marekaureliusz3 Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Który jest lepszy. Obecnie zastanawiam się nad kupnem eLki, jednak nie wiem jakiej firmy. Jaka jest różnica miedzy tymi replikami? - Jeśli jest jakaś różnica, to czy jest to "rażące". Co polecacie? Czy ktoś ma któregoś z tych gun'ów ? - Jeśli tak to jakie wrażenia Generalnie proszę o opinie :) Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 jeszcze zapomniałeś o ICS ;) Quote Link to post Share on other sites
marekaureliusz3 Posted May 2, 2008 Author Report Share Posted May 2, 2008 Faktycznie. :D kurcze... Biorę L85A2 ICS :D Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Dobry wybór :) Quote Link to post Share on other sites
Ponton Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Nie mogę nigdzie znaleźć dostępnego L85 firmy ICS .. :( ( specshop, asgshop, capriasg, wgcshop itp. itd.... ) Z braku laku ładniej zewnętrznie wygląda l85 stara, ale mam pytanie - co kryje się pod słowami "*Revolution Plastic Gear Box, Higher Stability" , bo takie coś napisali panowie z WGC shopu ( http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-L85A2_srch_l85 ) Pytanie z początku tematu dalej jest bez odpowiedzi - co lepsze ? G&G czy STAR ? Najlepiej bym wziął ICS'a, ale go nie ma. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 ICS to nawet w HK jeszcze nie ma więc naczekałbyś się elegancko... Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 co kryje się pod słowami "*Revolution Plastic Gear Box, Higher Stability" Myślę, że w wolnym tłumaczeniu: "omijaj dużym łukiem" :wink: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Bowel Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 www.madonion.eu bierz ics Quote Link to post Share on other sites
Ponton Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Odkryłem już w międzyczasie, że ICS'owskiej jeszcze nie ma poprostu. :D To sobie na nią poczekam. Wybór jest jednoznaczny Dzięki za radę. Dalej mnie korci wiedzieć co to jest ten plastic gearbox.... bo jest droższe od G&G. Ktoś może miał tą elżbietę STAR'a ? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 L85 z G&G = same kłopoty z mechaniką. L85 STARa to prawie 400 fps w stocku i żadnych większych problemów (chyba tylko lufa do wymiany.) A l85 z ICSa poprostu jeszcze nie ma ale zapowiada się najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Przepraszam bardzo, ale G&G L85 A2 posiada mój kolega po fachu i muszę zaprzeczyć treści poprzednika. Wyłączył w nim blowback i w ten sposób wystrzelił już ok. 10k kulek. Oczywiście to nie oznacza, że STAR jest gorszy. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 10k kulek to jeszcze nic takiego, ale jak sie zacznie sypać to tylko zdrowaś mario pomaga :P . Quote Link to post Share on other sites
noah Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Cóż, wierna kopia oryginału. ;) Jakie było moje zdziwienie, gdy eLka przestała strzelać podczas szturmu na pozycje wroga... Bezcenne uczucie. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Czy jest ktoś z was w stanie powiedzieć coś więcej nt. eLki ICS? Chodzi mi o blow back, wykonanie i o wskazanie różnic miedzy eLką ICS'a i G&G. Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Dogtag pierwsze ele ICS właśnie dotarły do kraju - na pewno będzie sporo opinii na forum ale musisz poczekać... Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Różnice co do wyglądu to nie powinno stanowić problemu, co do działania to ICS jest nowością, trzeba poczekać aż troszkę pochodzą. Swoja drogą ciekawe ile ich sprowadzili ? Różnice są chyba w wymiarach. poza tym ICS ma inny wygląd otwieranej nakładki. No ICS to wersja A2, inna rączka przeładowanie, nie ma też blow-back'a. Tłumik ICS ma mniejsze otworki. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 Może zdarzy się komuś szukać odpowiedzi na to co lepsze. ICS po ustawieniu springa na hi daje na prawdę ciekawe wyniki (ważne by mieć dobrą batkę). Co do gear boxu Stara, to nie słyszałem o nim złego słowa. Ponoć jeszcze nikomu nie padł. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 QUOTE(Ponton @ 2/6/2008, 20:37) * co kryje się pod słowami "*Revolution Plastic Gear Box, Higher Stability" Myślę, że w wolnym tłumaczeniu: "omijaj dużym łukiem" icon_cool2.gif Pozdrawiam, Lambert Na czym opierasz swoje wnioski? Bo używam STARa od 2006 roku i tylko przez moje eksperymentowanie z przerabianą głowicą V6 guardera (źle docięta) pękały szkielety i to przy M130-M150. Pierwszy wytrzymał 2 lata na M120 guardera bez żadnego jęknięcia. Na ten moment przy stockowej sprężynie jest ok 425fps. Jak komuś nie pasuje szkielet z poliwęglanu to są dostępne metalowe na łożyska 8mm. Lufa nie najlepsza ale po wypolerowaniu jej i włożeniu do innej repliki działa bardzo dobrze. Star jest dla osób lubiących grzebać w replikach aby je doprowadzić do stanu idealności a później tylko cieszyć się bardzo dobrymi osiągami. Jak coś służę pomocą z tymi replikami w tym też Aresa. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 KicpA, Ja to pisałem ponad półtora roku temu... :wink: Od tamtego czasu nabieram zaufania do tego GB. Z Twojej deklaracji chętnie skorzystam - wkrótce. ;-) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Oj nie patrzyłem na daty :D Co te studia robią z człowieka ;) Jak coś to wal na PW. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts