wiciok Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Zależy jaki ten smar silikonowy. Ja mam pastę silikonową i pomaga, ale szybko się wyciera/rozpływa/znika. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Molykote Dow Corning 111. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Nasmarowalem uszczelki w magach i wlot cylindra smarem silikonowym polskiej firmy cx-80. Hula az milo. Ani lza nie ucieka Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Drogie Pany czy gdzieś można dorwać cylinderek razem ze sprężynka trzymającą go? Niestety moja sprężyna dostała ostro w pupę i pogięła się :D, nie pytajcie jak bo sam nie wiem. Więc przy okazji bym cylinderek wymienił. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Cos mi sie kojarzy ze replika bez problemu funkcjonuje bez tej sprezynki, a cofanie sie cylindra.to tylko estetyka. Cylinder Guarder, sprezynki widzialem oddzielnie w paru polskich sklepach, ew. sprobuj od dlugopisu wstawic :P Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 No raczej ta sprężynka jest obowiązkowa w replice ;). Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 Sprężynka obowiązkowo :) Próbuj dosztukować, kup z padła, kup nowe. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 (edited) @gloomer, TA ? http://mpcustom.pl/p...capa-glock.html Bo jak do dyszy to pierwsza strona z częściami do glocków pod tym samym adresem... Zresztą tam i całe zestawy z cylindrami znajdziesz. Edited September 18, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Nie nie chodzi o sprężynkę która trzyma cylinderek. Cylinderek od guardera już mam. Zakupiłem sprężynkę od elementa ale dziadostwo straszne. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Cześć Zbijak zaworu po szybszym przeładowaniu i czasami podczas strzelania "opuści" się zanim zamek wróci do pozycji początkowej. Przy przeładowaniu powoli, przytrzymując ręką zamek jest ok, zostaje zaczepiony. Samoistnego strzału póki co nie miałem. Jak to naprawić? Coś poleci do wymiany? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Mi dzisiaj właśnie złamał się zbijak zaworu. Kupuje Tokyo Marui. Rozumiem, że magi są kompatybilne z Glockiem 17 tokijca? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Tak. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Dzięki Panie :). Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Wie ktoś o co chodzi z tym zbijakiem? Jeszcze nie ogarnąłem co tam robi za blokadę. Pomocy :c Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Ale w czym problem? Tam są 3 elementy plus piny i sprężynki, żadna filozofia. Do wymiany i tak nadaje się wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted September 27, 2015 Report Share Posted September 27, 2015 Cześć Zbijak zaworu po szybszym przeładowaniu i czasami podczas strzelania "opuści" się zanim zamek wróci do pozycji początkowej. Przy przeładowaniu powoli, przytrzymując ręką zamek jest ok, zostaje zaczepiony. Samoistnego strzału póki co nie miałem. Jak to naprawić? Coś poleci do wymiany? Pozdrawiam W tym problem. Blokada nie trzyma jak powinna :/ Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Sam sobie odpowiem (jak zwykle :P). Nasmarowałem w prawie każdym miejscu każdą część w zespole zbijaka smarem silikonowym (tak wiem, są lepsze, np teflonowy, ale ten też działa) i blokada zaczęła trzymać, choćbym nie wiem co z tym pistoletem robił. Prowadnice również nasmarowałem całkiem grubo, dzięki czemu luzy się zmniejszyły i już się zamek nie telepie jakbym miał cały rozleciec. Zostaje już tylko naprawić bezpiecznik spustowy i będzie smigal jak nówka sztuka c: Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Dolny zawór w moim magazynku jest kaput. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=112&products_id=931 Taki od WE będzie pasować do magazynka Army? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Mam maga WE i zawór wydaje się być jakiś taki jakby za duży w stosunku do zwykłych, aczkolwiek nie mam w tej chwili możliwości sprawdzenia tego. Kup lepiej Nine-Balla, bo cenowo wychodzi podobnie, jest stalowy i pasuje na 100%. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 Jak znajdę kupca na pozostałe dwa albo chociaż jeden to biorę. W sumie to mam jeszcze dwa magi WE, mogę spróbować przekręcić zawór z jednego do Armowego. Potem dam znać czy pasują Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Nie wiem jak, ale Nineball mi przecieka od razu po zamontowaniu :v Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Miałem to samo, to są shitowe zawory. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 A nie, jednak nie dokręciłem "dupy"magazynka, a gaz uciekał bokiem xd dziwi mnie tylko trochę brak uszczelki na zewnątrz jak w WE, przy nabijaniu gaz dalej ucieka bokiem, może nie jak w Army, ale jednak. Problem jednak dotyczy tylko gazów z metalowymi dyszami, plastikowymi nawet z Armijcowymi zaworami mi nie uciekał. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Dołóż gumkę z zapalniczki i po sprawie. Miałem to samo, to są shitowe zawory. XDD Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Ale ja miałem dokręcone :P Sprowadziłem sobie komplet 3 z czego 2 puszczały gaz, ofkors naprawiłem je ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts