Yahalom Posted November 28, 2018 Report Share Posted November 28, 2018 U mnie dopiero kompilacja trzech różnych adapterów dała radę i spowodowała, że replika zaczęła działać z magazynkami... ale tylko ze standardowymi (metalowymi), albo z polimerowymi BattleAxe (tymi długimi). Żadne inne nie banglają ;) Quote Link to post Share on other sites
michal_am Posted November 28, 2018 Report Share Posted November 28, 2018 Eh, a miało być tak pięknie. Adapter który mam jest przynajmniej dobry w tej kwestii, że ma komin do hop-upa (to co zaznaczyłeś na czerwono). W takim razie zrobię chyba tak - zamówię pmagi battleaxe i hexmagi castellana. Póki co nie będę piłował adaptera. Porównam te dwa magi z Kublaiami i wybiorę najlepsze. Do współpracy z battleaxami (tymi po prawej na twoim zdjęciu) coś piłowałeś w adapterze? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 28, 2018 Report Share Posted November 28, 2018 Nie, nic nie musiałem piłować - Battleaxy pasowały mi od ręki ;) Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted January 12, 2019 Report Share Posted January 12, 2019 Czy Wersja 608-2 z dłuższym przodem różni się dystansen strzału od zwykleje 608 ? Lufa 363 vs 247 mm ? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 12, 2019 Report Share Posted January 12, 2019 Długość lufy ma znaczenie, ale dość małe. Jest wiele innych czynników które o wiele bardziej wpływają na zasięg i celność niż długość lufy. Jeżeli tylko ze względu na długość lufy wahasz się miedzy tymi dwoma modelami to weź ten który Ci się bardziej podoba. 608-2 nie jest za długie do CQB, 608 nie jest za krótkie do lasu. Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted January 12, 2019 Report Share Posted January 12, 2019 Czy tak jak w przypadku Cmki 0.28 wystarczy gumka Guardera czy coś jeszcze ? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 12, 2019 Report Share Posted January 12, 2019 W tuningu tylko portfel Cię ogranicza. Choć ja bym dużo w G36 od JG nie inwestował, z uwagi na to że jest zima tuning robił bym w kolejności: 1. Bateria LiPo 2. Gumka HU, Guarder, G&G, Maple Leaf i wiele innych polecanych 3. Dysza uszczelniona, wystarczy najtańsza SHS czy Protech 4. Okablowanie + Mosfet 5. Potem już bym zbierał na lepszą replikę. Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted January 12, 2019 Report Share Posted January 12, 2019 Tak sie zrobi. Raczej przezroczysty guarder wystarczy ? Co do dysz niestety na TG nie mają do JG Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 12, 2019 Report Share Posted January 12, 2019 Gumka może być przezroczysty Guarder. Trzeba pamiętać że nigdy nie wiadomo jak replika przyjmie nową gumkę. Przydałoby się replikę przechronować przed i po wymianie. Co do dyszy to na szczęście w Polsce jest więcej sklepów niż jeden. Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted January 12, 2019 Report Share Posted January 12, 2019 Tak tylko że TG ma usługę montażu w gratisie, dodatkowo mają najtaniej. Pisałem do zbrojowni, cytadeli tam nie montuja i cena wieksza. A samemu nie potrafie a wiem ze zawsze są jakies komplikacje za pierwszym razem. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 18, 2019 Report Share Posted November 18, 2019 Witam, wiecie może gdzie w naszych sklepach dostać można szynę do g36/sl8 długą Quote Link to post Share on other sites
Kurt_von_Lope Posted January 11, 2020 Report Share Posted January 11, 2020 Mam pytanie, czy w G36 w wersji 608 lub ewentualnie innej da się przerobić replikę w taki sposób by po złożeniu kolby można było dostać się do GB wymienionego na V3 z szybką wymianą springa ? Mam jakąś starą wersję JG G36 i widzę że przeszkodą by to zrobić jest jedynie kawałek plastiku (pionowa ścianka pomiędzy tyłem Gb a body) zastanawiam się czy wycięcie jej w odpowiednim kształcie lub usunięcie jej nie sprawy że gb nagle się z łatwością rozwali. Naprężenie Gb nie powinny być duże by planowałbym płynnie zmienić FPSy między 350 a maks 400. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 29, 2020 Report Share Posted March 29, 2020 Ponawiam pytanie o szynę, chyba, że ktoś ma taką po jakimś sl8 both elephanta... chętnie przygarne. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted October 31, 2020 Report Share Posted October 31, 2020 Cześć Ktoś z Was próbował zrobić jakiegoś sensownego Flat Hopa na oryginalnej komorze? A co myślicie o wszczepieniu komory z AUG przy wykorzystaniu adaptera magazynka ? Quote Link to post Share on other sites
FifekFiflak Posted December 26, 2020 Report Share Posted December 26, 2020 Przeglądając taiwana dzisiejszego poranka zobaczyłem możliwość szybkiej wymiany sprężyny w tych gietach od razu po złożeniu kolby. Z tego co pamiętam to wcześniej był jakiś dziwaczny system dokręcania sprężyny co zmieniało fpsy o jakieś 20. To jakaś nowa wersja, czy od zawsze tak było i ja coś pogmerałem? Jeśli nowa wersja, to czy ktoś miał okazję ją obejrzeć, używać? Różni się czymś jeszcze od starszych? https://www.taiwangun.com/pl/karabin-szturmowy-aeg/608-j-g-works Quote Link to post Share on other sites
Miras21 Posted January 9, 2021 Report Share Posted January 9, 2021 Cześć. Jest mi ktoś w stanie powiedzieć czy ta dysza i głowica tłoka będą pasować do najnowszego wypustu G36C od JG? https://gunfire.com/pl/products/dysza-do-replik-typu-g36-standardu-jg-1152200137.html https://gunfire.com/pl/products/wyciszona-glowica-cylindra-gb-v3-1152208338.html Jeśli nie te to jakie? Quote Link to post Share on other sites
Archiballd Posted October 24, 2021 Report Share Posted October 24, 2021 (edited) Mam pytanko czy w g36c jg ( 608) (kupiony czer 2021 z szybką wymianą sprężyny) cylinder jest dedykowany pod 250mm lufe czy zwykły typ 2 pod lufy do 363mm?? Edited October 24, 2021 by Archiballd Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 24, 2021 Report Share Posted November 24, 2021 (edited) W dniu 24.10.2021 o 14:25, Archiballd napisał: Mam pytanko czy w g36c jg ( 608) (kupiony czer 2021 z szybką wymianą sprężyny) cylinder jest dedykowany pod 250mm lufe czy zwykły typ 2 pod lufy do 363mm?? To raczej standardowy Typ 2. W dniu 10.01.2021 o 00:12, Miras21 napisał: Cześć. Jest mi ktoś w stanie powiedzieć czy ta dysza i głowica tłoka będą pasować do najnowszego wypustu G36C od JG? https://gunfire.com/pl/products/dysza-do-replik-typu-g36-standardu-jg-1152200137.html https://gunfire.com/pl/products/wyciszona-glowica-cylindra-gb-v3-1152208338.html Jeśli nie te to jakie? Głowica pewnie tak, ale do niej powinieneś mieć odpowiednią wyciszoną głowicę tłoka. A dysza to cholera wie. Jednym AE wchodzi, innym nie. W dniu 31.10.2020 o 16:14, Papuaz napisał: Cześć Ktoś z Was próbował zrobić jakiegoś sensownego Flat Hopa na oryginalnej komorze? A co myślicie o wszczepieniu komory z AUG przy wykorzystaniu adaptera magazynka ? Nie powinno być problemu z flatem na stock komorze jak użyjesz dystansera omega (lub podobny). Zamiast bawić się z komorą z AUG, lepiej wziąć komorę dedykowaną do giety (np. ProWin). Mam tę komorę i jest naprawdę git. A ja się pochwalę moim ostatnim tworem. Mokry sen serwisanta. ;) Edited November 24, 2021 by Mamut Zapomniałem fotkę dać. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 6, 2021 Report Share Posted December 6, 2021 Witam, czy do gięty jg będzie pasował adapter magów M4 od specny? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts