aligator73 Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 tak właśnie robiłem. Niestety zlazł razem z przejściówka... trochę przeszlifowany:) Ja tez odkręciłem tłumik razem z przejściówką i wystającym imbusem - efekt zdarło gwint z lufy. myślałem o wymianie lufy lub "nadlaniu" gwintu i przegwintowaniu, ale skok gwintu nietypowy. Okazuje się, ze przejsciówka po obróceniu i zamontowaniu odwrotnie wkręca się jakby nadal był gwint (z drugiej strony ma gwint od samego brzegu i lepiej chwyta pozostałości gwintu), dodatkowo za radą znajomych, obwinąłem zdarty gwint taśmą teflonową i paskiem z kartki i teraz nawet nie ma luzu po dokręceniu. Docelowo najlepiej bedzie użyć np foli/złotka lub bardzo cienkiej blaszki i skręcić delikatnie, aby się "nagwintowało" - mi trzyma. Może też pacnąć delikatnie w jednym miejscu gwintu np butapremu lub lakieru do paznokci, aby nie skleiło na amen, ale tylko dodatkowo "chwyciło". Nie można tylko dokręcić imbusa, bo teraz po obróceniu przejściówki wystaje już po za lufą zewnętrzną. Może to powodować, że przejściówka i tłumik będą się odkręcać. Nie trzyma ich także bolec, który powinien się wysunąć z pod muszki, ale nie może bo przejściówka ma różnej szerokości kołnierze. Oryginalnie od strony muszki jest mniejszej średnicy (specjalnie pod bolec), a z drugiej jest szerszy. Po odwrotnym zamontowaniu bolec trafia na szerszy kołnierz i nie może się wysunąć. Myśle, że zaznacze na przejściówce miejsce, gdzie bolec wychodzi i napiłuje pilnikiem rowek, tak aby bolec się w niego wysówał i blokował przejsciówkę i tłumik. Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 (edited) Jaki silnik jest zamontowany fabrycznie krótki, sredni czy długi? Zastanawiam się czy nie zmienić na jakiegos firmowego tylko nie wiem jakiego rodzaju jest ten w środku, nie widać bez rozkręcania. Przy pomiarze prądu rozruchu i pr.pracy ciągłej wyniki są nierówne, skoki o ok 3/4A. Taki sam pomiar na nowej cm042 kolegi dawał równe i powtarzalne wyniki. W moim boyi to moze być wina albo "niregularnej" sprężyny lub właśnie podmęczonego silnika. Edited June 30, 2010 by aligator73 Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 aligator73 we wszystkich AK niezależnie od wersji jest krótki silnik Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Próbował ktoś do tego modelu zamontować kolbę od Beryla? Bo właśnie specjalnie po to będę kupował rk-06 i nie chcę mieć zonka. Jeśli tak to jak... Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Bez przeróbek na pewno nie zamontujesz. Quote Link to post Share on other sites
jaymz87 Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Czy ktos z posiadaczy RK-06 moglby zeskanowac, albo nakierowac mnie na instrukcje rozkladania tej repliki, bo niestety moj manual zaginal :/ Interesuje mnie glownie wymiana podstawy szczerbinki i ewentualnie jak zdemontowac muszke. Dziekuje za wyrozumienie i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Próbował ktoś do tego modelu zamontować kolbę od Beryla? Bo właśnie specjalnie po to będę kupował rk-06 i nie chcę mieć zonka. Jeśli tak to jak... Proszę o pomoc. Ja zamontowałem rozsuwaną z tworzywa, którą zakupiłem w Works 11. Mniej z nią zachodu niż ze składaną. Tworzywo łatwiej obrabiać :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 (edited) Czy ktos z posiadaczy RK-06 moglby zeskanowac, albo nakierowac mnie na instrukcje rozkladania tej repliki, bo niestety moj manual zaginal :/ Interesuje mnie glownie wymiana podstawy szczerbinki i ewentualnie jak zdemontowac muszke. Dziekuje za wyrozumienie i pozdrawiam. Boiacz jest cały na piny. Po prostu wybijasz piny. Tu masz temat jak porozbierać. http://rus.mil.pl/forum/discussion/440/aks74un-vfc-aks74n-boyi-w-czeciach/ . A jakby co na Youtubie masz filmiki. Edited September 21, 2010 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 rk-06 full steel? na moje pytanie czy opis zgodny z rzeczywistością odpisali że tak. http://www.gunfire.pl/product-pol-1152191285-RK-06.html nie ma jednak sklejkowych opkładzin Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Witam. Potrzebuje ze tak powiem na gwałt długość dyszy stokowej w tym modelu.Proszę tylko o potwierdzone info. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Ponawiam pytanie- nikt nie wie ile ma ta dysza czy standard 19,7 mm czy dłuższa. Quote Link to post Share on other sites
Baxior007 Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 (edited) Przed chwila mierzylem, na 2 innych suwmiarkach 20,5mm. Uszczelniona dysza G&G ma tyle samo. Edited March 14, 2011 by Baxior007 Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Dzieki kolego za pomoc. Ale bede szukal dyszy do BU o tym lub zblizonym wymiarze.Chyba ze ktos juz takowa montowal to prosze o inf. ktora pod BU najlepiej pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Witam Dzwoń po sklepach i dobieraj po długości. Ostatnio takiej szukałem i najbliżej była dysza CA do m16A2 miała 20,9. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Umen Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Witam. Czy do stockowa wersja tej repliki wytrzyma sprężynę M120 ? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Tak Quote Link to post Share on other sites
Umen Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 A w stocku jest 100 czy 110 ? Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 mam takie pytanie do posiadaczy RK06, jak wygląda sprawa pod deklem, sprężyna od suwadła jest duża jak w ostrym, i czy suwadło jest pełne, z atrapą tłoka, czy jak w cymach tylko taka kijowa blaszka. A jeśli nie, to może ktoś wie które ak mają pełne suwadło, jak w ostrym, poza customem od krakmanów :p Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 AK-74 od ICSa ma suwadło jak w ostrym, z tego co wiem to RK ma jak w Cymie. Quote Link to post Share on other sites
Kingofword Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 (edited) Mam szybkie pytanie. Czy rk-06 od Krakamanów to to samo co z GF? I czy ktoś wie dlaczego Krakamani dają vatkę 9.6, a GF 8.4 Edited August 1, 2011 by Kingofword Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 dzwoniłem i tu i tu i krakmani powiedzieli że ich rk06 jest taki jak ten stary czyli znal i stal tylko w korpusie. gunfire full steel (tak powiedzieli) Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 konrad- w jakim ice-sie masz pełne suwadło? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 witam. Widział ktoś dostępne mid-capy do owej repliki w kolorze czarnym? Wszędzie poszukuje i na złość nie mogę znaleźć... Quote Link to post Share on other sites
oskrb Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 (edited) Pasują wszystkie midy w systemie tokio/cyma Jeśli szukasz plastików to tylko z metalowym zębem z przodu, bo pełny plastik lubi się wyłamać Stary typ magazynków - metalowe z tłoczeniami- tez pasuje. Pozdrawiam Edited August 10, 2011 by oskrb Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Trochę spóźniona odpowiedź co do suwadła. Rozwiązaniem jest suwadło dekoracyjne, sprzedawane osobno przez VFC. Pasuje do nowych Cym, Boyi i innych w standardzie VFC. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts