tasior102 Posted June 13, 2008 Author Report Share Posted June 13, 2008 no mam mam;p na ostatnim obozie je mialem... ;p Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 A gdzie można dostać te rękawice ? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 (edited) U krakmana? Edited June 14, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Tutaj: Czarne: http://taiwangun.com/?str=product&prId=934 Piaskowe: http://taiwangun.com/?str=product&prId=936 Zielone: http://taiwangun.com/?str=product&prId=935 Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Mam je od września. Moje uwagi : 1 Nie farbują aż tak bardzo a jeśli już to wystarczy mydło i woda 2 Od wew. strony na całej długości pseudoskóry odpruł mi sie palec (ale od czego mam mamusie :mrgreen: ) 3 Ja mam łape chudą i długą ale rękawice pasują idelanie 4 Materiał ma tendencje do mechacenia się ale podobnie jak widziane na fotkach prawdziwe nomexy 5 Skóra (mam olive) jest lakierowana na szaro i robią się czarne wytarcia Jednak cena wszystko wyjaśnia i za 29 był to naprawdę dobry zakup. Tak btw z tego co słyszałem to rękawice BW gryzą niemiłosiernie. Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 (edited) Tak btw z tego co słyszałem to rękawice BW gryzą niemiłosiernie. Używam właśnie nomexów BW i nic takiego nie występuje, plotka. Znajomy również nie narzeka ;-) Edited November 17, 2008 by tomekpl Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Ani ja nie narzekam na nomexy niemieckie, świetne rękawice i również można dostać za ok. 30zł. Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Również maiłem wątpliwości nad zakupem Nomexów P&J lub rękawic BW, zdecydowałem się na BW i jestem w 100% zadowolony, nie niszczą się, nie pęka skóra, szwy mocno trzymają i rękawice są bardzo wygodne. A pro po Nomexów P&J, kolega kupił i niszczą się niemiłosiernie. Z mojej strony polecam rękawice BW. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 (edited) Ano Bw są mięciutkie,mocne, koniec końców to prawdziwy i sprawdzony w boju sprzęt. Edited November 18, 2008 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Moje BW trzymają już rok bez straszliwego zużycia, mimo ciurchania. Zdecydowanie lepsze od "Nomexów" P&J. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Panowie, co jak co, ale jeśli o rękawiczki, tak samo jak na ochronie oczu, nie ma co szczędząć. Pewnie, z takimi nomex'ami PJ większy lans, ale od kiedy widziałęm jak się momentalnie stopiły na rękach pewnego Pana to nie ufam takim produktą. Też mam BW, mocno niezniszczalne są. ;) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Tylko się na rzepach kudłacą niemiłosiernie. Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Racja Wukasz, szczególnie przy wymianie magazynka gdzie ładownica ma rzepy. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Fakt. Robią to i to dość złośliwie, wyjęcie czegoś z kieszeni może być lekko frustrujące. Quote Link to post Share on other sites
Ghosty Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Jednym słowem można określić te rękawiczki "!@#$%". Farbują jak cholera, niektóre po krótkim czasie użytkowania zaczynają się pruć. Ogólnie szajs jakich mało. Lepiej dołożyć do oryginalnych nomexów albo kupić BW. Nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Do BW nawet nie trzeba dokładać, ja swoje wyrwałem za 37zł z przesyłką :killer: Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Ja za 30 z przesyłką :P I właśnie o takie rękawiczki mi chodziło. Quote Link to post Share on other sites
Golek Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 To jeszcze ja coś dopiszę na temat tych "nomexów" PJ ;D Kupiłem je we wrześniu i już na 1wszej strzelance kiedy chciałem podać komuś rękę , chcąc ściągnać rękawice pociągnełem za palec i ku mojemu zdziwieniu...rękawiczka rozerwała się po wewnętrznej stronie dłoni -.- Da się ich nadal używać , no ale... No i to nieszczęsne farbowanie...naprawdę ciężko zmyć tą substancję z rąk Ogólnie to nie polecam ;) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 A ja mam głupi problem :P w którym miejscu mierzy się obwód dłoni ? próbowałem szukać na googlach, ale znajduje mi takie hasła jak obwód mięśni etc. mierzymy od podstawy kciuka do podstawy małego palca, czy mierzymy obwód w kostkach 4 palców ?? :P Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Zdaje mi się, że obwód w kostkach 4 palców (czyli obwód dłoni bez kciuka)- kiedyś w sklepie, w którym kupowałem rękawiczki, był obrazek z takim właśnie objaśnieniem. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 http://www.mechanix.com/glove_sizing.pdf Druknij sobie zgodnie z instrukcją . Pamiętaj, że co firma to trochę inna rozmiarówka . W niektórych też mierzy się długość palsc fakolca, albo całej dłoni. Różnie bywa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts