luklum Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Jak wyżej szukam takich replik na bron zapasową. Wiem, że jest TT w wersji spreżynowej full metal (ale wyglada dziwnie za krótki jakiś, generalnie odbiega mocno od oryginału) i ostatnio opisywany tutaj TT-gaziak(też chyba niezbyt udany,dość drogi i mało dostępny)Są do zdobycia inne? Np makarow? Albo chociaż większy wybór tokarewów? Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Wiem, że jest TT w wersji spreżynowej full metal (ale wyglada dziwnie za krótki jakiś, generalnie odbiega mocno od oryginału Bo to jest replika chińskiej wersji TT, nie pamiętam jak on się nazywa. Sporo różni się od radzieckiego oryginału. Są do zdobycia inne? Np makarow? Albo chociaż większy wybór tokarewów? Makarow istnieje tylko jako wiatrówka. Do rekonstrukcji można jeszcze ewentualnie kupić deko TT - na works11 za 600zł bodajże. A wśród asg, niestety nie ma żadnych replik rosyjskich pistoletów, oprócz tej nieszczęsnej gazowej TTki Hudsona. Quote Link to post Share on other sites
luklum Posted April 18, 2008 Author Report Share Posted April 18, 2008 No tego sie obawiałem właśnie :( kupię colta i dorobię mu gwiazdke w takim razie... :( nic więcej mi nie pzostało Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 (edited) To nie jest żadna replika moim zdaniem, co najwyżej wariacja na temat. Przynajmniej jeśli mowimy o broni rosyjskiej. Też przez moment mi się oczy zaswieciły, jak o niej usłyszalem, ale potem ją zobaczylem i podziękowałem. TT produkowała (jeszcze bywa w sprzedazy) firma Hudson. Nie jest to jednak model do jebaneczek, poza tym jako model airsoftowy nie jest idealny (po prostu jedyny jaki jest). Zreszta opisałem go w zbrojowni. Ktoś kiedyś zarzucil plotkę, że Makarow na CO2 (wiatrowka) ma konwersje do strzelania 6mm kulkami. Ale nie potrafię jej sprawdzić, słyszałem to kilka lat temu od Pinky'ego. Obawiam się, że w chwili obecnej wiele wiecej nie ma. Jeśli robisz rekonstrukcję a broń boczną traktujesz bardziej jako element wyglądu, kup tego Makarowa (300 - 400 PLN, na oryginalnych częściach, stalowy) i najwyżej kombinuj z przeróbką na ASG (z downgradem oczywiscie). Pozdrawiam Kret Edited April 19, 2008 by Wolf75 Quote Link to post Share on other sites
zubrY Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Panowie , a CZ75? Używany był chyba przez armie radziecką? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Oj niebałdzo. Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 (edited) http://www.world.guns.ru/handguns/hg103-e.htm http://www.world.guns.ru/handguns/hg13-e.htm Z kilometra wygląda jak Makarow i taka replika choć badziewna ale jest. NIe pamiętam tylko czy to pseudoreplika Walthera czy Mausera. Edited April 18, 2008 by Geno Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Pistoletów CZ co prawda nie używała Armia Radziecka, jednak Ministerstwo Spraw Wewnętrznych FR już tak. Identycznie jest z klamkami Glocka, H&K i Walthera (niestety nie wiem w jakich ilościach zostały zakupione). Co prawda lans nie ten sam, jednak nie będzie się to gryźć z ideą rekonstrukcji. ;-) Quote Link to post Share on other sites
kryzys80 Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 (edited) Faktycznie wybór ruskich pistoletów jest prawie żaden. TTki z Allegro za 45 zeta http://www.allegro.pl/item339839237_asg_pi...gw_12_m_cy.html to jedyny niemalże wybór. Od oryginału dalekie, zasieg nedzny, siła rażenia prawie żadna (tarcz kartonowych z paru metrów mi nie przebijał) :cry: no i debilny, superluźny kołeczek w domyśler mający robić za bezpiecznik. zgroza..... Ale przynajmniej ma toto swój ciężar, stzrela się dość wygodnie i cena zachęcająca 8) Nic tylko dokupić kaburę na allegro i lansik jest :wink: O wiele lepszy jest Makarow wiatrówka Bajkal MP 654k http://www.allegro.pl/item344435929_wiatro...k_makarov_.html Ciężki, porządnie wykonany, z oryginalną kaburą (też sporo tego na Allegro) prezentuje się świetnie. Trzy wady: 1. cena 2. to wiatrówka wiec na strzelance sobie z tego nie postrzelasz :cry: 3. to gaziak z typowymi dla wszytkich gaziaków wadami. Ale lans to daje naprawdę super :mrgreen: pozdro dla wszystkich specnazowców Edited April 18, 2008 by kryzys80 Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 stzrela się dość wygodnie TTka nie może być wygodna :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 (edited) 2. to wiatrówka wiec na strzelance sobie z tego nie postrzelasz 3. to gaziak z typowymi dla wszytkich gaziaków wadami. To wiatrówka na CO2. "Troche" się jednak od "gaziakow" różni. To naprawdę dająca dużo satysfakcji ze strzelania zabawką, tylko nie można nią strzelać do ludzi. Ale policja w Rosji, o ile mi wiadomo, ćwiczyła na tym podstawy strzelania i operowania bronią. TTka nie może być wygodna Nie musi. ;) Edited April 19, 2008 by Wolf75 Quote Link to post Share on other sites
kryzys80 Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 (edited) TTka nie może być wygodna :D Chwyt mógłby byc niceco większy ale mnie to nie przeszkadza ;-) EDIT: za to Makarow choć wiatrówa leży w łapkach jak ulał :-P Edited April 23, 2008 by kryzys80 Quote Link to post Share on other sites
Loroini Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 (edited) Witam. Mam pytanie jaki jest obecnie przepisowy pistolet w Rosji?? Wiem, że do 2003 roku był Makarow, a obecnie? dziĘkuje za odpowiedź Edited May 18, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 PJa "Gracz" Pechowo, niepodobny do niczego :P . Quote Link to post Share on other sites
7.62 Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 A nie Steczkin przypadkiem? On chyba teraz drugą młodość przechodzi :). Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Jak ci Rosjanin wyraźnie pisze, że Jarygin, to Jarygin. Akurat Popenkera darzę dużym autorytetem i wątpię, żeby w sprawach rosyjskiego sprzętu się mylił. Quote Link to post Share on other sites
Samozlo Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 (edited) Stieczkin i owszem przechodzi druga młodość ale bardziej u OMON'owców czy u kolesi z SOBR'u armia ma Jarigina Edited June 18, 2008 by Samozlo Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 (edited) @Samozlo: Nie ma to jak refleks(idealnie miesiąc minął od ostatniego postu) :P A żeby offtopu nie było to dodam od siebie, że jak na razie to znalazłem potwierdzenie odnośnie PJ na ruskiej wiki: LINK Ciekawym być może wątek na desanturze: LINK Jest tam ankieta o ewentualnej zmianie pistoletu dla armii RF, pomimo, że wypowiada się sporo laików to jednak wyniki ankiety dają do myślenia. Edited June 18, 2008 by eliasz Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 "potwierdzenie na wiki"... ;) Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Kret się czepiasz:) A ponadto na podanym przez westie serwisie jest napisane mniej więcej to samo(a nawet więcej w rosyjskiej jego części) Dodatkowo też wspomnę, że im więcej źródeł podaje to samo to prawda jest prawdziwsza, nie?;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
zryty Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Czy od ostatniego postu w tym temacie zmieniła się sytuacja z rosyjską bronią boczną na rynku ASG? Quote Link to post Share on other sites
SethNEcromancer Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Pozwolę sobie "odkurzyć" temat (mam nadzieje, że ktoś zauważy i odpowie) A czy są może opcje konwersji jakiejś dostępnej na rynku ASG broni do makarowa, bądź innej rosyjskiej broni krótkiej? Mam na myśli w domowym warsztacie Bo trochę szukałem i niestety nie znalazłem nic.. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 http://www.world.guns.ru/handguns/hg103-e.htm http://www.world.guns.ru/handguns/hg13-e.htm Z kilometra wygląda jak Makarow i taka replika choć badziewna ale jest. NIe pamiętam tylko czy to pseudoreplika Walthera czy Mausera. Ostatnio na podstawie PPK/s firmy Cyber Gun wytrzaskałem coś co z daleka i po ciemku wygląda jak Makarow :> Przynajmniej tak inni twierdzą :) (machnąłem się jedynie przy malowaniu chwytu i prysnąłem na brązowo przód - pójdzie to do poprawki). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 http://rsov.com/product.php?langId=1¤cyId=1&manufacturerId=10&prodId=14491&cateId=125 MAKAROV KWC :) Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted September 12, 2011 Report Share Posted September 12, 2011 Zacny ten Makarov KWC :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts