MiKorn Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 Tak prezentują się w lufie promyka kulki madbull 0.36 zakupione w okolicach października zeszłego roku. Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 O cholibka :/ trzeba w takim razie czym prędzej wystrzelać nadające się do użytku zapasy... Mam piaskowe (musztardowe) madbulle 0,40 bodajże, od kilku lat rozmiar niezmienny. Tak więc problem ze składnikiem X zaczął się tworzyć w przeciągu nie dłuższym jak 2 lata. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Po wystrzeleniu ok. 600 valkenów 0,4g, przypadkiem odkryłem, że zakrętka ma uchylaną klapkę, trzeba było tylko folię zdiąć, a ja na bezczelnego całość odkręcałem... łot ciekawostka. BB kingi 0,4 oraz 0,45g nie puchną, przynajmniej przez pół roku im wymiaru nie przybyło. Przy czym 0,45g od początku nie przechodziły przez lufy 5,98mm, ale przez 6,00 i szersze śmigają bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Po wystrzeleniu ok. 600 valkenów 0,4g, przypadkiem odkryłem, że zakrętka ma uchylaną klapkę... Amator :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 BB kingi 0,4 oraz 0,45g nie puchną, przynajmniej przez pół roku im wymiaru nie przybyło. Przy czym 0,45g od początku nie przechodziły przez lufy 5,98mm, ale przez 6,00 i szersze śmigają bez problemu. Niestety osobiście mam kiepskie doświadczenie z BBKingami, gdyż 0,40g mi mocno spuchły, o czym już pisałem. Ciekaw jestem, czy znowu to zależy od partii, czy masz jakiś magiczny sposób przechowywania kulek? :P Obecnie używam 0,36g Guarderów. Są białe i trzymają wymiar. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Magiczny?A gdzie tam, leżą w workach strunowych, często niedomkniętych, w skrzynce gdzieś w piwnicy. Apropo warunków przechowywania. Mam kumpla z dostępem do komory (jakiejś tam, nie pamiętam nazwy) w której testują wpływ warunków na starzenie się materiałów. Z tego co mówił, to można by podzielić kulki na próbki i zrobić im w 10-15min postarzanie o powiedzmy, 6 miechów, rok czy dwa, ustawiając sobie przy tym temperatury i wilgotności, zależnie od miejsca przechowywania. Możnaby pobadać jak się zmieni wymiar kulek, choć z drugiej strony - jeśli takie rakiety od razu z paczki są do kitu, to co tu sprawdzać? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Szybkość rozrostu. :D Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Szybkość rozrostu. :icon_biggrin: Taa, i niech zmienią nazwę na rockets-sadzeniaki, albo zamiast kulki to nasionka. Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 (edited) Apropo warunków przechowywania. Mam kumpla z dostępem do komory (jakiejś tam, nie pamiętam nazwy) w której testują wpływ warunków na starzenie się materiałów. Z tego co mówił, to można by podzielić kulki na próbki i zrobić im w 10-15min postarzanie o powiedzmy, 6 miechów, rok czy dwa, ustawiając sobie przy tym temperatury i wilgotności, zależnie od miejsca przechowywania. Możnaby pobadać jak się zmieni wymiar kulek, choć z drugiej strony - jeśli takie rakiety od razu z paczki są do kitu, to co tu sprawdzać? W sumie czemu by nie spróbować? Bierzesz każdą partię i sprawdzasz, czy znajduje się w niej "czynnik X". Przynajmniej od razu będzie wiadomo czy dane kulki będą się nadawać. P.S. W sumie na co my narzekamy? Mamy Kulki BIO w cenie normalnych xD. Edited December 3, 2015 by Agnar24 Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Taa, i niech zmienią nazwę na rockets-sadzeniaki, albo zamiast kulki to nasionka. Rockets-sadzeniaki, leże i płacze. Mam w worku z 30 sztuk grafitowych Guarderów 0.40 dostanych ponad rok temu od Mendiego. Cały czas przechodzą przez lufe i trzymają wymiar. Quote Link to post Share on other sites
Krzysztof124 Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Używa ktoś z Was madbulli? Obiło mi się o uszy ze coś z nimi było nie tak ostatnio. Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 0,40 koloru musztardowego, kupione daaaawno, nic złego się z nimi nie dzieje. Chyba, że jakieś nowe serie mają dodatki nieszczęsnego składnika "X", w takim wypadku można zacząć się martwić. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 0,40 koloru musztardowego, kupione daaaawno, nic złego się z nimi nie dzieje. Chyba, że jakieś nowe serie mają dodatki nieszczęsnego składnika "X", w takim wypadku można zacząć się martwić. nowe serie są betonowe, w sensie kolor mają taki i już nie są tak udane jak piaskowe/pomarańczowe/musztardowe - jak kto woli. Quote Link to post Share on other sites
Krzysztof124 Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 (edited) Używał ktoś z Was zielonych Madbulli 0,43gr.? Myślę nad zakupem i przetestowaniem. Białe guardery 0,36 dają jakieś niepokojące symptomy? Edited December 10, 2015 by Krzysztof124 Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Białe Guardery puki co dobrze się trzymają, ale jak na mój gust, troszkę je znosi. Może są po prostu za lekkie do mocy 650 FPS'ów. Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 Agnar, zdecydowanie 0,36 są za lekkie na taką ilość FPS. Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 Domyślam się, ale strzelam tym czym mam... :/ gunfire'y 0,45g i tak już wycofują... Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 @ Krzysztof 124 Opis tych madbuli zielonych 0.43 jest kilka klikadziesiat stron temu, nawet porozcinane kulki jak wygladaja w srodku oraz opis jak lataja Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Postrzelałem wczoraj rano, zanim zaczęło sakramencko wiać, z tych guarderów 0,36g. Kulki ładnie latają i równo je hopek kręci, przy czym 560fps na 0,2g to dla nich max. na wyższej mocy zaczynają szaleć. Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 mendi i jaki zasięga masz na tych 560fps przy tych kulkach 0.36 ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 mendi i jaki zasięga masz na tych 560fps przy tych kulkach 0.36 ? Max. 90-92m, niestety na 0,43 i 0,45g przy minimalnie większej mocy, zasięg jest o 10-15% większy. Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 gaz/sprężyna? swd czy czym innym te osiągi ? Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 ktoś to testował ? (http://allegro.pl/amunicja-asg-6mm-kulki-0-32g-2500szt-kingball-0967-i5759571941.html) szukajka nie dała żadnych efektów Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 gaz/sprężyna? swd czy czym innym te osiągi ? SWD i L96 na mancraftowskich sdik Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Koniu, było już pisane o tych kulkach, poczytaj poprzednie posty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts