Królik Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 W tym wątku tylko naprawdę wypasiony sprzęt - rzadkie, albo kosmicznie drogie rzeczy - trochę snobizmu nie zaszkodzi. Wierne odwzorowanie realnych jednostek, zdjęcia na ciekawym sprzęcie, z ciekawych imprez. Wymagana jest wysoka jakość techniczna zdjęcia, w miarę duża rozdzielczość (wklejać tylko miniatury!)- mile widziane ciekawe efekty fotoszopowe. Jeśli zdjęcie nie przedstawia superwypaśnego szpeju, to musi mieć klimat. Niestety - jedyną instancją decydującą, czy zdjęcie "ma bigla" czy też nie - są Moderatorzy i Admini. Sorki, taki lajf, ale zdjęcia naszym zdanie niespełniające wymogów zostaną przesunięte do wątku "common", gdzie towarzyszyć będą lodówkom, dywanikom i tujom. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 (edited) A na zdjęciach: - Hot weather cap - BDU 50/50 NYCO - Kamizelka p. odłamkowa PASGT - Rękawiczki NOMEX-owe - Plecak ALICE medium - LAW 72 - Bagnet M9 LanCay - Szelki / Pas ALICE LC-3: * 3 x Ładownice do M16 * 2 x Ładownice do M9 * 2 x Manierki * Pochwa na bagnet * Fulton To czego nie widać to: * Medical * Buttpack * Jungle WELCO na Panamie * Kabura Bianchi M12 * Ten przewód idzie do "gruszki" od midlanda "M16" = Body od CA + bebechy od Guardera i Systemy Jak widać (albo i nie) po łuczkach rekonstrukcja 2nd/75th, wszystko na zdjęciach to kontrakty. Edited September 29, 2008 by ruffin-89 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 (edited) Autor zdjęć: Reg 1. MK6 Kevlar Helmet (kontrakt) 2. Ess V12 Advancer (kontrakt) 3. Bowman Headset (kontrakt) 4. Undergarment Body Armour (Koszulka, kontrakt) 5. Combat Jacket Tropical Desert DPM (Koszula model przejściowy między teraźniejszym a pierwszym z pustynnej burzy. Pagony na ramionach i klatce piersiowej, kontrakt) 6. Body Armour IS Desert DPM (kontrakt) 7. Load Carrying Tactical Vest (kontrakt): - 2x SA80A2 / Diemaco Ammo Pouches - 3x Large Utility pouches. - 1x Small Utility pouch. - 1x Waterbottle Pouch. - 1x Medical Pouch - 2x 40mm UGL Grenade Pouches - 2x A.P. Grenade Pouches - 1x Torch / Knife Pouch - 1x Helmet Bsag Pouch, and Helmet Bag 8. Trouser Combat Tropical Desert DP (kontrakt) 9. Assault Boots (kontrakt) 10. L85A2 z SUSATem i AG36 (STAR) Rekonstrukcja Royal Marines Commando. Edited September 30, 2008 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
goren Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Chwilowo wpadłem w dziurę czasową. Część kopie, część oryginały. Generalnie nie mam pojęcia co mam na sobie poza tym, że to sprzęt brytyjskich skoczków z II wojny światowej. Replika karabinu Lee-Enfield MkIII. Niestety nie miałem w pobliżu zbyt wypasionego pleneru o odpowiedniej stylistyce. Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 Nie wiem czy sprzęt ciekawy jak na obecne czasy, ale myślę, że ciekawie to wygląda w wymiarze artystycznym. Więc... *MCCUU MARPAT wdl. *Garrison Cap MARPAT wdl. *Belleville 550ST *IBA OTV PonitBlank wdl. *ładownice wdl. *Patrol Pack *torba na maskę M40/M42 *Camelbak 3C 2l *M15A2 Rifle CA Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Na zdjęciach: Frywolne naśladownictwo polskich jednostek specjalnych na dobrym sprzęcie. Oporządzenie: * Czapeczka GROMu * Hełm JMD Daniel Technologie * Kamizelka JMD 600 * Kamizelka to NFM M07- Rena -Bandolier do AK -2x Ładownica CQB na 2 mag. do AK -2x Kieszeń uniwersalna -Ładownica na 9mm -Pokrowiec na laterkę lub RMG -Apteczka -Cargo małe pionowe -Pokrowiec na camelback -Kieszeń na radio Produkcja-MiWO Praszka * Panel udowy Helikon, w kaburze Hk USP KSC deluxe v. ;) * Torba zrzutowa NFM * Nakolanniki ALTA * Rękawiczki Mechanix Impact PRO * Buty Bates 85501 * Mundur - góra helikon, spodnie nowy wzór munduru polskiego * Plecak to Janysport GROT PW 50 Cordura * Jakieś lightsticki, nóż i inne pierdoły Uzbrojenie: * AIMS PMC VFC, komplet magazynków, M3, tłumik Gemtech, białoruska szyna do optyki, na niej Docter * RAP4 w konwersji stricte airsoftowej. Tłumik Gemtech, dwójnóg, luneta Fomei excellence, grip G16 * M79 G&H z drewnem Tiger * 2x USP KSC (zwykłe i Compact) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Rekonstrukcja Op. Phantom Fury 2004 (Fallujah), Grupa Rekonstrukcyjna 1/8 Marines "The Beirut Battalion" www.beirutbattalion.org A na sobie: - MCCUU MARPAT desert - Belki USMC app. - LWH+ESS NVG+ NVG mount - IBA Point Blank CB - MOLLE II FLC wood - CamelBak 3l 3c - bandolier 40mm grenades Tactical Tailora - Alty - torba na PVS-7 - maska p-gaz MCU-2/p (w torbie :P ) - M'ka ICS'a, ACOG G&P, M203 CA, AN-PEQ VFC :) Chyba wszystko Quote Link to post Share on other sites
Samuraj Jack Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 *MARPAT Des. *IBA OTV wdl. PB z ładownicami *PASGT(ESS NVG, Rhino...) *Belleville 550 ST *Storm MOLLE II *Mechanix Original *Torba na M40/M42 *Alta Black *M16A4G&P(ACOG G&P) ;) Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 (edited) SAM-R + Harris oryg. + Leupold M4 + Mamba Sling Spec Ops M9 KJW w Bianchi M12 IBA CB od PB full z czarnym kevlarem FLC + ładownice GI Issue&BHI IFAK USMC kontrakt + komplet kontraktowych medykamentów PVS-14 Pouch (rarytasik straszny ze środkiem wypełnionym jakąś gąbką) Alty Batesy Gore-tex MCCUU MARPAT Desert LWH + Cover + Rhino NVG Mout + ESS NVG ESS ICE M69 deko Magazynki M16 + deko Patrol Pack + Camelbak MOLLE II OD + Bandolier na "luźne" 5.56 M40 Pouch + M40 Gas Mask Edited October 26, 2008 by Flame Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 (edited) Full wiev: click! Full wiev: click! Full wiev: click! Full wiev: click! BDU kontrakt zrobione na RAID Boonie Hat Helikon RRV Condora z ładownicami G&P, Helikon, Condor, NFM itp bla bla ;) Torba zrzutowa Condor Kopie rękawic Oakley Treki Campus Arafatka Kopia headsetu Swimmer M4 CQB R Boyi Chyba nic nie zapomniałem ;) Edited November 4, 2008 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Od razu zaznaczam, że nie jest to rekonstrukcja. Jest to luźne wzorowanie się na brytyjskiego żołnierza. Do rekonstrukcji daleko. ;) Miłego oglądania. :P ;) A to co mam na sobie: -Mundur lightweight S`95 -kontraktowy t-shirt( :-F :D Nie widać. :P ) -Headover(szalokominiarka brytyjska) -hełm MKVI -Working Belt -Lowa Pro Boots z Gore-Tex`em -ECBA z miękkimi wkładami(pierwsza linia) -PLCE w składzie: szelki, pas, 2x utility pouch(mess tins+pierdoły), 1x water bottle pouch(manierka P`58),1x haversack maską S10 i dodadtkowym filtrem,single ammo pouch(wszystko kontrakty, żadnych ŁepTexów:D) -Chest Rig(nowy, kontrakt z 1997 roku), w nim 9 low capów metalowych i różne pierdoły -Camelbak -Torba na zrzut firmy PS Tactical Gear(Dzięki Kthulhu ;) :-F) -W łapach L85A2 ICS -Pierdoły typu: Nomexy, headset Bowman(kontrakt :D) -Na twarzy cam cream BCB(kontraktowy :-F) Zdjęcia robione aparatem Canon EOS 1000D(standardowy obiektyw). ;) Aha, chciałbym jeszcze dodać, że ta konfiguracja, z trzema liniami jest niesprawdzona i została stworzona jak na razie "for fun". ;) Pozdrawiam PS trochę snobizmu nie zaszkodzi. Quote Link to post Share on other sites
gvd Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 sorki za jakość ^^ Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Jakość ok ale... kadrowanie... 8) Jeżeli robisz kogoś skierowanego w lewą stronę tak jak na tym zdjęciu to umieść go po prawej stronie w kadrze. W ten sposób uzyskasz odpowiednią kompozycję (tzw. jak ja to mówię "tapetę"). ;) A tak, nie widać na co się patrzy dana osoba a za plecami nie ma nic ciekawego. ;-) Tu masz przykład zdjęcia mojego autorstwa: Kadrujesz przepięknie. A miniaturki umiesz wstawiać? Królik Na zdjęciu koleżanka Akasha. Polecam więcej zdjęć do obejrzenia: Codname: DesertLans Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 (edited) A ja mam nowy beret ;) 75th Ranger Regiment Edited November 12, 2008 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Jest już Brytyjczyk, więc czas na Niemiaszka. Reko WH [1944]: 1.Mundur sukienny Feldgrau: - Feldbluse M36 - Feldhose M40 - Feldmutze M43 2.Trzewiki podkute z opinaczami. 3.Kangurka WH Splintertarn. 4.Oporządzenie: - pas główny z parcianymi ładownicami MP38/40 - saperka z przytroczonym bagnetem K98 - chlebak WH Grau, manierka w pokrowcu zielono-brązowym - szelki bojowe "Y" - A-rama z przytroczoną menażką i celtą M34 Splintertarn - hełm M40 w pokrowcu Splintertarn 5.MP40 6.Atrapa Stielhandgranate M24 Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Co do fotek Promanta: To się nazywa oryginalność :) Oook dobra to ja dodam zdjęcia co mi kolega moim aparatem pstryknął, a ja postarałem się podkręcić je w PS. Mam nadzieję, że nie zostanę ukamienowany, że znów dodaję fotki :-F Multicam od Proppera w kroju ACU Czapeczka 5.11 kopia RRV Condora z ładownicami G&P, Helikon, Condor, NFM itp bla bla icon_wink.gif Torba zrzutowa Condor 3day pack Helikona Wrap/Szalokominiarka czy jak to się tam zwie Condora Kopie rękawic Oakley Treki Campus Kopia headsetu Swimmer M4 CQB R Boyi Quote Link to post Share on other sites
CHRIS506 Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 mu mu to dla porównania damy tu sowieta :uśmiech: co my tu mamy: - gimnastrojka - spodnie - sapogi - mp40 - ładownice do mp38/40 - furażerka - koszula, gacie i onuce - chlebak WH Grau - skórzany pas - manierka - saperka - 3 zegarki i srebrne sztućce zdjęcia by Eryk Hawarra Quote Link to post Share on other sites
gvd Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 mała dokładka wiem wiem, że kadrowanie jest złe :P Quote Link to post Share on other sites
noah Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Hełm PASGT + ESS NVG + montaż NVG ESS ICE 3.0 Neck Gaiter IBA PB, wszystko z miękkimi wkładami LBV-E + ładownice ALICE Patrol Pack + Waistpack Alty Woodland BDU Woodland M4A1 ICS + ACOG 4x32 G&P + Docter ACM Quote Link to post Share on other sites
Tajga Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 - Kask Pro Tec AceWake - Gogle Bolle X800 - Latarka Streamlight Sidewinder - Kamizelka Guarder Modular - Rękawiczki BlackHawk Hell storm ½ palucha - System hydracyjny Gerbera na plerach - Na pasie: ładownice do M16 (ALICE), naddupnik Cargo, Maxpedition Double Sheath itp.. - Kabura BlackHawk Omega IV - Torba na odzysk Guarder - Nakolanniki Hatch - Kapcie Altama ExoSpeed Waterproof 8” - M4A1 G&P + Aimpoint M68 (replika ofkoz), latarka LedWave Z-1 + montaż do latarki QD TDI Arms + AN/PEQ-2 (Guarder) Quote Link to post Share on other sites
goren Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Taki freestyle. Trochę kontraktów, trochę tanich kopii. Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 (edited) Edited November 15, 2008 by Królik Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Quote Link to post Share on other sites
falco Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Więcej fotek http://picasaweb.google.pl/falco13.pl/2211# http://picasaweb.google.pl/falco13.pl/2211Aged# Quote Link to post Share on other sites
Ghosty Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Szpeju wypasionego tu nie ma ale myślę, że zdjęcie klimatyczne (po małych przeróbkach w PS). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts