jedni włożą części z Warriora L96, jedni z Wella R-6 a jeszcze inni tuning na 100% częsciach Prometheusa - i będzie tzw. miś na miarę naszych możliwości. Według mnie, barrett nie zrobi furory wśród młodszych maniaków. Właśnie dlatego że nie obejdzie sie na kupnie konwersji, ale także flaków do niej, liczy się też złożenie spasowanie itp, a to już może przerosnąć młodzieńczy zapał do "broni" co widział w discovery. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 To nie jest temat o dzieciach w airsofcie ani o lansie. Każdy następny post, który nie będzie merytoryczny i poświęcony replice Baretta - będzie uznany za celowe OT i spowoduje przewidziane dla OT konsekwencje. Quote Link to post Share on other sites
mrBazyl Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 http://www.freeweb.hu/airsoft-barrett/m82a1.htm Miodzio. 950$, 560 fps. Co jeszcze przyjemniejsze, już wkrótce będzie m95. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 (edited) A i filmik też jest. http://pl.youtube.com/watch?v=_M9vlxl3G2M Cena obejmuje konwersje a nie GB, więc zadnych 560 fps w stocku to nie ma :P . Edited April 29, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 Znowu kolejna replika która nie powinna miec prawa bytu( moim zdaniem). Po co komu coś co waży 10 kilo jak ma osiągi czegoś co waży 4. Po za tym w lesie może byc z tym ciężko. Przypomina to trochę bieganie w Cirrasie po lesie ( jest on stworzony do walk w terenie zurbanizowanym) czyli lans $$$. Ale to tylko i wyłącznie moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 a po co innego powstały repliki tej broni? tylko do lansu do nikt poważny nie będzie z tym biegał. Tylko jestem ciekaw jak jest z odwzorowaniem oryginału. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 I znowu nie pomyśleli :/ a mogli dać przedłużony gb V2 :/ Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 I znowu nie pomyśleli :/ a mogli dać przedłużony gb V2 :/ Łatwiej było skopiować z Hurricane'a :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Do jakiej normalnej konwersji dostajesz gb? Oni umożliwiają Ci zrobienie ze swojej emki czy innej repliki nie doczytałem Barret M82 a jaki GB sobie wsadzisz to już Twoja sprawa. Jeśli konwersja będzie pasować do SPR czy tam SAMr nie wiem to będziesz mieć przedłużony GB v.2 Pozdrawiam K. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Chyba się nie zrozumieliśmy. Do tej konwersji pasuje tak jak napisali producenci: "The kit is built around the rugged TM Version 3 gearbox. All gearbox internals are stock, so every V3 compatible aftermarket part can be used inside the rifle." Więc trudno będzie tam wcisnąć przedłużoną V2 ;) Pozatym z tego co pamiętam to konwersja Hurricane'a była na V2 a chinole mają V3 więc nie jest to 100% kopia. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 (edited) Ale zwiększona pojemność cylindra w V4 i przedłużonym V2 robi swoje jeszcze jak jest borek :D To dopiero pozwoli wykorzystać potencjał repliki z taką lufą. Edited May 6, 2008 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 M99 już jest i o dziwo w Anglii (a zawsze myślałem że angole sa trochę do tyłu jeżelichodzi o nowości) http://www.actionhobbys.co.uk/M99-Barrett-...etal_AOR4A.aspx Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/inde...howtopic=157064 Nie wiem czy było... To jest to: http://www.airsoftgi.com/product_info.php?...6vnsikbqq5n3f02 Pozdrawiam serdecznie, grzechtonik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts