Sokół Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Zwyczajnie się czepiacie, jakie dostali od państwa takie noszą, teraz jest większa swoboda wyboru. Ten kto był w armii wie jak to jest, ja będąc w zsw dostałem na przykład spodnie z kieszeniami z boku. A tak poza tym dodam jeszcze takie wojskowe porzekadło ''tam gdzie zaczyna się wojsko kończy się logika'' Link to post Share on other sites
Foka Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Wg mnie dopóki się szkolą, a tym bardziej mają egzaminy to każdy powinien wyglądać tak samo i mieć regulaminowe buty, mundur itp ale to moje zdanie. A potem na misji czy coś to niech noszą jak chcą i co chcą jak to widać na zdjęciach.Trenuj jakbyś walczył, walcz jakbyś trenował.Jak koleś przez pół roku będzie latał w przydziale, a później zemini sprzęt i "wyjedzie" to nowy sprzęt bardziej będzie przeszkadzał niż pomagał. Link to post Share on other sites
WeRT Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Ordnung must sein? ;) Nie mam sił się przegryzać bo temat mnie jakoś bardzo nie pali a teksty są w środku poskanowane - może ty się Majkel przegryziesz : Rozporządzenie MON w sprawie wzorów oraz noszenia umundurowania - z czego znów, to rozporządzenie dotyczące Żołnierzy Zawodowych Link to post Share on other sites
Sokół Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Bardzo dużo zależy od dowódcy, jak jest regulaminowiec to niema bata na jakieś odstępstwa. Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 W skrócie powiem, że żołnierzowi przysługuje tylko to co zostało mu wydane (jest to określone w Rozporządzeniu Ministra ON) Czyli w praktyce nie może nosić żadnych mundurów Helikona, butów Magnum, Starforce itp. Zwłaszcza jeżeli jest to żołnierz ZSW lub kandydat na zołnierza zawodowego. Ale jako, że mamy XXI wiek, a armia idzie do przodu to w niektórych jednostkach i szkołach przymykają na to oko. Dlatego możecie zobaczyć kandydatów na kaprali w butach Magnum i mundurze Helikona. Link to post Share on other sites
Drako Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Wy tutaj o pagonikach i butach a nikt nie zwrócił uwagi na nową jakość w naszym wojsku: http://www.wojsko-polskie.pl/multimedia//1526/DSC00969.JPG :D sorry za offtopic ale nie mogłem się powstrzymać ;) Link to post Share on other sites
shellshock Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 A helikon ma miejsce na pochewki? Tak ma, ale tylko w wersji Special Forces. Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Special Forces też nie ma... Link to post Share on other sites
shellshock Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Żeby nie było: Bluza Helikona 'Special Forces Pattern' co prawda po kosmetycznych przeróbkach, ale naramienniki już były. Po Twoim poście obejrzałem inne Helikony SF na allegro i faktycznie nie mają naramienników. Moja ma. Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Majkel88: Pamiętaj, że to już prawie podoficerowie, którzy swoją "zetkę" mięli już raczej dawno- oni powinni wiedziec co to jest porządek i być już porządnie prze****doleni. W SPWL kładą nacisk na naukę prowadzenia zajęć z różnego zakresu. Drako: A co tu dziwnego? Nauka prowadzenia zajęć z zakresu celowania i zgrywania przyrządów celowniczych... Nie każdy kto przychodzi na "zetkę" wie co to jest oko dominujące, zna budowę przyrządów celowniczych etc. Pozdrawiam! Wasz Harry Link to post Share on other sites
Drako Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 :poddanie: Pokaż ajrsoftowcom ładną blondynkę w mundurze a oni ci o zgrywaniu przyrządów celowniczych gadają... :wink: Link to post Share on other sites
Guest british Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Bo to ASGeje ;) . Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 :poddanie: Pokaż ajrsoftowcom ładną blondynkę w mundurze a oni ci o zgrywaniu przyrządów celowniczych gadają... :wink: Ja tam bym chętnie zgrał moje przyrządy celownicze z nią :mrgreen: :twisted: Link to post Share on other sites
WeRT Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Ja tam bym chętnie zgrał moje przyrządy celownicze z nią Tia ... a potem możesz wrzucić zdjęcia w topic "Pokaż swój sprzęt - pozowane " ;) Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Heheheheh dobre :-F Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Kompletnie odpadłem po przeczytaniu tej strony XD. Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Proponuję wprowadzenie oprócz symbolu moderator/supermoderator/administrator/zbanowany dodatkową grafikę niema dziewczyny/ma dziewczynę/żonaty/dzieciaty Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Ahh i zrobiłem kupę śmiechu... Sorry- przypływ emocji, niezrozumienie ironii- zdarza się ;) . Tak to jest jak piękne kobiety widzi się na co dzień ;) . Nie offtopujmy już ;). Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 :poddanie: Pokaż ajrsoftowcom ładną blondynkę w mundurze a oni ci o zgrywaniu przyrządów celowniczych gadają... :wink: Podniecac się kobietą?? Jeszcze do tego blondynką?? A fe zboczuchu :mrgreen: Wracajac do tematu rozpuściłem swoje macki po kilku znajomych i wspomnieli mi, że ichna zetka też odstaje od regulaminu (a oni ich nie ścigają za to). Zwłąszcza ta ochotnicza przyjeżdża często z własnymi butami i wszyscy na to przymykają oczy (no trzewiki zakładają tylko do kościoła i na przysięgę aby wyglądali jednakowo). Szkoły podoficerskie i oficerskie to już zupełnie inaczej wyglądają. Tam niemalże natychmiast ma się luz co do szpeju w jakim się lansować mogą elewi i podchorążowie (zwłąszcza celują te osoby, które juz z zawodowych trafiaja do szkoły i śmigają z własnym ekwipunkiem na zajęcia). O zawodowych to już nie wspominam że wygladają jak który chce bo to zależy od przydzaiłu sortów (jeden dostanie goretexa a drugi rip-stopa). Więc nie rozumiem lamentu pewnych osób nie siedzących w temacie o tym, że wszyscy mają wyglądać jak spod igły "Wybrzeża". Link to post Share on other sites
HateMe Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 (edited) Do usunięcia, głupoty, sorry. Edited August 7, 2008 by HateMe Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Ten "luz" zależy tak naprawdę od szczęścia- na jaką jednostkę trafisz. Są różne opcje... Ale fakt, rygor zwykle jest już coraz mniejszy a co za tym idzie i wygląd. A co do sprzętu- a noś sobie co chcesz, byle było w przyzwoitym kamuflażu, nie było różowe i spełniało swoje zadanie. I chyba tyle w tym temacie. Co do "zetki" najlepsze jest to, że ani się nie chce przełożonym (głównie podoficerom), ani tym bardziej poborowym (myślą jak tu się pier***nąć na zieloną trawkę i walnąć sobie piwko). I wychodzi to, co wychodzi. Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Ja tam bym chętnie zgrał moje przyrządy celownicze z nią :mrgreen: :twisted: Baaaaaaa ja tam nawet wiem jak na imię ma :twisted: :twisted: Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Zdradź jakieś szczegóły :P Najlepiej na PW :wink: Link to post Share on other sites
WeRT Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Zdradź jakieś szczegóły icon_razz.gif Najlepiej na PW icon_cool2.gif Protestuję!! Takie wiadomości powinny być podane do publicznej wiadomości. Utajnianie ich i przekazywanie tylko niektórym osobom było by jawnym naruszeniem praw wolnej konkurencji. :D ... czy telefon / adres / wymiary też można by prosić ? ;) Link to post Share on other sites
Drako Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 No i się chłopaki podjarali ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts