jakub522 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 (edited) Wie ktoś może czy da rade gdzieś zakupić szyne która idzie Tu Troche odstrasza opcja zakupu chwytu z wmontowaną szyną bo to dodatkowe "spore" jak na moje możliwości pieniądze :) Bo mam w razie czego szynę z G36c :) gdybym chciał polatać z kolimatorem, ale bardziej marzy mi się montaż Luneta+koli :) Dobra, Moja głupota, znalazłem w temacie... tylko pytanie o tą szynę zostaje -.- :poddanie: wie ktoś gdzie mogę dostać takie cudo ??? Edited February 23, 2009 by jakub522 Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 TU , niestety niedostepne Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 To co pokazał Filon to jest zapychacz szyny od G36c i wkłada się w miejsce celowników. Szyny takiej nigdy nie widziałem na sprzedaż, więc może wystarczy zwykła szyna odpowiednio przykręcona. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 (edited) A czy ktoś taką rączkę transportową z szyną nabywał? Chodzi mi dokładnie o jakość wykonania w porównaniu z "oryginałem" z JG. http://ebaybanned.com/product_info.php?products_id=1642 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...43447cf1fe3dc1a http://www.taiwangun.com/shop,show,1311 linki do sklepów z w/w szyną Edited February 23, 2009 by lynx79 Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Ja mam tę pierwszą. Nie mam porównania z innymi, ale jak dla mnie jest OK. Z tego co widzę ze zdjęć, to ma większą średnicę okularu niż lunetka stockowa z JG. TUTAJ jeszcze pisałem o tym rozwiązaniu Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Patrząc na to jak wygląda wylot tej lunety to jakoś wątpię w jej jakość (mowa o trzeciej, z gunnerairsoft). Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 To jest pewnie ta sama co na ebaybanned, czyli w porządku. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Wylot wygląda jak g, ale cała luneta jest świetna. Świetna to może za dużo powiedziane - są problemy z regulacją, ale światło jest 2x większe niż w nieszczęsnej CA. Quote Link to post Share on other sites
wiecierlancut Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 no i stało się pierwsza awaria: sprężyna, dysza i głowica tłoka do wymiany, doprawdy nie wiem jak to sie stało ;D Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 (edited) To samo co w moim G36c :) ... u mnie powodem był mróz i ... to że chyba o coś walnąłem ... PS: są to domysły osoby która mi replikę :) Edited February 26, 2009 by jakub522 Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 czy ta i inne gietki sa II czy III generacji i najwazniejszym problemem gietek od JG je jakas taka plastikowa szyna na ktorej siedzi hop-up, i niedaj Boze jak sie ja zlamie to nie da rady tego wymienic i hop upa regulowac. Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 O, O to chyba to co napisałeś :-F strach myśleć o utracie drugiego G o0 ... :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 (edited) Jaka plastikowa szyna której nie da się wymienić, gdzie ona się znajduje?? W giecie da się wszystko wymienić... Jeżeli chodzi o takie 2 plastikowe okładki w które wkłada się komorę HU, tam się ją blokuje przekręcając, to da się to wymienić, u krk mana kosztuje bodajże z 20zł a wymontowanie tego to żaden problem. Edited February 28, 2009 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
jakub522 Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Jaka plastikowa szyna której nie da się wymienić, gdzie ona się znajduje?? W giecie da się wszystko wymienić... Nie straszcie mnie już ... zaraz skończe z ASG bo boję się że zepsuję ;/ Wie ktoś może o co chodzi z luźno chodzącą regulacją HU ? Tzn. nie że lata jak chce ale dosyć łatwo się nią kręci :) Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 No a ja chciałem się pochwalić- gietce wczoraj stuknęło 30k kulek przebiegu i nadal strzela bardzo dobrze. Jedyna ingerencja w gearboxa to metalowe łozyska kulkowe... Na lato planuję jej tuning mocowy, ale po wczorajszym Sarajewie zaczynam się zastanawiać, czy to ma sens- zasięg przy 350fps-ach jest jak najbardziej satysfakcjonujący i pozwala spokojnie na równorzędna walkę z replikami mającymi ponad 400fps-ów. Do tego lipolek 7,4v zupełnie mnie zadowala jeśli chodzi o rof- kosiarki nie ma, ale jest przyjemnie, a kulki szybko ubywają z magazynka ;-) Wydatki na kompozyt chyba wzrosną - wczoraj wywaliłem bagatela 2k kulek i to ostro się pilnując ;-) Quote Link to post Share on other sites
Dave666 Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Jaki w tej giecie jest stockowo montowany cylinder? Czy warto wymienić go na typ 0, z jednoczesnym założeniem precki 493 mm? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Stockowo jest typ 1. Przy takiej lufie wymagany jest typ 0 Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Stockowo jest typ 1. Przy takiej lufie wymagany jest typ 0 A co z wzmacianiem tak na 430 fps opłacalne czy nie Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Panowie, a jak to jest z tą zmianą cylindra przy wymianie lufy na dłuższą? Wytłumaczy mi to ktoś łopatologicznie, od strony technicznej, dlaczego to jest wskazane? :) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 King :] Dłuższa lufa wymaga odpowiedniej ilości powietrza, żeby pchnąć przez całą jej długość. Dlatego stosowany jest cylinder 0. Jeśli masz krótszą lufę, jej objętość nie wymaga tak dużej ilości powietrza stąd masz ''dziury'' w cylindrze. Gdybyś miał 0 w lufie 360 to ilość powietrza pchałaby kulkę jeszcze poza lufą. Choć to też jest dziwne, gdyż kolega w m4 ics'a miał cylinder typ 0. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 No i wszystko jasne. Dziękować. Quote Link to post Share on other sites
Puzik Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 (edited) Witam, montował ktoś taki zestaw szyn ris: http://www.taiwangun.com/shop,show,67 ? A jak tak to czy mieści się tam bateria? Pozdro :) I jeszcze jedna sprawa, mam lufe precyzyjną do m16 - 510mm, co myślicie o wstawieniu do giety takiego tłumika: http://www.silesia-factory.pl/eco-35x150-p-50.html ? czy nie będzie on za krótki i czy w ogóle będzie to ładnie wyglądać? Edited March 3, 2009 by Puzik Quote Link to post Share on other sites
Dave666 Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Co do wymiarów cylindra. Krakmani podali mi, że cylinder (pewnie typ 1) ma średnicę prawie 24 mm i długość 72 mm. Nie wiem, jaka jest długość skoku tłoka, ale przyjmując 60 mm, to objętość cylindra, odpowiada objętości lufy o długości 96 cm. Sprawdzał może, ktoś różnicę w fpsach, między tłokiem 1 i 0 na lufie 490 mm? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Puzik - Konwersja - z baterią raczej nie będzie problemu ale żeby go zamontować trzeba pilnika i się z tą konwersją pobawić, bo wymiarówka SRC różni się od tej w JG Quote Link to post Share on other sites
Puzik Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 a propo długości lufy i rodzai cylindrów, moim zdaniem (w końcu to chińczyki) to te wszystkie giety JG mają takie same bebechy i nie ma różnicy jaka długa lufa. Ale to tylko moje wrażenie, mogę się mylić... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts