mareq Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Ja porównywałem swoją suwmiarkę z mikrometrem 0-25mm w robocie i po dobrym wyzerowaniu suwmiarki, rozbieżności pomiaru nie były większe niż 0,02mm. Ale bardzo chętnie przyjmę dobry mikrometr jako prezent urodzinowy. Mareq masz gest? Sam mam analogową PRL-owską suwmiarkę. Czasem przydałyby się mikrometry i średnicówki...ehh, narzędzi nigdy za wiele. Ja bym w prezencie chętnie przyjął małą tokarkę :) Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 (edited) Mikadorus, gorzej, nie pamiętam gdzie mam rachunek i gdzie kupowałem pierwsze rakiety ;) Co do mikrometru to też kiszka bo o ile idzie pomierzyć twarde kuli tak miękkie gorzej, przynajmniej tak chłopaki z gunsmith'a mówili jak mierzyli kulasy. Co prawda podobno jest jakieś gówienko co nie ma płaskich powierzchni tylko lekko kuliste i tym trudniej ścisnąć/odkształcić kulkę podobno... Edited March 30, 2015 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 (edited) Jak tak mowicie ze ta pierwsza seria granato-fioletowych puchnie, to wzialem suwmiarke i pomierzylem. I kurde faktycznie.. Są większe niż te rocketsy czerwone i madbule 0.4. A byly takie same. Aczkolwiek pare dni temu z nich strzelalem i nie podejrzewalem ze cos moze byc nie tak bo lataly w porzadku. Paczka caly czas byla orginalnie zamknięta, otwarta z jakis miesiąc temu dopiero. Dziwne ze dopiero z takim opoznieniem zaczelo puchnac ? Rosną na wiosnę.... Edited March 30, 2015 by oofo Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Bardzo możliwe ze to nie jest "ta" pierwsza seria. Jak tak mowicie ze ta pierwsza seria granato-fioletowych puchnie, to wzialem suwmiarke i pomierzylem. I kurde faktycznie.. Są większe niż te rocketsy czerwone i madbule 0.4. A byly takie same. A widzisz widzisz? :P Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Nigdy nie wiadomo Kazana, kiedy kulki były pierwszą serią:D bo może być tak, że "robimy kuleczki..." i nagle "Panie kierowniku... skończył się odczynnik XYZ co robić" "Nie wiem to duża partia jest dosyp skrobii" (oczywiście po chińsku) :D Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 No dobra, kto ma od dłuższego czasu bb kingi 0.43 i czy zaobserwował ich przyrost? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 A co tez rosna ? Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Właśnie odebrałem kulki od kuriera, po reklamacji. Wymieniłem 4 opakowania kulek z serii platinum, na 2 czerwone opakowania i 2 opakowania z "nowej serii" platinum. Z nowej serii? Dostałem info, że pojawiła się nowa seria w której ponoć wyeliminowano puchnięcie. Na opakowaniach jest srebrna naklejka, jak na pierwszej serii. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 (edited) Gdzie kupione te platiniumy ze srebrną naklejką? Moje platiniumy 0,4 i 0,43 spuchły tak, że utykają w promyku. 0,36 kupione w tym samym czasie przechodzą nadal. Wszystkie z białą naklejką. Edit: już znalazłem GF. Edited April 17, 2015 by mareq Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Kulki były na reklamacji w GF właśnie, a info dostałem od osoby odpowiedzialnej u nich za reklamacje. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 A ja mam stare platinium z srebrna nalepką 3 zamknięte paczki i jedna otwarta od 2 miesięcy. I nadal nic nie urosła ta otwarta a leży w szafie. Dziś strzelalem i się nic nie tnie. W sumie mam już tyle tych kulek ze się trochę trzeba pozbyć jakby ktoś chciał to pw. Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 3 worki platinum 0,40 w tym jedne kupione jak tylko wyszły. Sprawdzane suwmiarką mitutoyo ABSOLUTE Digimatic IP67 Seria 500 We wszystkich workach mierzone ok 10-15 kulek: Wyniki : 5,95-5,96 i ani jednej poza tą granicą. Suwmiarkę dostałem wtedy nówkę sztukę z pudełka. Nie jest to może najbardziej precyzyjne urządzenie na świecie, ale suwmiarkę mam nową, a mikrometr już swoje przeszedł. Do kontroli jakości nie mam wstępu jak do baru, więc muszę polegać na tych danych. Mam nadzieję, że nie mierzycie suwmiarkami ''domowymi'' kupionymi na targu, które mają wyświetlacz i przy każdym podejściem do pomiaru wynik zmienia się o 0,02-0,05 Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 W tyg przetestuje rocketsy professional 0.43 w czerwonym opakowaniu i dam znać jak latają. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 W tyg przetestuje rocketsy professional 0.43 w czerwonym opakowaniu i dam znać jak latają. Ja mam przetestowane - latają jak kalashe z 1 serii, tylko mniej docisku hu potrzebują. Quote Link to post Share on other sites
tregor Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Strzelam z tych kulek od pewnego czasu i naprawdę są niezłe, po przebraniu na 80 m mam około 80-90% skuteczności w sylwetkę :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) Ja mam przetestowane - latają jak kalashe z 1 serii, tylko mniej docisku hu potrzebują. Z tego wynika że są lepsze od kalashy ;) Ktoś kto używał starych kalashy względnie nowych czerwonych rakiet i ma porównanie testował może już BB King 0.43? http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/BB-King-BIALE-kulki-0%2C43g-2000-sztuk/889 Coś mi umknęło? http://gunfire.pl/product-pol-1152206841-Kulki-Rockets-TM-Platinum-Series-TM-0-45g-1000-szt-.html Edited April 20, 2015 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Hmm im bardziej patrzę, tym bardziej jest tam 0,45g. Pytanie mnie tylko męczy, czy sa tak wspaniałej jakości jak lżejsze kulaski z tej serii - czyt. można nimi strzelać jedynie z rynny? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Faktycznie, też się nie kapnąłem, że to 0,45. Może to ta srebrna naklejka wagi dodaje :). Po zużyciu czerwonej paczki 0.43 właśnie zamówiłem 2, żeby mieć zapas w razie jakby znowu nie było co kupować a teraz korci, żeby kupić te na próbę. Jak tu nie zostać zbieraczem kulek. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Sęk w tym, że to nie czerwone professional tylko te fioletowe - z tendencjami do wzrostu. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Wiem. A jak się okaże,że te ze srebrną naklejką nie puchną i świetnie latają? Istnieje prawdopodobieństwo, że jak to zostanie potwierdzone to nie będzie ich już w sprzedaży. Kupić? Nie kupić? Normalnie hazard :))))) Mendi: jak ci się znowu nawinie tania optyka to pamiętaj o mnie. Nie ma ciśnienia i nie spieszy mi się. Zrobiło się ciepło i kasa teraz idzie w restaurację motocykla ale jak będzie trzeba to pozmieniam plany budżetowe. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) Cholera zas trzeba kase wydac bedzie..... Chociaz mam juz tyle tych kulek ze sam nei wiem czy brac te 0.45 i jak to mowi Mendi (ktorego nie poznalem najpierw ze to on pisze bo zmienil miniaturke) ta seria ma tendencje wzrostowe... Edited April 20, 2015 by oofo Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Cholera zas trzeba kase wydac bedzie..... Chociaz mam juz tyle tych kulek ze sam nei wiem czy brac te 0.45 i jak to mowi Mendi (ktorego nie poznalem najpierw ze to on pisze bo zmienil miniaturke) ta seria ma tendencje wzrostowe... To ja w viperhoodzie... cieknie ślina! :icon_biggrin: Zapytałem chłopaków z gfc o te kulki, czekam na odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Niech sprawdza dokładnie wymiar i wagę. Bo np bbking 0.45 wazyly 0.43 i w ogóle nie wchodziły do lufy... Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Kulki z obecnej serii platinum są lepiej wypolerowane niż z serii professional i starej platinum. Jest wyraźny blik, na starej tylko plamka, na profesionalach plamka jest jeszcze słabiej widoczna. Wydaje mi się też, że jest mniej pyłu w opakowaniu - ilość porównywalna do opakowania z serii pro. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 @sebciu o jakiej wadze mowisz ? Pewnie 0.43 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts