Guest Mati13k Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Wszyskie miały IDENTYCZNE gumki i homory hu? IDENTYCZNIE wyrobione itd.? I WSZYSTKIE miały identyczny gb? Quote Link to post Share on other sites
korz3n Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 hmm... z tego wynika że lepiej kupić m4 jakiejś chińskiej firmy które może się rozsypać (cena do 600zł) niż w miarę dobre mp5? bo teraz mam mały dylemat czytając opinie o m4 w podobnych cenach do mp5 cymy raczej ludzie wypowiadali się dużo gorzej niż o tej mp5... Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Wszyskie miały IDENTYCZNE gumki i homory hu? IDENTYCZNIE wyrobione itd.? I WSZYSTKIE miały identyczny gb? "identyczne", człowieku, wyluzuj, kilka replik miałem w łapie różnych producentów, nawet jakby było identycznie to byś pewnie się dopytywał czy taki sam przebieg i partia :-) Najsensowniej z tego strzelała m4a1 PJ za 600PLN, która raczej patrząc po bebechach tak szybko nie padnie, a nawet jeśli to wymiana padniętej części i tak się będzie opłacać, żeby było śmieszniej, wszyscy się zdziwiliśmy bo te PJ miały najlepsza kulturę pracy, a widzieliśmy dużo replik :-) No ale to tak samo jak z mp5 w temacie, trzeba trafić na sensowny model lub sensownie przerobiony, akurat inne PJ lub inne repliki cymy mogą być mniej udane. hmm... z tego wynika że lepiej kupić m4 jakiejś chińskiej firmy które może się rozsypać (cena do 600zł) niż w miarę dobre mp5? bo teraz mam mały dylemat czytając opinie o m4 w podobnych cenach do mp5 cymy raczej ludzie wypowiadali się dużo gorzej niż o tej mp5... Ja bym do lasu polecał PJ m4 z lufą 370mm, mam mp5, mam PJ mk12 mod0 (jestem zadowolony ale troszkę ciężki przód), miałem i inne repliki, uważam że taka m4 za ~650PLN + dodatkowe magazynki PJ za 39PLN dadzą ci dużo dobrej zabawy za przyzwoitą cenę, szczególnie jak upolujesz model z baterią firefoxa. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 (edited) Hmmm,za 370 zł wyrwałem używane 4 letnie Mp5 Ca ktore choc nie ma odsuwanego dostepu do komory hopka,oznaczen,i wielu innych rzeczy ktore odpadly ,to i tak strzela na m100 promyka lepiej niz wiekszosc stockowych chinoli z 380 fpsami. Wiec jak ktos powie ze ta Cyma za 600 zl to dobry wybor to padne na kolana. Tak gwoli ścisłości, jedna z tych cm.041 poszła koledze na drugiej strzelance. Poszły zęby na tłoku......... Edited June 14, 2009 by Borol Quote Link to post Share on other sites
Cineq Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Tak gwoli ścisłości, jedna z tych cm.041 poszła koledze na drugiej strzelance. Poszły zęby na tłoku......... musiał trafić na jakiś bubel :lol: Quote Link to post Share on other sites
Duscann Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 (edited) Mam Mp5 z Cymki ze składaną kolbą - kupiłem sobie tą splówkę jako zapasową jakby się moje pozostałe mocno tuningowane splówy okociły...i co? no i zdziwiłem się na plus jakością wykonania i kulturą pracy. Coprawda ja wymieniłem z miejsca sprężynę na słabszą, markową (ma teraz 350fps) żeby można z tym było wchodzić do budynków. Podsumowując moje spostrzeżenia z użytkowania: +Wykonanie. +Kultura pracy. +Celność i zasięg w stocku. -Mało miejsca na batkę w wersji ze składaną kolbą na bok. -W stocku trochę za mocna do budynków. -Wymaga dokonania przeglądu zerowego i wyjęcia tony tawotu z Gb po "przeglądzie" w Taiwangunie To moje zdanie na temat tej splówki, odrazu mówię że mam porównanie z innymi MP5`kami (JG, G&G, CA) bo macałem, strzelałem itp. Sam byłem zdziwiony ale ta Cyma nie odbiega jakością od G&G czy CA. Pozdrawiam Edited June 17, 2009 by Duscann Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 17, 2009 Author Report Share Posted June 17, 2009 Spluwy... nie splówki.... Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 jaka jest średnica tłumika w SD6 ? Pytanko do właścicieli Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 41,35mm.. Jeżeli chcesz go wymieniać na inny, to warto wziąć pod uwagę że on nie jest na gwint. Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Hmmm,za 370 zł wyrwałem używane 4 letnie Mp5 Ca ktore choc nie ma odsuwanego dostepu do komory hopka,oznaczen,i wielu innych rzeczy ktore odpadly ,to i tak strzela na m100 promyka lepiej niz wiekszosc stockowych chinoli z 380 fpsami. Wiec jak ktos powie ze ta Cyma za 600 zl to dobry wybor to padne na kolana. Tak gwoli ścisłości, jedna z tych cm.041 poszła koledze na drugiej strzelance. Poszły zęby na tłoku......... Mam replikę Classc Army, mam mp5 cymy, mam mk12 z PJ, miałem w rękach wiele innych drogich i tanich, porównując możliwości do ceny to mp5 cymy jest warta tych pieniędzy (tak samo jak obecne repliki PJ i GFC), oferuje więcej niż mp5 CA przy niewiele gorszej jakości materiałów. Po wymianie gumy hopka na systemę strzela jeszcze lepiej :-) Quote Link to post Share on other sites
korz3n Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Opłaca się wymienić standardową gumkę HU na tą http://www.taiwangun.com/shop,show,193 czy raczej nie odczuje się dużej różnicy? Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 (edited) 41,35mm.. Jeżeli chcesz go wymieniać na inny, to warto wziąć pod uwagę że on nie jest na gwint. Chcę kupić tłumik do "J" a nie wiem czy wybrać 30 czy 35 mm. W każdym razie ten w SD6 wydaje mi się za duży i chciałem wiedzieć ile ma średnicy. Tutaj jest 30mm - http://www.wmasg.pl/projektor.php?typ=gale...mp;obrazek=4840 i wydaje mi się troszkę za wąski Edited June 21, 2009 by rstychy Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Opłaca się wymienić standardową gumkę HU na tą http://www.taiwangun.com/shop,show,193 czy raczej nie odczuje się dużej różnicy? Zawsze się opłaca, ale lepsza będzie czarna systema. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Różnie to jest z tymi gumkami. Jedna pasuje do jednej repliczki, ale u drugiej wariuje. Quote Link to post Share on other sites
korz3n Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Jeszcze jedno pytanko co do tej gumki. Czy duża jest filozofia założenia jej sobie samemu? Czy raczej każdy powinien sobie z tym poradzić? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Hmm, guarder się łatwo rwie więc trzeba uważać, z Systemą jest lepiej. Średnie zdolności manualne i dasz radę. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 (edited) Panowie jak z awaryjnością tej repliki (przeczytałem wątek, pytanie do osób które posiadają replikę przynajmniej 3 miesiące)? Czy warto kupić tą replikę czy wybrać prawie dwa razy droższego Tokyo Marui (body z abs, 275 FPS, ale niezawodna)? Edited June 22, 2009 by quba40 Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Starając się ocenić sytuacje "na zimno" zdeje się że CYMA będzie tu lepszym wyborem. Metal, cena + rok gwarki, więc w razie problemów wysyłasz do serwisu i po kłopocie. Czy warto dopłacać do TM tylko dlatego, że teoretycznie "jest niezawodny"... Na jakość MP5 Cymy też większego marudzenia nie było, więc... IMO wybór jest tylko jeden. Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Używam już tej MP5 Cymy dobre 6 msc. - replika była na przynajmniej 10 strzelankach i przeszło przez nią ok. 20 tys. kulek. Wymieniłem w niej lufe na Madbulla Black Python 6.03 i gumke na czarną Systeme, poprawiło się w niej skupienie i zasięg oraz używam jej na baterii KANa 9.6V. Jak dotąd nie zauważyłem żadnych usterek, dalej strzela tak pięknie jak na początku. Nieznajomi praktycznie na każdej strzelance pytaja: czy to CA i co ja tam mam w srodku ze ma taki zasieg i tak ładnie chodzi. Tak więc, jak najbardziej ta replika to dobry wybor i nie zawahał bym się kupić ją jeszcze raz. Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Panowie jak z awaryjnością tej repliki (przeczytałem wątek, pytanie do osób które posiadają replikę przynajmniej 3 miesiące)? Czy warto kupić tą replikę czy wybrać prawie dwa razy droższego Tokyo Marui (body z abs, 275 FPS, ale niezawodna)? Miałem ostatnio TM w rękach, szkoda kasy, lepiej tą cymę. Quote Link to post Share on other sites
rstychy Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Używam już tej MP5 Cymy dobre 6 msc. - replika była na przynajmniej 10 strzelankach i przeszło przez nią ok. 20 tys. kulek. Wymieniłem w niej lufe na Madbulla Black Python 6.03 i gumke na czarną Systeme, poprawiło się w niej skupienie i zasięg oraz używam jej na baterii KANa 9.6V. Jak dotąd nie zauważyłem żadnych usterek, dalej strzela tak pięknie jak na początku. Nieznajomi praktycznie na każdej strzelance pytaja: czy to CA i co ja tam mam w srodku ze ma taki zasieg i tak ładnie chodzi. Tak więc, jak najbardziej ta replika to dobry wybor i nie zawahał bym się kupić ją jeszcze raz. I to jest kropka nad "i" jeśli chodzi o mój dylemat wyboru repliki :) Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 A co do tej gumki hu to lepiej czarną czy przezroczystą. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 25, 2009 Author Report Share Posted June 25, 2009 Przeźroczysta Guardera się lubi drzeć. Czarna Systema jest już sprawdzona. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Obojętnie. Ja bym wziął czarną. Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 A jeśli chodzi o firmę to lepsza będzie systema czy guarder Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts