pajacyk Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 nie, nie idę w rekonstrukcję, tzn całość umundurowania mam we flecku ale głownie dlatego że ten kamuflaż bardzo dobrze się sprawdza w polskich warunkach, kurcze z tą rączką to mnie zmartwiliście, będzie trzeba wymienić. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Tu masz dokładną rozpiskę chwytów jakie są w użyciu: http://www.nitka.net.pl/~sfora/SforaStrona.../G36/G36Opt.jpg Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 piny już idą :-) będzie z tego giwerka prawie idealna. Przekopując się przez ten wątek czytałem coś o niezgodności wymiarów lufy w JG z oryginałem, dobrze pamiętam? i jak to poprawić :-) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 w JG jest krótsza lufa o jakieś 1,5 cm.Patent na to? Zmienić na CA chociaż Wawix Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 ale CA ma znalową bodajże, nie wiem jak JG muszę sprawdzić po pracy Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 ale CA ma znalową bodajże, nie wiem jak JG muszę sprawdzić po pracy nie licz na jakiś cudowny materiał ;) Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 otóż zaskoczę cię, JG ma lufy stalowe, dosztukuje na tokarce te 1,5cm i bedzie super. Jak są pokrywane oryginalne lufy w g36? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Zaraz, zaraz - lufy CA są za długie, a nie dobre. Jeżeli JG jest krótsza, to znaczy, że powinna mieć dobrą długość. Zwróć uwagę, że tłumik płomienia w ostrym G36 ledwie wystaje z gripa: http://www.ghostrecon.net/upload/g36k.jpg natomiast w przypadku CA tłumik płomienia zaczyna się nieco dalej od gripa: http://www.airsoftuk.info/uploads/2/2/5/2/...156654_orig.jpg Już o tym pisałem w tym wątku zresztą... Ronin p.s. Dobrej długości lufy robi STAR/Ares. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Nie wiem jak w wersji długiej ale w K lufa JG wydaje się ciut za długa - przynajmniej tak mi wyszło z analizy zdjęć i własnej repliki. Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 (edited) ale ja pytam o G36 bez żadnych literek Edited June 12, 2010 by pajacyk Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 (edited) Ja jak miałem jeszcze Stara to porównywałem z replikami kumpli i nie widziałem właśnie różnicy w długości lufy,albo po prostu słabo patrzałem.Mam na myśli tutaj wersję długą bo chyba o nią się rozchodzi. Wawix Edited June 12, 2010 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 http://azteko.pl/raczka-transportowa-luneta-p-150.html taka rączka da radę od biedy? Oryginalne są stalowe czy z tworzywa? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 Oryginalne rączki transportowe w G36 są z tworzywa ;-) Zależy który model masz na myśli , bo przykładowo szyna wersji KSK do G36K jest z metalu (aluminium). Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 pytam o "pełne" G36, chcę sobie zrobić eksportowy G36. W zasadzie już jest chyba idealnie oprócz rączki transportowej, oksydy na lufie oraz zmianie sposobu montowania tłumika płomieni (tutaj jest problem bo nie mam dobrych zdjęć oryginalnych). Zresztą wrzucę jutro zdjęcia to sami ocenicie. Quote Link to post Share on other sites
Manis Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 (edited) Witam, czy ta: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6299 komora hop-up pasuje do CA36 i czy warto ją wymienić mając stockową CA niezniszczoną ? Edited June 22, 2010 by Manis hagaloscen Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Sam jestem ciekaw, ale na te pytanie prędzej dostaniesz odpowiedź w temacie o giecie CA Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Z pewnością nie tylko ja zauważyłem różnicę w tłumikach płomienia M4 używanych przez KSK,ja zauważyłem taką,że tłumiki płomienia od M4 dostępne na naszym rynku nie odpowiadają długością do oryginału są po prostu za krótkie jest to spowodowane z pewnością dodatkowym mocowaniem na tłumik dzwięku.Przeglądając repliki tłumików KAC również zauważyłem taki błąd w dołączanych do zestawu tłumikach płomienia. Ciężko jest wyszukać odpowiadający tłumik do tego na zdjęciu,może ktoś już rozkminiał ten temat? Wawix Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Bo to nie jest normalny tłumik od M-ki. To tłumik systemu KAC przystosowany do G36. Gwint jest dłuższy ze względu na konieczność posiadania sprężynującego zęba zatrzaskującego się na frezach w końcówce lufy: (widoczne po lewej) To nie jest błąd - po prostu w zestawach masz tłumiki do eM-ek. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 (edited) Dzięki Ronin ;-) Mam pytanko odnoście chwytu taktycznego na RIS używanego przez KSK jest jakiś określony model którego się trzymają? Wawix Edited June 23, 2010 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
sofantario Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 Na razie z chłopakami z formacji ustaliliśmy że w wakacje to zrobimy ;) Tzn panowie z G&H jak najbardziej są chętni do współpracy tylko że warto by było kilka sztuk od razu zrobić to by się coś z ceną potargowało. Wstępnie chcą za tą zabawkę 300 zł. Chętnie podłącze się do zamówienia. Czekam na info. Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 Jak na razie nic nie ruszyła z powodu braku u mnie funduszy ale może coś w sierpniu się zacznie dziać ;) Quote Link to post Share on other sites
dasep Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Również byłbym zainteresowany szyną KSK. Dajcie znać jak sprawa ruszy. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 W sumie też jestem osobą zainteresowaną kupnem szyny KSK. :) Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...i_src-1107.html Może kogoś zainteresuje taka wariacja na temat. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 (edited) http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...i_src-1107.html Może kogoś zainteresuje taka wariacja na temat. Szyna ta jest znana może te łuki wewnątrz szyny były by do zrobienia jak w oryginale ale za to wysokości szyny już nie nadrobisz a różnica jest spora. Troszkę już pracuję nad moją Gietką KSK i już zaczyna nabierać wyglądu,na pierwszy rzut oka rzuca się brak szyny o której właśnie mowa,ale spokojnie przyjdzie i czas na nią ;) opinie mile widziane. Wawix Edited July 30, 2010 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts