Puloman Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Witam mam pytanko która wersja g36 jest według was lepsze wersja dłuższa czy krótsza z magazynkami do m4 i kolbą od m4 Quote Link to post Share on other sites
paint Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Bebechy te same, więc zależy tylko od twojego gustu estetycznego. Ja bym brał długą, bo ładniejsza. :) Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Witajcie. Ostatnio zakupiłem używane G36c(full stock) z zamiarem używania jej tylko i wyłącznie do cqb. No i w związku z tym chciałbym zmniejszyć jej moc powiedzmy do 300fps (max 320). Niby taki efekt powinna dać sprężyna m90, ale się zastanawiam, czy ktoś próbował zmniejszyć moc poprzez ucięcie odcinka sprężyny. Ktoś mógłby mi powiedzieć ile zwojów bym musiał uciąć aby uzyskać pożądany efekt? :) Pozdrawiam Wymontuj sprezyne z repliki i obetnij jeden zwoj od strony tloka. Bedziesz zmuwszony odkrecic glowice bo sprezyna jes do niej przykrecona. Po obcieciu zwoja zagnij sprezyne tak aby uzyskac w miare proste zakonczenie sprezyny i przypiluj ''czolo'' sprezyny pilnikiem. Moc spadnbie do 310-330 fps w zaleznosci od stopnia ubicia sprezyny, pod warunkiem ze wszystko inne jest szczelne i na standardowych czesciach JG. Edited February 25, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Mam pytanie: który z dostepnych adapterów do magazynków M4/M16 polecacie? Czy ktoś posiada adapter P&J? Jeśli tak, to jak się on sprawuje? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 JG wypuściło gietki z kolbą tzw. snajperską, oraz jakieś pseudo-sl8. Można toto zakupić na GF. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 (edited) Mógłby mi ktoś poradzić czy różni się jakoś ta gieta http://gunfire.pl/pr...ego-JG0538.html od tej (prócz kolby) http://gunfire.pl/pr...wego-JG608.html i czy może bardziej opłaca się wziąć tą http://gunfire.pl/pr...375-JG0738.html ? Edit: Jeszcze jedno pytanie ile kulek maksymalnie przemielą te giety ? Edited April 7, 2013 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Dwie pierwsze tylko kolbą a druga długością ogólną i lufy. Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Dobry, Mam pytanie, mianowicie jak stoi z tłumikami do wersji C (tej najkrótszej) ? - Jaka firma najlepsza - O jakim gwincie trzeba szukać Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Standardowy, 14mm lewoskrętny. Resztę sobie doczytasz. Quote Link to post Share on other sites
kwass Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Witam serdecznie. Opłaca się kupować adapter(JG) magów od M4? Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Witam serdecznie. Opłaca się kupować adapter(JG) magów od M4? Jeśli chcesz reko bundeswehry to nie, reko jednostek specjalnych też nie. Jeśli chcesz zeby to wyglądało po ludzku, to też nie Jesli masz coś więcej niż jednego hi-capa to nie A jeśli masz możliwość kupna tanio magów do m4 to bierz. Quote Link to post Share on other sites
kwass Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Nie chce reko BW(raczej pójdę w coś typu najemnik itd) Chcę żeby wyglądało po ludzku. Mam jednego hajkapa. Mam wersję C. No właśnie koszt takiego adaptera to ponad 40zł czyli półtorej maga do Giety. Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 40zł masz gówniany ;) Trzeba dac więcej ;) Ja za swoje magi king armsa midcapy dałem 2 dychy za sztukę ;) "Najemnik" xD To chyba jedynie kominiara i kałach plus dresy. Takie coś chyba tylko u ruskich funkcjonuje. Najemnicy to byli w XVI, XVII wieku. Ale wiem o co ci chodzi - nie chcesz sie na nic stylizwoać poprostu na żołnieża nieokreślonego ;) Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Adapter jest przydatny jak masz drugą replikę np. m4/16 a jeśli nie to lepiej kupować sobie magi do g36. Takie jest moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 @Św. Piotrze, jestem tego samego zdania. Quote Link to post Share on other sites
zielePL Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Witam, z góry przepraszam jeśli odpowiedź na moje pytania już się pojawiła, ale przekopywanie 70 stron topica jest dość uciążliwe, a wyszukiwarka na nazwę modelu nie reaguje ;) Wracając do sedna, planuję powrót do asg i zakup repliki G36. Wpadła mi w oko JG1538. Czym ona różni się od JG2338 nie licząc długości lufy? Po nazwie modelu wnioskuję, że krótsza wersja jest z nowszej generacji. Czy dzięki temu będzie lepszym wyborem mimo krótszej lufy? Druga sprawa to celownik optyczny. Jakie ma powiększenie, czy posiada regulację i czy w ogóle jest celny? Szukałem recenzji tego modelu, ale nie mogę znaleźć nic konkretnego powyżej modeli serii 0608... Model ten wybrałem ze względu na, jak mi się wydaje, atrakcyjną cenę, lunetkę i możliwość montażu kolimatora (uchował się w szafie) na RISie. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Witam, z góry przepraszam jeśli odpowiedź na moje pytania już się pojawiła, ale przekopywanie 70 stron topica jest dość uciążliwe, a wyszukiwarka na nazwę modelu nie reaguje :icon_wink: Wracając do sedna, planuję powrót do asg i zakup repliki G36. Wpadła mi w oko JG1538. Czym ona różni się od JG2338 nie licząc długości lufy? Po nazwie modelu wnioskuję, że krótsza wersja jest z nowszej generacji. Czy dzięki temu będzie lepszym wyborem mimo krótszej lufy? Druga sprawa to celownik optyczny. Jakie ma powiększenie, czy posiada regulację i czy w ogóle jest celny? Szukałem recenzji tego modelu, ale nie mogę znaleźć nic konkretnego powyżej modeli serii 0608... Model ten wybrałem ze względu na, jak mi się wydaje, atrakcyjną cenę, lunetkę i możliwość montażu kolimatora (uchował się w szafie) na RISie. Pzdr. W asg nie ma czegos takiego jak niecelny celownik. Lot kulki jest tak losowy ze celownik nic nie daje względem celności, moze byc dla kogos jedynie wygodny. Co do replik: Celownik jest ubogi bardzo ;) Ogolnie nie wyjdziesz zle jak je kupisz, ale sklanialbym sie do modeli: cm.003, g-001 jg608 jakies starsze modele, ostatecznie nowy. Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Miałem wersję KE. Powiem Ci że lunetka po wyregulowaniu hopka spełniała swoje zadanie :) Quote Link to post Share on other sites
p5ych4 Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 (edited) Witam. Podpowie ktoś jaki najlepiej kupić akumulator do 608-2 JG G36K. Z góry dzięki. Nie mogę znaleść konkretnej odpowiedzi Edited April 28, 2013 by p5ych4 Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Lipo 7,2 albo nimh 9,6 Szukaj z najwieksza wydajnością C Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 (edited) Do 608 mam Redoxa 1750 mAh 7,4 V i w zupełności starcza ,a rof zacny :icon_smile: Edited May 1, 2013 by Irnyy Quote Link to post Share on other sites
FlukierFob Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 (edited) Jaki jest skuteczny i maksymalny zasięg 608-2 [jg] i co lepsze CIACH! W tym temacie rozmawiamy o G36 od JG. Do porównań z innymi modelami masz osobny dział. Edited May 6, 2013 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
michal_la Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Czy opłaca się kupić preclufe PDI 6.01 http://azteko.pl/pdi-lufa-precyzyjna-raven-601-mm-247-mm-g36c-p90-p-6091.html go JG G36C? Czy przy kulkach GF Rockets Professional będą zacinki? (PS: Gumka HU G&G zielona) Quote Link to post Share on other sites
henno Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 (edited) Nie te kulki do takiej lufy. Kulki do takiej lufy tylko pokroju np.: Blaster, DEVIL,G&G, JBU. Edited May 6, 2013 by henno Quote Link to post Share on other sites
michal_la Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 (edited) Nie te kulki do takiej lufy. Kulki do takiej lufy tylko pokroju np.: Blaster, DEVIL,G&G, JBU. A jaka lufa do takich kulek? O jakiej średnicy? Edited May 6, 2013 by michal_la Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts