TNTx2 Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 (edited) Szczelność jest na 100%, ja mam na springu 150 AP po przycięciu o 5 zwojów mi generuje ~620 fps (po przekalkulowaniu energii z kulki docelowej, na 0.2 wychodzi ok 540) Testowałem specny 0.45, teraz jadę na 0.43, generalnie nie mogę się do nich przyczepić w jakikolwiek sposób. Co prawda ja sobie te kulki przygotowuję przed strzelaniem, tzn odliczam 100-150 sztuk i wkładam do materiałowego woreczka, myję w płynie do mycia naczyń i suszę, po czym wsadzam do woreczka strunowego z pochłaniaczem wilgoci - nic nie puchnie, a kulki lecą bardzo dobrze, bez dziwnych strzałów. Pomijam fakt wymiany stock komory (vsr jg) na action army, co również znacznie poprawiło celność :icon_wink: Edited June 24, 2017 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted June 17, 2017 Report Share Posted June 17, 2017 (edited) Ja dziś się pobawiłem z kulkami 0,36 Specna Arms. Moim zdaniem latają dosyć dobrze i nawet przy porywistym wietrze są zadowalająco powtarzalne (do strzelania byłem ustawiony tak, że wiatr miałem w plecy - choć zdarzały się porywy lekko na boki) - dystans 80 m i bez większych problemów na powiększeniu około 7-7,5 dawało się trafić w sylwetkę klęczącą (500x500). Kulki, które nie trafiały, praktycznie mijały tarczę bardzo blisko i nie było rozrzutu o 0,5 czy 1 m jak na 0,32 PJ i shootone (tutaj też waga kulek ma spore znaczenie, bo lżejsze wyraznie znosiło przez podmuchy wiatru). Myślę, że to dobry wybór. Edited June 17, 2017 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Kaczmysz Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Ja ostatnio strzelałem na Specna Arms 0.43g @ 600 fps na lufie Ultimate 6.03 (550mm) i latają bardzo fajnie, nie miałem jeszcze na nich zacinki. Przy większym wietrze lekko znoszą na boki ale większość idzie stabilnie w cel. Testowane na zasięgu 90m a strzelałem w sylwetkę kucającą jak kolega wyżej. Zakupiłem z uwagi na biały kolor ponieważ nagrywam na youtube (po tej niedzieli pojawi się filmik na moim kanale: KACZMYSZ, jak te kulki sprawdzają się w boju) a kulki zdecydowanie lepiej widać białe niż np. szare bądź co gorsza czarne jakie ma w ofercie np. madbull lub guarder. Oczywiście na białych kulkach też łatwiej zrobić korektę przy naprawdę mocnym wietrze. Sam osobiście nie mogę się przyczepić do kulek (nie wiem jak by współgrały z lufami 6.01) ale do luf 6.03 mogę je polecić. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Białe specny 0,43g i 0,45g bez problemu śmigają w pdi, wysiałem worek 0,43 i półtora worka 0,45g bez zacinki. Latają piknie. Do shootone 0,43g też ciężko się o coś przyczepić, no może poza mizerną dostępnością. Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Kaczmysz, Ameryki na nowo nie odkryłeś :icon_razz: Wszyscy znają przewagę białych kulek nad ciemnymi. Wiedzą też, jak latają kulki SA, wszak testowane już były nie raz, chociażby przez Mendiego :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Jakby ktoś potrzebował paczkę Proballi 0,45 to dajcie znać. ;) Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted July 8, 2017 Report Share Posted July 8, 2017 witam co sądzicie o PROBALL 0,45G ? znalazałem je w http://asg-action.pl/kategoria-produktu/proball/ Na chwilę obecną ciężko coś kupić w gramaturze 0,42-45 Quote Link to post Share on other sites
Seravee Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Shootone puchną jak diabli do tego w workach trafia się dosyć sporo niewymiarowych kulek po jakieś 4.5mm Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 11, 2017 Report Share Posted July 11, 2017 witam co sądzicie o PROBALL 0,45G ? znalazałem je w http://asg-action.pl...oduktu/proball/ Na chwilę obecną ciężko coś kupić w gramaturze 0,42-45 Było o nich, poszukaj w temacie. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted July 19, 2017 Report Share Posted July 19, 2017 Ktośtu pisał o tych kulkach kiedyś, że ponoć bardzo dobre. A pojawiły się teraz w wadze 0.5 g ! Niestety kolor szary, chociaz przy takiej wadze to juz zbytnio poprawki chyba nie trzeba by bylo brac :D https://outdoorandtactical.co.uk/product/geoffs-precision-bbs-0-50g-1000-grey/?v=9b7d173b068d Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 19, 2017 Report Share Posted July 19, 2017 Hmm dosyć niestandardowe wagi mają: 0,38, 0,46 czy te 0,5g. Wszystkie szare, ale chętnie bym przytulił kilka tych "lightfifty". Zamawia ktoś może? Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted July 20, 2017 Report Share Posted July 20, 2017 (edited) Skubane, 100 za pakę ale może warto bo wagowo cięższe niż lżejsza ceramika a i nazwa kojarzy się z dobrą jadłodajnią ;) Z drugiej strony powoli z cenami dobijamy do ceramiki... Jak by ktoś zamawiał to dajcie znać bo z chęcią schomikuję paczkę lub dwie... Hmmm mają też 0.45g białe super pro i bio :) Edited July 20, 2017 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
TNTx2 Posted July 31, 2017 Report Share Posted July 31, 2017 Niedawno mi się udało odzyskać specny 0.45, z pierwszej partii (po jakiejś strzelance zostały w plecaku kumpla) i co najciekawsze, nie spuchły, przelatują przez edgi 5.98 bez najmniejszych problemów :D Jak dla mnie, naprawdę nieźle. A nawet przetestowałem stare specny 0.4, jeszcze te które były sprzedawane w słoikach... Tyż przechodzą przez edgi bez problemów. A wcale o nie dbałem o nie jakoś szczególnie, tylko pojedyncza saszetka z pochłaniaczem wilgoci jak do butów dodają ;) Quote Link to post Share on other sites
Donnie Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 BARDZO proszę o pomoc - zaczynam w asg aczkolwiek reple myślę mam na dosyć wysokim poziomie ( jak na początkującego) ogólnie w skrócie używana będzie jako dmr 504 fps repla od G&p jeżeli chodzi o lufe to precka 6,02mm i teraz pytanie jakie kulki bo już się naczytałem i umieram, chciałbym po prostu nie rozpierniczyć lufy pytanie 0,32 wystarczą czy np. 0,36 jeżeli tak to jakieś firmy kompromis pomiędzy cena a jakością bym poprosił :) Ktoś ma podobne fpsy i używa repli jako dmr i jest zadowolony z kulek typu: ? bardzo prosiłbym o podpowiedz ! Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Sam spróbuj i wybierz te z których lepiej Ci się strzela. ;) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Przy pińcet fps to ja używam 0,3g g&g i armatech. Quote Link to post Share on other sites
Donnie Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 (edited) Zrobiłbym tak nie ma problemu aczkolwiek nie będę kupował 10 różnych paczek z kulkami różnych firm. Wolałbym np. 3 sprawdzone przez kogos firmy wtedy kupie i wybiorę najlepszą, ten koszta. Supermoderator: Nawet jeżeli jest zrobiona pod DMR i zasieg podobno ma być wyśmienity? :icon_razz: To może dobrym wyborem będzie arma tech 0,36 co sądzisz o tej firmie ? Edited August 1, 2017 by Donnie Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Niestety jak się bawisz w snajpienie czy DMR to nie ominie cię testowanie różnych kulek :) Mendi: mi się Armatechy 0,28 i 0,30 przycinały w midcapach. Specny są trochę lepsze pod tym kątem. Quote Link to post Share on other sites
Donnie Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Rozumiem a myślicie że przy 504 fps i bdb bebechach 0,30 wystarczą ? jeżeli chodzi o 0,30 myślałem o tych : 1.http://allegro.pl/kulki-specna-arms-0-30g-bio-1kg-i6809450352.html 2.http://allegro.pl/kulki-rockets-platinum-series-0-30g-3000-szt-i6597556407.html 3.http://allegro.pl/precyzyjne-kulki-bb-6mm-1kg-5-95-0-30g-3333szt-i6712135236.html 4.http://allegro.pl/g-g-precyzyjne-kulki-0-30g-2000-szt-i6853951686.html Które najbardziej polecacie żeby się nie zacinały w lufie nie zostawiały tych sladów/osadów itd. itp. ?:) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 BIO sobie odpuść. Reszta do sprawdzenia. Generalnie Specny, G&G, "5,95" i Rocketsy Platinium (najlepiej te z butelki) nie będą ci powodować zacinek. Co do celności to nie powinno być ogromnej różnicy. Jaką masz lufę? Quote Link to post Share on other sites
Donnie Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Guarder 6,02mm Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Guarder do DMR? :P Quote Link to post Share on other sites
Donnie Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Piotr Wojciechowski robił reple lufa przerabiana ogólnie ufam mu więc wiem że jest dobrze skonstruowana ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Guardery to loteria, czasem padaka a czasem świetny egzemplarz. Czasami wystarczy im polerka. Jak strzela dobrze to zostaw i o zacinki się nie bój. Quote Link to post Share on other sites
Donnie Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Ok ostatecznie chce zamówić dwie paczki jedną na pewno wybrałem tą 5,95 z reszty którą byście wybrali z tych 4 z linków ? czy może jeszcze warto jakieś sprawdzić? mówię o 0,30 bo ceny zdecydowanie lepsze niż 0,36, a mimo że DMR to pewnie trochę będę strzelał na strzelnicy swojej więc sporo kulek potrzebuje :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts