Marcink Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 (edited) Przeszukałem forum i nie znalazłem odp na moje pytanie. Czy dysze z Deep Fire dedykowane do G36 (Takie pasują ? Czy trzeba coś z nimi zrobić ? Edited June 28, 2010 by Marcink Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 (edited) Do g36 jg pasują tylko dysze robione przez Airsoft Pro. Wszystkie inne dysze do g36 pasują do CA, do JG są za krótkie. Możesz kupić dyszę do AUG i: a) podpiłować czoło popychacza b) podpiłować komorę c) kupić komorę CA - wtedy będą pasować normalne dysze do g36 A było to w tym temacie z pięć razy. Edited June 28, 2010 by Soul reaper Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Miałem takie wątpliwości co do bungee czy nie będzie zbyt mocno się rozciągał, ale skoro mówisz że dobrze się nosi... A przy wymianie magazynków broń nie za mocno jest opuszczona ? Halo - przy wymianie trzyma się jedną dłonią replikę za chwyt pistoletowy. Tak przynajmniej ja jestem nauczony zmieniać magazynki. Poza tym, magazynki zmienia się jedną ręką prawidłowo, no chyba, że jesteś jakiś upośledzony, bez obrazy ofc. Oglądnij np. Magpul jak się zmienia magazynki. A co do pytania jaki pas - to zależy do czego, jaki rodzaj działań i czy używasz jakieś repliki bocznej, zapasowej itp. pozdrawiam szaszłyk. Quote Link to post Share on other sites
Maku3225 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 @Soul Reaper - komory JG i CA(przynajmniej tych najnowszych serii) nie są tej samej długości? Miałem obie w łapkach i widziałem że zbytnio się nie różnią. Jak dorwę suwmiarkę to powiem dokładniej. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Też miałem obie (połamałem jg, potem ca i teraz mam znowu jg) i muszę przyznać, sam nie mierzyłem. To info opieram na radach innych i logice - w jg dysze są dłuższe niż w ca, więc różnica powinna być. Różnicy rzędu kilku milimetrów na oko nie zauważę, a suwmiarki nie mam. Quote Link to post Share on other sites
Marcink Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Wiec po wymianie Komory na CA dysze DF dedykowane do g36 będą 100% działać ? Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 (edited) Komory jg nie ma sensu wymieniać bo jest dobra i bardzo szczelna. Jeśli jest problem z dobraniem dyszy to wystarczy odpowiednio wyłapać mocowanie komory. Olo już gdzieś o tym pisał. Edited June 30, 2010 by 99TOMCAT Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 (edited) Mam pytanie do użytkowników wersji z kolbą składaną na bok (np. C,K). Wczoraj w domu przy składaniu i rozkładaniu kolby wypadł mi metalowy pręt dzięki któremu kolba jest przymocowana do karabinu. Po wypadnięciu tej części oczywiście kolbę mogłem normalnie wyjąć, ale później włożyłem ją na swoje miejsce i wsadziłem ten pręt, a następnie zabezpieczyłem to taśmą izolacyjną po obu stronach i wygląda na razie ok. Czy zdarzyło to się komuś jeszcze? Edited July 1, 2010 by Vetius Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 tak, zdarza się wypadniecie tego pina. Taśma klejąca jest dobrym rozwiązaniem Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 (edited) Mi też się zdarzyło. Rozwiązałem zamiast izolką małą śrubką. W body, w miejscu, w które wchodzi pin od kolby jest mały, nagwintowany otwór, a w pinie od kolby jest wycięcie. Śruba wchodzi w to wycięcie i nic nie wypada. Tak przy okazji: czy to normalne, że w g36k miałem głowicę cylindra z normalną prowadnicą dyszy? Dopiero teraz zauważyłem, jak przystawiłem głowicę cylindra systemy do g36 i stockową. Edited July 1, 2010 by Soul reaper Quote Link to post Share on other sites
zryty Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 A dysze guardera do G36 też nie pasują? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Dysze guardera też są w standardzie CA. Wg. Asghopu dysza guardera do g36 ma 24,15mm. Dysza w JG ma 25,2mm. Quote Link to post Share on other sites
zryty Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 A coś poza JG jest standardzie JG nie wiesz? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 Dysza robiona przez Airsoft Pro Kilka osób montowało i mówili, że działa bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
DaNorb Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Przepraszam, jeśli było, z wyszukiwania wynika jednak, że nie było ;] A mianowicie czy ktoś był już na tyle zaintrygowany, żeby kupić G36C firmy(?!?) L85 i wybebeszyć? Czy coś nadaje się do gietek JG? Selektor ognia? Front po wzmocnieniu włóknem? Rączka Ris? Panele boczne? LowCap? ;) Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Ale pomysł :roll: Nic się nie nada, bo to zupełnie inna konstrukcja. Quote Link to post Share on other sites
DaNorb Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Ale pomysł icon_rolleyes.gif Nic się nie nada, bo to zupełnie inna konstrukcja. No co? :-P Był za 20zł zepsuty, ale kompletny. Pomyślałem, że najpierw zapytam. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 (edited) Za 20? chyba jakis sprężynowy. Edited July 6, 2010 by Aliant Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Witam. Czy warto kupić ten magazynek: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...8_src-2079.html Może ktoś posiada? Nie zacina się? Jest wart zakupu? Kiedyś tutaj widziałem jakieś p&j za 25zł, ale niestety już ich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
zryty Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Różnią się lufy zewn. i atrapy rury gazowej G36 od G36c? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Witam. Czy warto kupić ten magazynek: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...8_src-2079.html Może ktoś posiada? Nie zacina się? Jest wart zakupu? Kiedyś tutaj widziałem jakieś p&j za 25zł, ale niestety już ich nie ma. Na azteko są magi boyi za 26zł. Ale mają kiepskie chwyty do łączenia z drugim magazynkiem, lubią się łamać. Podobno te SRC są troche solidniej wykonane. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 Różnią się lufy zewn. i atrapy rury gazowej G36 od G36c? blok gazowy jest taki sam. lufa zew w g36 ma przedłużke i inny tłumik na gwint -14mm natomiast g36c ma -13,5mm montowany bezpośrednio do bloku gazowego. Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 Na azteko są magi boyi za 26zł. Ale mają kiepskie chwyty do łączenia z drugim magazynkiem, lubią się łamać. Podobno te SRC są troche solidniej wykonane. Magi BOYI/DBoys mają jakość zaczepów baardzo porównywalną z magami od ostrego H&K G36. Polskie gromiaki nie narzekają, ale potwierdzają że zaczepy lubią się łamać. Z drugiej strony mam 8 low capów, hi-capa i mida od KA. We wszystkich zaczepy są tip top. Co wy robicie z tymi magami że wam pękają? A to SRC to mi wygląda na to samo co BOYI. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Mi kiedyś upadły 2 połączone magi boyi na podłogę (drewnianą) i zaczepy się połamały. Ale biegałem kilka miesięcy z połączonymi magami i "w polu" wszystko było ok. Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Ja mam 12 magów boyi i prawie we wszystkich połamane te płaskie części zaczepów ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts