Vetius Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Już sobie poradziłem z tym magazynkiem piłując go trochę z tyłu. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Witam, zastanawiam się nad zakupem tej repliki. Mam pytanie czy jest jakiś lepszy wybór do 500 zł ? Z góry mówię, że nie chce żadnego AK. Wcześniej miałem M4 A&K CQB, ale miał uszkodzony korpus i oddali mi pieniądze. Zastanawiałem się też na G36 od Cymy, ale tyle kasy już nie wydam. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Witam, nikt nie odpowiedział na mojego wcześniejszego posta. Czytałem kilka opinii na temat repliki i niektórzy uważają, że materiał z, którego jest wykonana nie jest najlepszej jakości. Co wy sądzicie o wykonaniu repliki? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Ostatnio poszła nowa seria giet od jg, które są podobno wykonane z trochę innego (lepszego) tworzywa. Stare jest (moim zdaniem) brzydkie, ale tragedii nie ma. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 Witam, jestem posiadaczem repliki JG G608 i mam pytanie. Mój znajomy ma Cm.028 i uważa, że jego replika jest lepsza czy ma słuszność? Quote Link to post Share on other sites
tomekan96 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Witam, zamierzam kupić midcapy STARa. Czy będą pasować? Chodzi mi o takie: magazynek STAR Quote Link to post Share on other sites
FrostPL Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Mam zamiar kupić G36C JG ale znajomy mi mówił, że kiedyś ta gieta była dużo lepsza i nie pyla się kupowąc czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Witam, zamierzam kupić midcapy STARa. Czy będą pasować? Chodzi mi o takie: magazynek STAR Może się mylę, ale z opisu wydaje mi się, że to nie są midy, tylko reale na 30 kulek :maniak_strach: Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Witam, jestem posiadaczem repliki JG G608 i mam pytanie. Mój znajomy ma Cm.028 i uważa, że jego replika jest lepsza czy ma słuszność? To idźcie do lasu i ustawcie tarcze. Kto będzie miał lepsze wyniki na odległości 30-40m ten ma lepszą replikę ;) Zależy też od danego egzemplarza. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Chce kupić chwyt przedni do mojej g36. Czy ten jest dobry: http://azteko.pl/chwyt-prosty-na-ris-p-44.html ? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Chce kupić chwyt przedni do mojej g36. Czy ten jest dobry: http://azteko.pl/chwyt-prosty-na-ris-p-44.html ? :maniak_OK: pod warunkiem, że masz dolną szynę mocowaną do foregripu. Z tego co wiem G36 ma integralnego bipoda (tak jest też w mojej) i nie ma szyny, posiadają ją standardowo G36K (tak było w mojej) i G36C. Quote Link to post Share on other sites
kewinpol Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 :maniak_OK: pod warunkiem, że masz dolną szynę mocowaną do foregripu. Z tego co wiem G36 ma integralnego bipoda (tak jest też w mojej) i nie ma szyny, posiadają ją standardowo G36K (tak było w mojej) i G36C. Tak mam dolną szynę w G36. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Witam! Miał ktoś styczność z komorą SHSa? Interesuje mnie, czy podchodzą do niej standardowe dysze (np. SHSa) - jak w komorze CA, czy też dysze JG? Gdzieś widziałem gościa sprzedającego gietkę właśnie z komorą i dyszą shs, ale z drugiej strony w opisie na azteko jest napisane, że pasuje do g36 jg, a więc pewnie do standardowych dysz. Czy może jest tak, że pasuje zarówno do dysz dedykowanych do g36, jak i przydługich z jg? I jeszcze drugie pytanie: Czy selektor SRC pasuje do JG? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Mam małe pytanie dotyczące silników: ten z czarną "dupką" i chińskimi znaczkami na naklejce to jest ten ze zwykłymi magnesami, a te z czarną lub niebieską "dupką", ale z napisami "super high power", to są na neodymach, nie? Quote Link to post Share on other sites
Bratek193 Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Witam wszystkich :). Zamiast tworzyć kolejnego tematu zapytam tutaj. Jak to jest z awaryjnością G608? Przekopałem 20 ostatnich stron i jednoznacznie nie udało mi się ustalić. Może prosić o kilka słów doświadczonych w tym temacie na temat awaryjności :)? Po prostu przymierzam się do kupna pierwszej repliki (budżet 400 złotych, a na dodatek rozglądam się za jakimiś używkami) i nie chciałbym żeby się ot tak po prostu rozwaliła. Dziękuje z góry za odpowiedź :). Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Mam G608 (technicznie to samo). Dziwną sprawą są dziwne, małe kawałki plastiku wypadające przez lufę... Przy wyciąganiu lufy wewnętrznej uwaliła się komora i teraz pluje kulkami na 20 metrów. Quote Link to post Share on other sites
Deadmaster Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Witajcie. Ostatnio zakupiłem używane G36c(full stock) z zamiarem używania jej tylko i wyłącznie do cqb. No i w związku z tym chciałbym zmniejszyć jej moc powiedzmy do 300fps (max 320). Niby taki efekt powinna dać sprężyna m90, ale się zastanawiam, czy ktoś próbował zmniejszyć moc poprzez ucięcie odcinka sprężyny. Ktoś mógłby mi powiedzieć ile zwojów bym musiał uciąć aby uzyskać pożądany efekt? :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Witam, Mam problem z swoją gietą,moje JG 608 nie strzela . Problem tkwi w tym że strzelałem z niego 1 minute przed zepsuciem,początkowo myślałem ze jest poprostu bateria rozładowana bo od długiego czasu jej nie używałem (repliki),ale jednak nie.Ponownie naładowałem baterie i dalej nie pyka jest tylko dziwny dzwięk przy naciskaniu spustu coś w stylu Pyk,Pyk. Proszę o szybką odpowiedz co mam z tym zrobić ?! Serdecznie Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Jestem kompletnym "zerem" technicznym, ale może Ci to pomoże. Ostatnio moja Pani miała taki sam objaw w swojej G36K. Replika poszła do naprawy gwarancyjnej. Po naprawie napisali "usunięcie zwarcia instalacji elektrycznej". Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Jak replika robi pyk pyk to raczej się tłok zablokował. Quote Link to post Share on other sites
paint Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 (edited) Obstawiałbym zabrudzone łożyska którejś z zębatek. Mogło coś wpaść i przyblokować. Gieta jest bardzo prosta w konstrukcji, a jej gearbox to standardowy v3. Jeśli nie masz gwarancji, możesz ostrożnie ją rozebrać, sprawdzić i wyczyścić co trzeba. To naprawdę żadna filozofia, nie trzeba kończyć studiów technicznych, żeby sobie poradzić. :icon_wink: Edited August 11, 2012 by paint Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Wielkie dzięki, spróbuję na gwarancji ją wysłać a kupiłem na gunfire między marcem a kwietniem. Quote Link to post Share on other sites
Loart Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 (edited) Spróbuj jeszcze na jakiejś innej baterii. Może masz po prostu batkę padniętą i ładowanie nic jej nie dało - zwłaszcza, że jak piszesz długo jej nie używałeś. Edited August 12, 2012 by Loart Quote Link to post Share on other sites
inprogs Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Mam pytanie, jaką baterie lipo najlepiej tu wsadzić, oraz jakie magazynki tutaj wchodzą i są w miarę tanie (chodzi o mid capy). Quote Link to post Share on other sites
Darco626 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Witam Jak w temacie chciałem się zapytać czy częsci z CYMY będą pasować do JG? Mianowicie chodzi mi o rączkę przeładowania, blok gazowy i gniazdo magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts