tred211 Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Poiwiem Ci jakbyś jeszcze w pikselach zrobił kolbę i chwyty, mocno trzeba by się zastanawiać w pierwszym momencie gdzie jest giwera. Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 tred211 Dokładnie, mi pierwsze rzuca się w oczy kolba, chwyt pistoletowy i front. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 (edited) 338 spring Aresa z serii ProLine kolegi, docelowo L115A3, pomalowane przeze mnie farbami fosco. Edited January 28, 2015 by Bat_Sirius Quote Link to post Share on other sites
WiktorR Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Malowane metodą "gałązkingu" oraz "liścingu". Reszta fot tutaj: http://imgur.com/a/LGdqX#0 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 (edited) Najs. Na pierwszy rzut oka to wygląda jak jakiś water transfer realtree @Bat_Sirius, trochę za bardzo 'pustynna' wydaje się ta snajperka, nie rzuca się to w oczy w lesie? No chyba że taki był zamiar ;] Edited January 28, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
WiktorR Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Reszta: http://imgur.com/a/a8Woi#0 Foty trochę ciemne. Klama pomalowana kumplowi. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 No niestety z zielenią nie mogłem za bardzo poszaleć, reko pod Afganistan ma swoje wymagania. Quote Link to post Share on other sites
HiPiZ Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Czy farby FOSCO Industries nadają się do malowania replik? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 (edited) Czy farby FOSCO Industries nadają się do malowania replik? Jesteś tępy... jesteś tak tępy, że więcej nie jestem w stanie napisać. Edit#1 Jako, że przypomniałem sobię, że to Ty jesteś tym mistrzem co mu zablokowali wyszukiwarkę: http://wmasg.pl/pl/search Sprawdziłem, działa. Edit#2 Zapomniałem, że WW wyszukiwarka to ostatni chłam... tak więc w krokach: 1)przewijasz na samą górę. 2)szukasz wielkiego napisu wmasg.pl 3)szukasz: podstawy, testy, artykuły 4) patrzysz na lupę pod tymi zakładkami 5)wpisujesz co Cię interesuje UWAGA! tylko słowa kluczowe 6)wybierasz "forum" 7)wciskasz "wyszukaj" 338 spring Aresa z serii ProLine kolegi, docelowo L115A3, pomalowane przeze mnie farbami fosco. Coś pięknego :maniak_OK: Ps. Jak pozwolisz zachomikuję na dysk. Edited February 6, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Ależ proszę bardzo. Quote Link to post Share on other sites
ptyś Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 (edited) Dwa dni temu pomalowałem giwere farbą FOSCO i zauważyłem, a raczej poczułem, że strasznie śmierdzi. Szczególnie wali szmaciany pokrowiec na akumulator. Nie umiem określić zapachu, nie wali jak rozpuszczalnik tylko kurde... no nie wiem jak. Jak gówno też nie :icon_biggrin: To normalne? http://zapodaj.net/3...a0b7f7.jpg.html http://zapodaj.net/2...81ac0c.jpg.html Edited February 7, 2015 by ptyś Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Kliknąłem oba linki, ale nic nie poczułem. Może wrzucisz na inny serwer? ;) Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 To normalne dla emek, wymiana kolby na magpul ctr pomaga. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 To "mud brown" czy "kojot"? Pierwsze wali mułem, drugie jak kojota w fabryce nie umyli to zgrzanym psem. Ale polecam wymieszać takiego z "oliwką". Choć i tak śniadanie trzeba o wiele wcześniej przed strzelanką jeść bo przy złożeniu do strzału żołądek potrafi beknąć uszami... Quote Link to post Share on other sites
ptyś Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Aaaaa, spoko. To jest dunkel gelb więc pewnie śmierdzi spoconymi pancerniakami spod El Alamein. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Nie, DG to po prostu "ciemno-żółty" i nie mieli na to odpowiednika, więc wali farbą...it's time to man up perfumku. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Która farba w spreju (może być i montana i fosco, i inne) ma kolor foliage green? Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Panie i Panowie, orientuje się ktoś, który kolorek z palety Montany Gold odpowiada ranger green? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Która farba w spreju (może być i montana i fosco, i inne) ma kolor foliage green? Najbliższy Foliage Green chyba jest Bosko, ale i tak daleko mu do "typowego" foliage green. Quote Link to post Share on other sites
piorun975 Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 (edited) Które farby fosco lub montana gold odpowiadają barwą wz 93 pantera? Edited February 15, 2015 by piorun975 Quote Link to post Share on other sites
elgosruby Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 hmm a ja sobie tak pomyślałem, jak by nałożyć powłoke proszkową? :icon_smile: Na bank nie zejdzie , dla ludzi którzy nie wiedzą = tzw " malowanie proszkowe" Pozdrawiam Z innych metod zostaje nam jeszcze: czernienie (sprawdzone przeze mnie - po 4 latach parę rysek na powierzchni, nie ma zamiaru odchodzić od powierzchni) albo anodowanie (tutaj z kolei większa dowolność w tematyce kolorów). Na pewno trzeba się przyłożyć do odpowiedniego przygotowania powierzchni - oddtłuścic, wyczyścić itp. Quote Link to post Share on other sites
gienka Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Btw - leci na sprzedaż, gdyby ktoś chciał. ;) Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 (edited) Hej, jakich farb z palety Montana Gold użyć w celu osiągnięcia takiego efektu (docelowo pod AK :icon_wink: ) http://postimg.org/image/aobin24jz/ manila dark, manila light, sahara yellow? Jaka jest różnica między serią Gold a 94? Edited March 9, 2015 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
zielin86 Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Bez przesadnej dbałości o detale, farby - Krylon (polecam) i NFMy (odradzam). Za szablon posłużyła sosenka :icon_wink: . Quote Link to post Share on other sites
Aeternus Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Moje pierwsze malowanie repliki. Celowo pominalem body Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts