Westie Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 (edited) No, mam (nie swoją) Benelkę na kolanach, zanim kolega przyjedzie odebrać, to macie szansę co nieco się dowiedzieć. Opakowanie: Full kolor, solidnie zamknięte, z plastikową rączką do przenoszenia. Chrono: Przy oddaniu salwy z trzech kulek chrono głupieje. Przy strzelaniu pojedynczymi - wyniki od 246 do 260 fps. Ergonomia: Rozmiarowo - lufa długości tej z TMowskiego modelu Shorty. Chwyt pistoletowy i czółenko gumowane. Niestety mam niemiłe wrażenie, że to taka sama "guma" jak to coś na chwycie Thundermłotka JG i zetrze się jak raz dwa trzy. Sprężynę naciąga się dość ciężko. Przedni zaczep pasa nośnego można, odkręcając pierścień na atrapie magazynka, ustawić w jednej z trzech pozycji. Przyrządy celownicze pomalowane na biało. Wygląd: Plastik fantastik. Widocznych śrub cztery, dwie krzyżakowe pod spodem czółenka, jeden krzyżak przy spuście, imbus na spodzie chwytu pistoletowego. Lufa lekko chropowata, body gładkie, kolba podobnież chropowata, z gumową stopką. Nadlewek zasadniczo brak, tylko szwy między połówkami form widać. Metalowy spust, zaczepy pasa i klapka trzymająca magazynek na miejscu. Dołączona łuska mocno taka sobie, oklejona dookoła wyjątkowo podłej jakości foliowaną naklejką z ostrzeżeniami. Dodatki: Pas nośny, wycior, speedloader. Normalka. Biorąc pod uwagę, że niedługo wyjdą pozostałe modele oparte na tym mechanizmie - "shorty" z chwytem pistoletowym, pełnowymiarowe M3, a także M1014 (!) - może być ciekawie. Niestety, SPASa najwidoczniej się nie doczekamy, a przynajmniej nie w najbliższym czasie :(. Pozwolę sobie edytować posta i wklejać tutaj przydatne rzeczy związane z repliką. Na początek: Shellsy (magazynki) od GA (ASG / Action Sport Games), wersja na 30 kulek: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/112719-shelle-action-sports-games/page__pid__1524499#entry1524499 Shellsy (magazynki) od GA (ASG / Action Sport Games), wersja na 14 kulek: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/106466-shotguny-ga/page__view__findpost__p__1430375 Edytowano tytuł: 12.11.2011 /LgN Edited November 12, 2011 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 (edited) moją miałeś czy Kubkową :-P Wygląda to tak: -przeładowanie pracuje dość ciężko ale bez zbytniej przesady (łapki zaczynają boleć około 20 strzału 8-) ) - sam strzał powoduje dość głośny metaliczno-plastikowy gruchot (nie ma mowy o cichym strzelaniu) -kulki lecą dość równo do około 30 metra potem się rozchodzą (w sumie wygląda to dość ciekawie) jednak na 40 metrów da się conajmniej jedną wstrzelić w sylwetkę człowieka -wykonanie dość siermiężne (jak to ujął West plastik fantastik) ale w ręku leży dość przyjemnie (wielki plus za dobrze widoczny i zestrojony celownik) -prawie całkowicie oburęczna tzn. przedni bączek z możliwością ustawienia w trzech położeniach na kolbie uchwyty paska z obu stron -trzeba dokupić przynajmniej 3 dodatkowe shellsy inaczej zabawa nie ma sensu :cry: -nie ma możliwości założenia szyny pod kolimator (chyba że przykręci się albo przyklei) Sądze że będzie to dobra replika dla początkujących którzy bawią się w cqb lub kombinują z rekonstrukcją policyjną Edited June 29, 2008 by arend Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Możecie panowie podać cenę oraz sklep ? :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Możecie panowie podać cenę oraz sklep ? :) http://www.rsov.com/index.php?target=produ...product_id=2410 RSOV 15 łuntów Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Czyli na sprowadzenie kolejne 10 funtów ?:> poza tym out of stock :( Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 30, 2008 Author Report Share Posted June 30, 2008 No patrz pan, idą jak woda. :P Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Pompecki już na terenie Polski, u Krakmana. http://taiwangun.com/?str=product&prId=1251 http://taiwangun.com/?str=product&prId=1250 Quote Link to post Share on other sites
Saper91 Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 No nie... akurat jak wczoraj zamówiłem mossberga :D Skusił się już ktoś ? I czy EE to to samo co DE ? ^^ Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 13, 2008 Author Report Share Posted August 13, 2008 Tak. Nie rozumiem skąd ta zmiana nazwy, Double Eagle to Double Eagle. ;) Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Może EE to od Double Eagle? PS Najdłuższa wersja pompki (długa lufa + kolba) będzie wg Krakmana pod koniec sierpnia. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Z obserwacji :-P da się strzelać burstem Ino czasami cóś się przy takim strzelanu zatnie i jakoś ciężko kulki usunąć :lol: Iść ze strzelbą na aegi to samobójstwo :wink: Garść wniosków po 7000 kulek -przeładowanie już się dotarło, chodzi dość przyjemnie, jednak dalej bolą łapki od napinania sprężyny - ciężko ustalić moc strzału (chrono jakoś ma opory) - fajna w operowaniu cqb chociaz szybkie przeładowanie jest nieco kłopotliwe - przydała by się jakaś chociaż krótka szyna na kolimator (przykręciłem Doctora na podstawę szczerbinki zaowocowało to jej odpadnięciem (ciekawostka muszka jest przykręcona od spodu komory na dwie śruby)) koli na strzelbie naprawdę poprawia szybkość celowania i dodaje masę szyku :twisted: - szybkie strzelanie może powodować zacinki jednak są one powodowane dostaniem się niewystrzelonych kulek pod coś we wnętrzu i postukanie w komorę z zasady usuwało zacinkę Ogólnie fajna zabawka przynosząca mnóstwo uciechy na spotkaniach rodzinnych :twisted: jak i stzelankach. Tu słówko do Krakmanów jako dystrybutorów na kraj (o ile moje wypociny przeczytają) Dorzucacie gratisowe shelsy to może podpuścicie producenta do instalacji szyny pod optykę, roboty z tym niewiele a gadżet przydatny byłby wielce Quote Link to post Share on other sites
Huey Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Kupuję ze względu na 2 powody: -Fajnie będzie wyglądać na plecach (bynajmniej nie do strzelania :-F ) -I magazynki "shells". PS. I tak w AS trudno zrobić "efekt śrutu" więc ten strzał 3 kulkami nie wiem po co jest.... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 A granatnik na 150 kulek to po co jest? :F Mój egzemplarz jest w drodze - w poniedziałek napiszę co sądze Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Witam. Co do gumy na Thundermaulu to faktycznie jest kipawa - warstwa grumości jakiejść części milimetra, wyciera się dosć szybko, szczególnie jak się kolbą wadzi o różne rzeczy. Ale plastik pod spodem wygląda dość ładnie więc nie będzie tak źle jak się zetrze :) Jeżeli tu to ten sam potent to źle nie będzie. Mam też pytanie - jaką wersję uważacie za lepszą. Z kolbą czy bez kolby? (parametry brane pod uwagę przy ocenie to łatwość przeładowania, łatwość celowania i poręczność przenoszenia broni na plecach) A i ktoś tu wspominał o M1014. Wiadomo może coś bliżej o tym kiedy się ta strzelba pojawi? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 łatwość przeładowania- kolba łatwość celowania- kolba poręczność przy przenoszeniu na plecach- bez kolby Nie trzeba być geniuszem żeby do tego gojsć :P. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Mnie chodzi o opinię praktyków a nie teoretyczne dywagacje, dlatego się pytam :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Chodzi ci o replikę czy o broń bojową. Jeżeli o replikę odpowiedż dostałeś Jeżeli o broń bojową nie ten dział Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Sprawdzone w praktyce na Marui (moja long i shorty kumpla). Myślę, że tutaj sprawa wygląda identycznie. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 ok dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
siwaszek Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Morze ktoś z was wie na jakiej Angielskiej stronie mogę dostać tą replikę . Za 2 tygodnie mam strzelankę z angolami ale mi mogę nigdzie tego Shotguna znaleźć Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Nie wiem czy na angielskiej stronie nie będziesz miał tego shotguna zielonego. Quote Link to post Share on other sites
siwaszek Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Hehe :) chodzi mi o to żebym znalazł stronkę ponieważ zamówi go dla mnie angol muszę tylko go na necie znaleźć a pozatym wysyłam kwity po strzelance tak czy siak link mi sie przyda 8-) Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Czy ktoś już zamawiał tą strzlb z www.taiwangun.com ? Interesuje mnie to, gdyż na moje pytanie ile ta strzelba ma luf wewnętrznych odpowiedzieli, że 1 ! Ktoś może to dla mnie zweryfikować (kupił replikę lub mieszka w Krakowie i może zobaczyć to na miejscu) ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Ja kupiłem, dziś będzie to Cię poinformuje ;) Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Czekam z niecierpliwością :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts