kinq Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 A czy sprawdzaliście tą ładowarke która tam dostaliście ? Pisze ze tam jest 8,4 V....a wiecie ile ma moja ? Ponad 13 V Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 nie używaj! zepsujesz sobie tylko nawet dobry akumulator :D poszło już ok 10k i działa ładnie :D do końca roku powinien się zmienić wygląd i bebechy :D wrzucę zdj. po tuningu :D pzdr Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 A czy sprawdzaliście tą ładowarke która tam dostaliście ? Pisze ze tam jest 8,4 V....a wiecie ile ma moja ? Ponad 13 V Pod "obciążeniem" sprawdzałeś? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 nie. po prostu uważam, że chińskie ładowarki dodawane do karabinków są beznadziejne... ja używam mikroprocesorowej. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 To nie było pytanie do Ciebie :roll: W każdym razie, A&K ładowarka która powinna naładować pakiet Firefox 9,6V ma bez obciążenia ok. 11,5V. Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Sprawdzali mi w Krakmanie i powiedzieli ze jest wszystko OK. Nie mam innej ładowarki i narazie kasy brak ma procesorową. Quote Link to post Share on other sites
Badtrip Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Przy okazji ile czasu ładujecie na tej dostarczonej z repliką ładowarce? ( Output DC8.4V,250mA ) i przy okazji jakiś link może do łopatologicznej instrukcja wymiany ho up tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 http://www.asgshop.pl/hopup_lufa.php Wprawdzie przed rozłączeniem baterii trzeba rozciąć kabelki od mosfeta, czy coś.. Było to pięknie opisane w newsach o tej replice. Quote Link to post Share on other sites
MetalSlug Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 @Kmieciu4eveR & @szalony jack pirat Jaki już macie na tej emce przebieg? Jak z trwałością? Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 @MetalSlug Składając kolejny raz M-kę GFC zbyt mocno dokręciłem śrubę imbusową w przednim pinie i ukręciłem ją. Na szczęście piny CA pasują. M-ka wystrzeliła już ok 15 000 i nadal strzela jak nowa. @QlimaX Rozciąć należy koszulkę termokurczliwą na kablach w miejscu gdzie znajdują się konektorki i je rozłączyć. Samych kabli oczywiście nie rozcinamy ;-) Quote Link to post Share on other sites
butch821 Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Czy ktoś zakładał do tej eMki dłuższą lufę+tłumik? Czekam na recenzję. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 ja zakładałem lufę 534mm systemy jest ładnie ale będzie ładniej jak się wymieni trochę flaków :D mój przemielił 10 000 i działa :D co do tej śruby też miałem takie problem wsadziłem na odwrót i mam tera jednego pina :D pzdr Quote Link to post Share on other sites
butch821 Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Zgaduję, że zapodałeś tłumik 180mm? Mas zmoże link do niego? Rozumiem, że precka jest ciut schowana i wygląda estetycznie? Precka standard czy to jakiś chrom/teflon? Nie masz problemu z "pustymi" strzałami na auto? Przewertowałem trochę forum ale nie dałem rady nic podpasować. Zauważyłem, że po ok 8-10 BB na auto tłok nie wraca w całości do cylindra. Trochę jakby go odbijało albo nie dopychało z powrotem. Jeden strzał na singlu i sytuacja wraca do normy. Jak strzelam serią 3-4BB i na singlu wszystko jest OK. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) tłumik z taiwangun'a nie ma problemu z pustymi strzałami tylko jest problem z gumką (kupiłem troche za twardą do tego springa...), teraz w zimie robie duży tuning i się zobaczy z czym to się je :D precka systema standard może jak nie będzie na co wydawać to kupię promka ale teraz wrzuciłem co miałem pod ręką :D a jeśli chodzi o ten tłok to jest to normalne na auto... możesz zainwesotwać w takiego mosfeta z fotokomórką, ale po co? ja jade głównie na semi. pozdrawiam p.s. nie robiłem dokładnych testów celności na tym zestawie z braku czasu, ale celonść się widocznie zwiększyła :D Edited October 23, 2008 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 http://gunfire.pl/news.php?id=1225978615 http://gunfire.pl/product-yid-1152191823-S...GUNS-GFG05.html http://images.gunfire.pl/gfg05/gb_01_d.jpg http://images.gunfire.pl/gfg05/gb_02_d.jpg no i znów gunfire 'wyprodukował' super karabinek :D ale za te pieniądze to jest rozbój w biały dzień... (zdjęcia chyba lepsze niż moje więc wrzucam) Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
habib Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Inicjatywa bardzo fajna, cena, hmm czas pokaże czy się będzie sypać. Nie rozumiem tylko jednego, dlaczego mniejsza ilość zębów przeciwpowrotnych jest pokazana jako jeden z atutów ? W cztero-zębnych okropnie mnie wkurza czas jaki mija zanim się mechanizm zablokuje, a tu ma to być zaletą, nie kumam. :wink: Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Witam. Butch821 widzielismy sie w krakmanie niedawno przy okazji zakupów systemy (HU). Pytanie nie tylko do Ciebie. Jak proponowali byście wyciszyć prace GB ? Teraz juz jest wypodkładkowany ale jak dziś strzelałem z PTW to mi łyso bylo :P Tłumik bede kupował ale chce czegoś wiecej. Co proponujecie w rozsądnej cenie :-) Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 przesmarować+ zestaw cichych głowic :D Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
kinq Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 To ze głowica sie przyda to wiem ale czy cos jeszcze ? Napewno zmienie cylinder oraz moze prowadnice. Nic wiecej nie planuje, narazie ;) Quote Link to post Share on other sites
afkurczak Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Wracając do tematu, emka działa od września, z zaznaczeniem, że działa. Wymieniłem tylko lufę i gumkę na systemy, bo te stockowe coś tak słabo działały (kulki bardzo do góry podkręcało). Teraz jest idealnie. Co do wyładowania baterii to jestem bardzo mile zaskoczony. Kilka strzelanek w zimę, połowie ludzi padały bateryjki a moja ciągle chodziła, mimo że nie jest najwyższej klasy(intelect). Brak większych śladów zepsucia może z wyjątkiem lekko poluzowanej kolby. Mimo zalet jednak nie kupił bym jej teraz. Na stronie gunfire czyli właściwie producenta repliki kosztuje teraz (w momencie pisania postu) 829 zł + ok 120 zł za gumkę i precke systemy(mój zestaw).Za tą samą cenę tak naprawdę mamy m4 G&P, która w stocku strzela tak samo jak ta(sprawdzałem, na oko nie widać różnicy). Pozdrawiam jak się coś zepsuje na pewno napiszę. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 ...a dodatkowo wyglada o dwie klasy lepiej ;-). Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Co do poluzowanej kolby wystarczy dokręcić prowadnicę kolby, a jeśli chodzi o sam ruch kolby to jest on chyba jest on najmniejszy w chińczykach :) Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
cinek24 Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Witam Mam dwa pytania: 1. W tej emce jest cylinder typ 2 czy 1 (wiem ze zwykle w emkach jest 1 ale nie grzebałem w środku) 2. Pytanie chyba mało typowe. Mianowice przy strzelaniu na singlu na zewnątrz sprężyna po strzale wydaje dość żałosny jęk. W pomieszczeniu, pewnie ze względu na inną akustykę, tego nie słychać. Czy mieliście/macie podobnie? Czy to jest normalne, czy coś nie tak? Quote Link to post Share on other sites
afkurczak Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Mi raczej nie jęczy, odgłos wystrzału jest w miarę normalny. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 M4 GFC używam od września. W sumie posiadam 7 AEGów, ta emka to jedyny, którego nie tuningowałem. Wystarczyło tylko skorygować podkładki w gearboxie. Celność na stockowej lufie i gumce mi wystarcza, bateria na każdej strzelance wytrzymuje ok 2000 kulek. ROF jest trochę niższy, niż gdy pisałem recenzję - być może to kwestia niskich temperatur. Prędkość wylotowa nadal ok 415-420 fps. Z jednej strony jest to jedna z moich ulubionych replik (po P90), z drugiej strony za obecną cenę bym jej nie kupił. Kiedy jej używam, mam większą satysfakcję z fraga, niż gdy biegam z karabinami, w które zainwestowałem tysiące złotych. A gdy się zepsuje, nie zapłaczę... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts