sanex Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Vaco Ci profesjonaliści przy Twoim malowaniu wyglądają jak banda laików :D Efekt fajny, jednak z daleka wszystko zleje się w jedną całość, przydałoby się jakąś jaskrawą farbą załamać kształty. Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Farba a'la coyote była by świetna. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 (edited) Trochę pobawiłem się trój tonową kolorystyką. Glock używany rzadko, jedynie w CQB. Dlatego pomalowany raczej "na ciekawo" niż funkcyjnie. Żeby nie było, że się nie kamufluje, to od razu informuję, że nie taki miałem zamysł ;-). Edited December 21, 2014 by Vaco Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 No i całe szczęście, że zamek czarny. Jakby upadł na trawę to ratuje Cię wykrywacz metalu ;) Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Kombinacja 7 kolorów: 5 Krylon i 2 Fosco. Zajmuje trochę czasu aby w miarę wiernie oddać ATACS FG: http://postimg.org/image/5yunf5xvz/ Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 luglo, ładnie to wygląda. Pokażesz więcej zdjęć? W lepszej jakości? Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Dokładnie, bardzo fajnie to wygląda i odwzorowuje rzeczywiste kolory tego kamuflażu. Dla mnie świetny efekt! :-) Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Nie polecam malować na mrozie :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Nie polecam malować na mrozie :icon_razz2: Czemuż? Ładnie wygląda :D Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Farba jest gęstsza i dziwnie się "natryskuje". Zupełnie inaczej schnie, dłużej się lepi. Nieprzyjemnie się pracuje nad detalami w takiej temperaturze. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Lepszych fot niestety nie będzie bo replika wróciła do klienta. Quote Link to post Share on other sites
ŚwiętySPAP Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 żeby nie zakładać nowego wątku, bo tutaj jest największa aktywność w kwestii malowania to zapytam w tym wątku. Chodzi o malowanie repliki MP5 A3 TLF Classic Army na czarno. Repliki te mają to do siebie, że fabryczny lakier jest tragicznej jakości, a jest na tyle nietrwały, że swobodnie można go zdrapać paznokciem. Lakier odchodzi płatami co powoduje powstawanie brzydkich widocznych z daleka srebrnych plam na korpusie. W temacie malowanie jestem kompletnie zielony i nie chciałbym tego robić na własną rękę, zdecydowanie wolę oddać robotę w ręce profesjonalisty. I tutaj rodzi się pytanie (a właściwie kilka): 1. Czy możecie polecić kogoś/serwis, który zajmuje się takim malowaniem? Zależy mi na tym, żeby efekt był trwały, żeby farba nie zdrapała się po piewszym kontakcie ze szpejem. Najlepiej, żeby była to osoba z okolic Śląska tak by osobiście wszystko ogarnąć. 2. Czy w takim przypadku malowanie ''tradycyjnymi'' metodami jest w stanie zagwarantować w miarę trwały efekt czy bez metod typu oksydowanie nie ma na co liczyć Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Jest na tym forum kolega, który parę lat temu miał dostęp do Cerakote, którą nakładał na własne części w domowym zaciszu :P Wydaje mi się, że Cerakote to najtrwalsze co możesz dostać bez oksydowania i innych technologicznie bardziej zaawansowanych procesów. Normalna farba nie uzyskasz super-trwałego efektu, co nie znaczy, że posprejowanie repliki nie będzie trwalsze niż fabryczna powłoka. Z tego co mi wiadomo, parę serwisów asg w kraju zajmuje się malowaniem replik, plus parę osób prywatnych. Większość z nich jest jakoś wymieniona na tym forum, wystarczy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 BBmax w Wawie robi cuda jeśli chodzi o malowanie, w tym hydrografiika np. Quote Link to post Share on other sites
Jack83 Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Jeżeli chodzi o malowanie proszkowe to ja dałem do malowania felgi zrobione z ZnAl do malowania i nic sie z nimi nie stało, nigdzie się nie zdeformowały. Jak chcesz miec pewnośc to zadzwon do firmy do której sie wybierasz albo zapytaj ich odrazu na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Shelliv Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Witam. Mam zamiar malować moją M4 farbami Montana 94 na wzór coś takiego http://jpghost.pl/DSC01421_1420985392/ tyle, że w leśnych kolorach (ciemny zielony, jakiś jaśniejszy zielony, i brązowy). Pytanie jest takie, które odcienie zielonego z tej http://www.montanacolors.com/webapp/spray;jsessionid=omhyso2abcbo?id=58 palety wybrać? Dzięki z góry za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 (edited) Pierwsze malowanie. Zrezygnowałem z gąbeczki - 2 kolory, 2 wieczory, na żywo wygląda lepiej. Zastanawiałem się nad postarzeniem ale poczekam na zużycie w praktyce. Może przeciągnę ją za samochodem :icon_biggrin: Galeria Edited January 11, 2015 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Zamiast ją maltretować, to użyj rozpuszcalnika ;] Jeśli chcesz realistyczny efekt, to załóż rękawiczki nasączone rozpuszczalnikiem (pod spód lateksowe) i po prostu ją... macaj. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 (edited) Rozpuszczalnik jest za "miękki" w swoim efekcie i przydałby się ale pod "dust camo" a tutaj chcę osiągnąć efekt zużycia, obdrapań, otarć i obić nawet do żywego metalu. Jeszcze nad tym popracuję, maznę coś tańszego i poćwiczę :icon_smile: Edited January 15, 2015 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Ciekawy efekt można osiągnąć maczając szczoteczkę do zębów w rozpuszczalniku. Quote Link to post Share on other sites
RyanSnp Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 (edited) Witam, też się pochwalę malowaniem w ciekawym kamuflażu xD Niestety nie ma już śniegu aby zrobić sesję w plenerze. Całość malowana przy użyciu trzech farb Montana Gold. Link do albumu: http://airsoftphotos...eportage/515230 Edited January 15, 2015 by RyanSnp Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Rozpuszczalnik jest za "miękki" w swoim efekcie i przydałby się ale pod "dust camo" a tutaj chcę osiągnąć efekt zużycia, obdrapań, otarć i obić nawet do żywego metalu. Jeszcze nad tym popracuję, maznę coś tańszego i poćwiczę :icon_smile: W takim razie zaprzyjaźnij się z papierem ściernym Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 A propos pozbywania się farby, to raczej odradzam aceton. Chińskie rączki na risa niestety rozpuszcza :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Witam, też się pochwalę malowaniem w ciekawym kamuflażu xD Niestety nie ma już śniegu aby zrobić sesję w plenerze. Całość malowana przy użyciu trzech farb Montana Gold. Link do albumu: http://airsoftphotos...eportage/515230 Myślisz nad rozbiciem konturów łoża i kolby? Wygląda świetnie. Quote Link to post Share on other sites
RyanSnp Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Myślisz nad rozbiciem konturów łoża i kolby? Wygląda świetnie. Myślałem, że posypią się negatywne komentarze, a tu nic. Cieszę się, że chociaż jednej osobie prócz mnie podoba się to malowanie :icon_mrgreen: Replika malowana dla wyglądu, mniej dla maskowania, także nic już nie zmieniam :) Spadł śnieg więc nadrobiłem braki: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts