MloteK Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Czy któreś z tych będzie widać w lunecie, bo szare guardery się skończyły : http://allegro.pl/precyzyjne-kulki-bb-madbull-5-95mm-0-43g-2000-szt-i4190233564.html http://airsoftxtreme.pl/kulki-madbull-ultimate-heavy-043g-2000-szt-p-461.html Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Te madbulle zielone z alledrogo wyglądają jak zielonki 0.43 od WE. Było o WE trochę pisane parę stron temu. W lunecie je widać na jakimś jasnym/ stonowanym tle ale ogólnie w lesie ich nie dojrzysz. Z tymi madbullami pewnie będzie podobnie. P.S Było sporo wypowiedzi i uwag o airsoftxtreme (lepiej odpuść ten sklep). Quote Link to post Share on other sites
roos Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 (edited) W Specshopie pojawiły się Guardery 0.36 i 0.4 - http://www.specshop....roducts_id=6540 .4 są szare - niebawem poprawią fotki... Edited May 9, 2014 by roos Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 W Specshopie pojawiły się Guardery 0.36 i 0.4 - http://www.specshop....roducts_id=6540 .4 są szare - niebawem poprawią fotki... Dzięki za cynk, zamówienie złożone z odpowiednią adnotacją. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 A jak z osiągami tych szarych 0.4 Guarderów? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 (edited) Fajnie. Robiliśmy testy na przecince w lesie. Brak lunety i przyrządów celowniczych a kolega strzelał po szynie (do czego nie jest przyzwyczajony, bo strzelał z mojego karabinu). Przecinka ma długość 100m, ustawiłem się na jej końcu a kumpel oddawał strzały. Wszystkie strzały mieściły się w obrębie drogi (1,5m szerokości - było by lepiej ale mówię kolega nie przyzwyczajony do takiego strzelania). Najdalej ZNALEZIONA kulka była ok. 120m. Wrażenia - kulki są baardzo podatne na HU. Są hmmm dość szorstkie i suche. O ile madbulle, BD, WE są lekko śliskie to te w dotyku przypominały mi drobne kamienie. Nie mówię, że mają złą fakturę, po prostu jest inna i wydaje się być bardziej podatna na HU. Kiedyś już takie coś widziałem... ale nie pamiętam w jakich kulkach. Znalezione kulki były prawie bez śladu po wystrzeleniu - MB i BD (devile) miały widoczne ślady w tych samych warunkach. Karabin dawał 530fps na 0.40g. Wiał słaby/ średni boczny wiatr. Żaden profesjonalny test, po prostu chcieliśmy się trochę pobawić i sprawdzić nowe kulki. Edited May 19, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Takie same szare, szorstkie i brzydkie były te 0,36g od cyberguna Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Faktycznie, wiedziałem, że coś mi przypominają. Jednak o dziwo jestem zadowolony z tych guarderów. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Faktem jest, że są podatne na HU. Lekko ustawiony HU i już latają daleko. Quote Link to post Share on other sites
MloteK Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 A jaki macie sposób na ustawienie hu? Na tle czego ustawiacie? bo w lesie ich nie widać ;/ Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Strzelaj rano kiedy słońce wschodzi za plecami albo wieczorem kiedy za nimi zachodzi. Wtedy promienie padają na widzianą cześć kulki i na odpowiednim jednolitym tle dobrze widać. ______________________ Wysłane z Xperii Z za pomocą Tapatalk 4 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 (edited) Strzelaj rano kiedy słońce wschodzi za plecami albo wieczorem kiedy za nimi zachodzi. Wtedy promienie padają na widzianą cześć kulki i na odpowiednim jednolitym tle dobrze widać. "Strzel na szarym głazie, kiedy drozd dziobem zastuka (…) a zachodzące słońce ostatnim promieniem dnia Durina wskaże ci kulkę guardera”. Wystarczy, że będziesz strzelał w jasny dzień. Na tle piasku dobrze widać te kulki. Edited May 19, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 Tak. Usyp sobie górkę z piasku. To najlepsze rozwiązanie. ______________________ Wysłane z Xperii Z za pomocą Tapatalk 4 Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 "Strzel na szarym głazie, kiedy drozd dziobem zastuka (…) a zachodzące słońce ostatnim promieniem dnia Durina wskaże ci kulkę guardera”. Dobre :D A co do tematu, może też autor problemu ma kiepską lunetę? Ja w swojej widzę w lesie nawet ciemno zielone kulki Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 A moze wada wzroku lekka ? ja z tch guarderow strzelalem na przyblizenie 6-7 x i ciemne tlo- papa na dachu i ciemno szary kominek (beton) na jakis 75 metrow, i widac je bylo nawet w pochmurny dzien :P Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 20, 2014 Report Share Posted May 20, 2014 No właśnie papa na dachu dawała Ci możliwość zobaczenia kuleczki ;). Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Z tego co czytam, te kulki BB Warz są sprzedawane jako uszkodzone partie po pare $, cos im tam nie poszlo w produkcji. https://www.facebook.com/bbwarzofficial Jak by bylo wiadomo ze chocaiz polowa by sie nadawala, to warto moze zaryzykowac. Wszyscy producenci od tych bialych cos sie wykrecaja i przedluzaja caly czas :D Quote Link to post Share on other sites
Niemczyk Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Witam , Panowie Jakie polceice Kulki w wadze 0.36 ? Mam MB 0.4 ale chciałbym sie przerzucić na lżejsze gdyż mam 570 fps w gnacie Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 0,36 to MB szare. Quote Link to post Share on other sites
Sterling Archer Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Witam, szukam właśnie kulek do karabinu 600 fps, przeczytalem temat i wychodzi na to, ze najbardziej polecane sa Guardery 0,40. Zgadza sie? Jesli tak, to moze ktos mi podpowie gdzie moge je dostac, bo wszedzie widze out of stock. No chyba, ze cos innego mi polecicie? ;) dzieki! Quote Link to post Share on other sites
lech Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Blaster Devil. Szczerze mówiąc chyba najlepsze kulki snajperskie atm. Drogie, ale warte swojej ceny (zresztą, snajper dużo nie strzela ;) ) Z tym, że pod 600fps polecam 0,43, nie 0,4. Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 (edited) Właśnie Blastery nie są dobre. Mam i wolę używać madbulli lub guarderów 0,40. Chyba, że piszesz o jakichś nowych ale nikt tutaj nie wspominał o takich. ______________________ Wysłane z Xperii Z za pomocą Tapatalk 4 Edited June 6, 2014 by Skilrod Quote Link to post Share on other sites
Sterling Archer Posted June 8, 2014 Report Share Posted June 8, 2014 Dzieki za info. Schodze jednak do 550, czy mozecie polecic guardera 0,36? Wage bedzie odpowiednia? Quote Link to post Share on other sites
Niemczyk Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Nabyłem Guardery 0.4 , pierwsze wrażenie bardzo dobre dobrze spolerowane sa twardsze od MB zółtych , w srodku prkatycznie nie ma pecherzyków na 3 przegryzione na poł był 1 , reagują na magnes .Testy zrobię pojutrze . Quote Link to post Share on other sites
hardboiled Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 (edited) Witam, Zamówiłem tydzień temu kulki 0.43 BBwarz z USA, te z defektem, chociaż nie bardzo rozumiem na czym polega ten defekt, gdyż te kulki są idealne :icon_biggrin: http://tinypic.com/r/34rd18j/8 Z zewnątrz się nie różnią od G&G, w środku brak bąbelków ani jakichkolwiek innych defektów, perła. Podobno problemy są z podawaniem w magazynkach, szczególnie w AEG-ach, za to w boltach zapewniali, że nie ma problemów, także użytkownicy boltów powinni być zadowoleni. Jeżeli to są kulki z "defektem" to nie wiem czego jeszcze można się spodziewać po pełnym produkcie. W następnym tygodniu przetestuje te kulki w zamkniętym pomieszczeniu. Koszty kulek myślę, że są adekwatne do jakości: 11$+22$ za przesyłkę= około 100 zł za 2000 kulek. Madbulle, guardery i inne kolorowe ścierwo wyrzucam do kąta :] Snajperzy, wasze modlitwy po paru latach oczekiwania ciężkich, białych, jakościowo dobrych kulek zostały wysłuchane :D Edited June 26, 2014 by hardboiled Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts