Damiano13 Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Jest zamały w to miejsce (Średnicą i grubością) na tym zaworku lepiej leżą oryginalne uszczelki, w sumie działa jak powino więc uznam iż to mało istotny element Quote Link to post Share on other sites
Sanders Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 uzywam w Ino ghk co2 i potwierdzam ze zaden nie cieknie, system uzupeniania wkaldow jest ok. Jeden wklad to w zasadzie 2 pelne magi. I tak po wystrzeleniu 6-12 magow schodzi sie na uzupelnienie ammo i przy okazji admin loada mozna wymienic wklady. Nie ma porownania z gg, magi na co2 wymiataja. Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Pytanie, zagadka :) Wczoraj na strzelaniu (temperatura ok 30-34 stopni) po około 3 godzinach bezproblemowego strzelania miałem problem z ładowaniem magów. Mianowicie magazynki: prowin, JG i KA podczas nabijania nie przyjmowały gazu. Gaz podczas nabijania uciekał przez zaworek do napełniania maga. Czy to wina temperatury? Dzisiaj takiego problemu juz nie zauważyłem. Czy ktoś miał podobny problem? Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Jak napełniałeś magazynki to zbiłeś lekko zawór żeby podciśnienie go zassało i uszczelniło? Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Jak napełniałeś magazynki to zbiłeś lekko zawór żeby podciśnienie go zassało i uszczelniło? Tak. Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 To zobacz czy uszczelka w zbiorniczku się nie podwinęła Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 (edited) Ale ten przypadek występował we wszystkich magach dokładnie w 6 szt, wiec to niemożliwe zeby we wszystkich podwinęły sie uszczelki Edited June 7, 2011 by Bartkie - CB Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 (edited) Ktoś może potwierdzić informację o większej średnicy komory Boltcarriera w upper receiverze od AGMu w stosunku do oryginału WA? Oraz mniejszegło okna prowadnicy magazynka w Lover receiverze? Mam WA z body wymienionym z plastyku na aluminiowy AGM razem z suwadłem, teraz chciałbym wymienić suwadło na Stalowego Elemanta, ale po wstępnych przymiarkach u kumpla wychodzi, iż suwadło Elementa ma straszny luz w tym body, suwadło z AGMu natomiast ciasno wchodzi w plastyk body WA. Z kolei magi Well oferowane przez Taiwangun, nie wchodzą w prowadnicę AGMu (są za grube o 0,4-0,6mm - zmierzone suwmiarką (w miejscach otarć od prowadnic), w drugą stronę nie ma roblemu magi WA, AGM włażą w Wella jak się patrzy. Z tąd moje pytanie czy to jest normalne, czy może chińczycy sprzedali coś innego niż AGM metal body Edited June 15, 2011 by Damiano13 Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 (edited) Poruszę znów temat szczęk go magazynków GHK - wymyślił ktoś zamiennik metalowy? Może rodzima firma G&H ( http://www.repliki-broni.eu/Nietypowe_elementy_replik-28.html ) była by w stanie takie coś dorobić, pytał jużktoś? I jeszcze jedo - który green gas dostępny u nas jest najsilniejszy? Edited August 22, 2011 by noah Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 Najsilniejszy GG to Guarder 2000ml. Żeby zbić zawór na nim potrzeba wzmocnionej sprężyny kurkowej... Quote Link to post Share on other sites
noah Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 G&H jest skłonne podjąć się wykonania metalowych szczęk do magazynków GHK. Niestety jak mi napisali, potrzebują mieć na stanie replikę tego systemu co by sprawdzić czy to działa. Ja mimo dużego zainteresowanie, niestety nie jestem skłonny wysyłać mojego Ino komukolwiek. Może ktoś ma bliżej do nich i więcej odwagi? Chyba że metalowe szczęki GHK można już gdzieś dostać, a ja to przegapiłem? Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Co tu sprawdzać, wymiar to wymiar. Dlaczego nie miałby im wystarczyć sprawny mag, lub szczęki? Rozumie Cie doskonale, też nie chciałbym oddawać komuś swojej repliki. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 Mam lamerskie pytanko: Blokada zaworu w magazynka WA, co ona tak faktycznie robi ?!? Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Nikt już nie czyta tego wątku, czy poprostu nie wiadomo czemu ma to służyć ?!? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Nikt już nie czyta tego wątku, czy poprostu nie wiadomo czemu ma to służyć ?!? Zamyka zawór jak się suwadło cofa. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 Posiada ktoś zdjęcie lub link do filmik prezentującego budowę/rozbieranie magazynka na GG od GHK?!? Zastanawiam się czy GHK wymyślilo coś innego niz WA, bo projekt WA raczej nie ma prawa działać poprawnie, te magazynki będą zawsze ciekły, nie widzę dobrej metody na ich uszczelnienie :( Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Pytanie do użytkowników magów GHK na Co2-jakie kapsuły polecacie/odradzacie? Jak jest z tym wycieraniem szczęk? Ile ładowań wytrzymają stockowe? Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Mi stockowe szczęki wytrzymują już ponad 2k kulek. Kapsuły tylko MOSA. Crossman/Umarex od biedy jak nie ma pod ręką MOSY. Ja szczęki i tak muszę piłować żeby kulki wchodziły, tylko ja mam dziwny problem że poda 3-4 kulki a reszta się blokuje i trzeba docisnąć czymś malutkim, żeby kulki wyskoczyły. Ktoś ma podobny problem? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Ja też ostatnio piłowałem, ale z innego powodu. Zauważyłem różnice w szczękach pomiędzy magami na GG a CO2. Szczęki w tych na GG mam nietknięte, a w CO2 co chwile się łamią. Aktualnie jestem przed testem 3 wersji magów: 1) standardowy na CO2 2) mag na CO2 z piłowanymi szczekami 3) mag na CO2 w obudowie i szczękami z maga na GG Zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 (edited) Sory szybkie pytanie bo wyszukiwarka forumowa nie znalazła odpowiedzi tą emkę składało G&P czy zwykła chińszczyzna? http://gunfire.pl/product-pol-1152195650-Replika-karabinka-Socom-Gear-STAG-M4-GBB-TAN.html Pytam, bo trochę niska cena jak na oznaczenia i oryginalne graty Magpula. Edited May 30, 2012 by MoreLike Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 To jest VFC w wersji SOCOM GEAR, czyli body STAG ARMS + częsci od Magpula... Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Replika zasilana jest z załączonego w zestawie magazynka mieszczącego 35 kulek i kompatybilna z systemem WA. Dobry żart... :bialaflaga: :bialaflaga: :bialaflaga: :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Nowe magi G&P na 2 kapsuły CO2 w końcu dostępne w sprzedaży: http://gpairsoft-uk.com/shop/en/51593-gp-wa-m4-co2-magazine-43rds-wp149-for-airsoft-gun.html Edited June 9, 2012 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Ciekawe jak ze szczelnością będzie Quote Link to post Share on other sites
LePigeon Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Witam, czy ktos moze sprawdzic ktora wersje prowadnicy kolby od ostrej bede w stanie zamontowac do body w systemie WA ? W sensie zmierzyc sufmiarka lub innym przyrzadem mierniczym kompatybilnosc zgodnie z obrazkiem zalaczonym ponizej ? Zamowilem u MadOnionow body Prime MAGPUL w systemie WA i zastanawiam sie czy podejdzie do niego prowadnica mil spec czy raczej commercial. System WA wiec nie ma znaczenia czy ktos mi sprawdzi to na WA, WOC czy innej produkcji. Bede bardzo wdzieczny ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts