Bart_Forrester Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Zależy od powodu wypadania. Jeśli się zgiął - trzeba odgiąć. Jeśli ząb zamka wystający z pokrywy jest ze znalu i się wyrobił - trzeba kupić stalowy. Jeśli wyrobiła się szczerbina, bo jest ze znalu - kup stalową, bądź podegnij pokrywę. Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Ja mam patent. Zamien sie na dekle z kims, kto ma AK Cymy. Co ciekawe, dekiel Cymy idealnie pasuje do Boyi'a, a dekiel Boyi'a nie robi roznicy Cymie. Chyba, ze to jakis wiekszy problem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Jaki tłumik będzie "kosher" do tej repliki? PBS'ka z Silesii będzie OK? Jakie tłumiki ewentualnie podchodzą (bo coś tu było o niestandardowym skoku gwintu). Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 "Kosher" bedzie oryginalny :) Silesie pozyczylem kiedys na Basre - strasznie ciezkie ustrojstwo i jakos nie przypadl mi do gustu. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Zależy który PBS - raczej nie 1 i nie 4. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Pakował ktoś do stocka lipo 11.1? Mam zamiar w święta robić tuning na rof i chcę właśnie 11.1 dać. Kupiłbym już teraz, bo stockowa batka padła, a nie chcę specjalnie kupować lipo 7.4 i potem znów 11.1. Generalnie gdzieś, na forum, wyczytałem, że ktoś strzelał z 11.1. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Na wersji jeszcze z logiem P&J jade na LiIon 11,1... Teraz w weekend przez zacinkę spodowodowaną lipną dyszą (customowa, spieprzona robota, nieważne kto), musze wymienić tłok. Od razu wrzucę M135 i zobaczę ile zębatki pożyją. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 W takim razie jaka bateria podejdzie? Chodzi mi o wymiary, bo ciężko znaleźć pasującą baterię pod ten nieszczęsny dekiel. Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Ja mam w RK01W (stock ) lipola 11.1 i śmiga pięknie nic się nie niszczy ,trzeba tylko umieć składać GB . Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152194485-Magazynek-Mid-Cap-do-AK.html ktoś używał cymowskich wafelków w tej replice? Bo nie uśmiechają mi się midy bety po 18USD/sztuka :/. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 Dlaczego? Jeszcze kasy nie przelałeś już marudzisz na forum? :D Midy Beta project są super! :> U mnie cymowskie pasowały i leżały ok. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 Bo mają cenę 18USD za sztukę :F. Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 widzieliście nowy chwyt acm do akaczy? czy ten chwyt będzie pasował do rk06? ponoć jest węższy niz stokowe. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Czy do body Boya da radę włożyć GB V3 od CA ? :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Niby się da ale ścianki są grubsze i selektor jest wtedy kapryśny. Quote Link to post Share on other sites
wiktorszk Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Wot zdziewko, nie spodziewałem się...a co z kolbą? Jest battery space? Mam ten karamin a w kolbie masz miejsce na przyrządy do czyszczenia . (Mnie się to nie przydaje bo czyszcze w domu ). Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Zmieści się tam bateria wielkości 8,4 mini. Większej bym nie wpychał. Quote Link to post Share on other sites
wiktorszk Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Witam, Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu tej repliczki, ale nurtuje mnie jedna rzecz, a mianowicie kwestia materiału z jakiego jest wykonana. Na stronie GunFire jest napisane, że części metalowe są wykonane ze stali, natomiast u krakmanów można przeczytać, że ze stali jest tylko korpus, pokrywa zamka i szyna boczna, natomiast pozostałe elementy metalowe (lufa zewnętrzna, przyrządy celownicze oraz tłumik płomienia) zostały wykonane ze ZnAl'u... Czy któryś z użytkowników forum jest może w posiadaniu tejże repliki, a jeśli tak to czy mógłby udzielić stosownych informacji ? Z góry dziękuję za pomoc :uśmiech: Tak mam tą replikę . Suwadło (zamek) jest z aluminium ,korpus i dekiel oraz lufa ze stali części drewniane są zrobione z chińskiegogo ryży przez co latwo ulegają zniszczeniu . Uchwyt pistoletowy zrobiony jest z naprawde twardego tworzywa . Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Tak mam tą replikę . Suwadło (zamek) jest z aluminium ,korpus i dekiel oraz lufa ze stali części drewniane są zrobione z chińskiegogo ryży przez co latwo ulegają zniszczeniu . Uchwyt pistoletowy zrobiony jest z naprawde twardego tworzywa . Musisz zrozumieć jedną rzecz. Są dwie wersję. Jedna taka jak Twoja, druga SW. Wykonana ze stali oraz drewna. Poza tym, to, że Tobie się połamało nie znaczy, że komuś innemu się połamie. Ja swojego RK mam kupę lat już. Ryżu nie uświadczyłem. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Mój też się trzyma. Widać Twój chińczyk dostał mniejszą porcję ryżu na obiad i się zbuntował i coś źle zrobił. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Suwadło (zamek) jest z aluminium Nazwać ZnAl aluminium, to tak jak nazwać powietrze argonem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Da się jakiegoś risa na przód założyć? :> Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Wszystkie w systemie VFC hulają. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 (edited) W akaczach? Jest kilka możliwości. Po pierwsze standardowe chwyty z dodanymi risami, te trochę trzeba przerobić, bo są pod system TM, ale występują też pasujące pod VFC. Po drugie, to zestawy szyn aluminiowych , albo montowane przed chwytem. Edited June 28, 2012 by Dread Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Dziś zabrałem mojego kałacha na dziewiczą strzelankę i... padł mi tryb auto. Rozumiem że bez dłubania w GB się nie obejdzie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts