Bartkie - CB Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 Wracając jeszcze do magów. Czym i w jaki sposób uszczelniacie swoje magi ? Czy jest jakiś środek, smar cokolwiek, co chociaż na trochę pozwoli na korzystanie z magazynków od WA. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 W większości miejsc im gęstszy tym lepszy, ja używam smaru silikonowego tylko w jednym czy dwóch miejscach (tak gdzie zawór potrzebuje płynności i niejako "zasysa" powietrze by wykonać ruch wsteczny po otwarciu (górny zawór oczywiście), to używam czegoś mniej gęstego, bo inaczej sprężyna nie ma siły, by popchnąć zawór z powrotem. Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 W większości miejsc im gęstszy tym lepszy, ja używam smaru silikonowego tylko w jednym czy dwóch miejscach (tak gdzie zawór potrzebuje płynności i niejako "zasysa" powietrze by wykonać ruch wsteczny po otwarciu (górny zawór oczywiście), to używam czegoś mniej gęstego, bo inaczej sprężyna nie ma siły, by popchnąć zawór z powrotem. A konkretnie jaki smar polecasz, bo korzystałem ze smaru silikonowego do połączeń guma metal pod ciśnieniem i niestety nie okazał się zbyt dobry. Po około 5-6 nabiciach zaczął znowu przeciekać. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś może napisać jak sprawuje się komora Ra-techa i którą prec lufe polecacie ? Quote Link to post Share on other sites
eso Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Możecie napisać jak sprawuje się WOC w temperaturze ujemnej? Czy są jakieś informacje na temat magów na co2? Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Z całego mojego doświadczenia WOC, WA nie strzela w temp ponizej ok. +5* (semi, na magazynkach WA, na GHK dochodzi więkrzy ooldown). Tak do +15* jest zauważalnie gorsza wydajność. Mój hicap na CO2 sprawuje się za to świetnie :) A magazynków na kapsułki CO2 nie ma i raczej nie będzie. Chyba że jakiś entuzjasta zaprojektuje i je zrobi, ogólnie nie ma żadnych zawiłości, czy trudności w budowie regulatorów ciśnienia, zaworów, problem jest z wykonaniem... Quote Link to post Share on other sites
eso Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) Ok, Sebin ale czy w swojej emce przelewasz płynny co2 do maga czy walisz na oparach? Na ile starcza takie jedno nabicie? a już widze SRY. Edited January 3, 2010 by eso Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Muszę powiedzieć, że chiński burst działa bdb. zawsze 3 strzały:) http://www.airsoftglobal.com/product_info....oducts_id=11139 Jak przerzyje kilka miesięcy napiszę, czy przetrwał :P Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 http://shop.ehobbyasia.com/magazines/rifle...gbb-series.html :) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 (edited) (NOTES: Optional Enhance KIT (PROWIN-KIT-INOM4MAG) is required for operate on INOKATSU & VIPER M4 GBB) To się chyba tyczy tylko Ino 2009? Przy magach GHK też już widziałem notkę że do nowego Ino nie podchodzą. Kto ma kasę i zobaczy jak działają na CO2? :P Edited January 21, 2010 by noah Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 (edited) Tutaj trochę linków: Jeśli ktoś zna "krzaczki": http://www.arms-cool.net/forum/thread-53521-1-1.html W ogóle ludzie oszaleli na punkcie tych magów. Kolesie na zagranicznych forach sprzedają inne magi np GHK, żeby kupić ProWina.;) Pojawiła się wersja na RedWolfie co ciekawe na 130 kulek. http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/...il?prodID=28488 Edited January 21, 2010 by Bartkie - CB Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Nooo na to czekałem :D wyglada na to że rządzą;] Co do bursta teraz zrobilo sie semi :P musze nad tym popracować... Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Panowie, z pytaniem, w moim magazynku zaczął uciekać gaz. Konkretnie ucieka z okolic zaworu, w który uderza kurek. Magazynek nie był rozbierany ani katowany, niemalże z "dnia na dzień" zaczął cieknąć, spotkaliście się z takim problemem? Ew. wiecie jak go usnąć? Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Panowie, z pytaniem, w moim magazynku zaczął uciekać gaz. Konkretnie ucieka z okolic zaworu, w który uderza kurek. Magazynek nie był rozbierany ani katowany, niemalże z "dnia na dzień" zaczął cieknąć, spotkaliście się z takim problemem? Ew. wiecie jak go usnąć? sprzedaj i kup ProWin'a ;) Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Hehe - niekoniecznie takiej odpowiedzi oczekiwałem :) Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Hehe - niekoniecznie takiej odpowiedzi oczekiwałem :) Skoro nie był rozbierany, to należałoby go właśnie rozebrać i przeczyścić. Widocznie dostało się troszeczkę syfu i tu jest problem. Jeszcze przed rozebraniem pokręć zaworkiem w lewo i prawo być może uszczelka się zawinęła. Jeśli to nie pomoże to należy rozebrać i przeczyścić magazynek. Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Czekałem na magi z prowina i poczekam jeszcze trochę,nie śpieszy mi się ze względu na aurę którą mamy za oknem-tymczasem niech kupują ludzie te magi z krajów o cieplejszym klimacie,bo zawsze może się okazać że trzeba będzie poczekać na magi gen.2 Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Ta dam ..... http://en.ratech.com.tw/product/agent_prod...oduct/eb/eb.php Jakiś wysyp magów czy co ... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Płakać nie będziemy. :) Tylko znów: Not fit with INO and G&P Co oni z tym mają... :???: Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Trochę zdjęć magazynków ProWin w dobrej jakości: http://www.flickr.com/photos/oohem/sets/72...147389135/show/ Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Co sądzicie o takim magazynku? Wietnam, na kapsułkę CO2, regulowane ciśnienie na wyjściu, 30bb. Ciekaw jestem co myslicie o takim czymś ;-) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 @sebin: twój projekt? Będziesz się za to brał? :) Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 @arekasg: to temat o WA... @sebin: twój projekt? Będziesz się za to brał? :) Cały mój, mam zamiar zrobić chociarz prototyp, choć to dość skomplikowane :) Quote Link to post Share on other sites
Bielkins Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Czytałem Twojego maila na GGI i zastanawiałem się kiedy to na wmasg umieścisz ;) Ja jestem BARDZO zainteresowany :) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Sebin, pytasz a wiesz. ;) Pytanie tylko, czy 1 kapsuła wystarczy na 30 kulek? Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Obliczałem, że gdyby rozprężyć gaz z całej kapsułki do ciśnienia 10 atm. to wystarczyłoby go do napełnienia około 30 pojemności "tłoczka" ;) w BCG. A że nie napełnia się go całkowicie podczas strzału, tylko załóżmy do 1/3 a suwadło już samym swoim pędem wykonuje cykl, gazu powinno starczyć na więcej, większe ciśnienie zmniejsza ilość mozliwych strzałów, ale też większe ciśnienie powoduje, że zawór będzie otwarty krócej... Więc teoretycznie powinno spokojnie starczyć na 30 strzałów... :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts