Erzet-DEMOn Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Panowie mam pytanko. Wie ktoś czy do tej repliczki pasują realcapy STARa? Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Pasują. Przynajmniej u mnie tak było. Jeżeli chodzi o te z abs'u. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Tak, pasują. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Mam do was pytanie. Czy kolba od cymy 041b wejdzie do cm.049 Sd6 ? Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Wszystkie te cymy mają takie samo wejście kolby ? Dziwne Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Tak, mają. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Mają, tak :P. Co w tym dziwnego? Nie wiem, wygłoś swoje opinie, dlaczego jeden producent miałby dawać różne wejścia kolby. Druga sprawa, co Cię zdziwi, kupując kolbę od repliki CA, JG, ICS, G&P prawdopodobnie też wstawisz ją do repliki cymy, i to też prawdopodobnie bez żadnych przeróbek. Dlaczego- replika jak sama nazwa wskazuje jest repliką oryginału (choć nie zawsze), jakby to inaczej nazwać kopią, lub "wierną" kopią. Sam do cymy dawałem kolbę TM, ORAZ JG. Co do reszty tylko "szczelam". Oczywiście jeden wyjątek- mp5k/ pdw. One mają inaczej Mocowanie kolby nie nakłada się na body, tylko wchodzi do środka. Przynajmniej tak było w glaksiaku. I tu też nie myl że w MP5 SD znajdziesz kolbę pdw (jeżeli tak ją można nazwać), bo też są takie (bodajże TM, i ICS daje je w swoich replikach). Jeżeli się w czymś mylę to proszę poprawić, aby nikogo tutaj w błąd nie prowadzać. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Witam, chętnie odkupię MP5 w wersji PDW, ewentualnie K. Quote Link to post Share on other sites
sierotkaxmarysia Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 A jak jest w tym mp5 z wytrzymałością szkieletu gearboxa? Jak długo pociągnie z m130 przy dość dużym rofie? Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Mam pytanie co do dyszy. Z racji tego, że w moim egzemplarzu jest nieszczelna, muszę ją wymienić. Jej wymiar to jakoś 21,5mm, czyli jak dysza od m4. Mogę ową dyszę zamontować? Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Kolbe CA trzeba piłować:) Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 (edited) ja u siebie mam dyszę właśnie od m4 firmy DF ale gdy dokręciłem te jarzmo komory hu przez lufę zewnętrzna (komora jest zaparta o gb) to mi się dysza w niej blokowała na jej schodku. Musiałem wkręcić ja w wiertarkę i zeszlifować rzeczony schodek. Chodzi ładnie, wszystko podaje :) Edited November 25, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
sierotkaxmarysia Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Czy jest szansa, że jakimś cudem uda mi się do tego https://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/cm_041-1334.html założyć nowe okablowanie i mosfet? Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 oj ciężko, kable to nie problem, bo zawsze coś dobierzesz ale miejsca na mosfet jak na lekarstwo szczególnie jak sie ma aku 9,6v. Chociaż można byłoby dokupić puszkę, w nią wsadzić aku a w front mosfet. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted November 30, 2011 Report Share Posted November 30, 2011 mam pytanie posiadam wersje ris z stałą kolbączy da sie w niej przełożyć kable na przód bez lutowania nowych? czy jak pozbęde sie wtyczki która wychodzi z gb zalutuje ją i pozbęde sie bezpiecznika przełoże je na przód? Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 mam pytanie posiadam wersje ris z stałą kolbączy da sie w niej przełożyć kable na przód bez lutowania nowych? czy jak pozbęde sie wtyczki która wychodzi z gb zalutuje ją i pozbęde sie bezpiecznika przełoże je na przód? Wydaje mi się, że nie, ale głowy uciąć nie dam. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Chciałbym się poradzić odnośnie tej repliki: https://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/cm_041pdw-1559.html Waży prawie 3 kg, a ta bez kolby 2.1 kg. Czy on naprawdę tyle waży? Czy to metalowe body sprawia, że ta replika jest prawie 2 razy cięższa od MP5 galaxy? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 1, 2011 Report Share Posted December 1, 2011 Jest o wiele cięższa, jak zdejmiesz kolbę, to jest troszkę lepiej. Ale nie przesadzajmy, spokojnie możesz całą strzelankę z jednej ręki wywalić. ^^ Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Hm, myślałem o tej replice jako boczna, a boczna ważąca 3 kg... to trochę za dużo. A jak ta MP5 PDW wypada przy MP5 Galaxy i MP5k Classic Army? Warto dać ponad 2 tyle za Cymę, czy lepiej dołożyć do CA? Dla mnie najlepszy byłby Galaxy, ale te ciężko tanio dostać. Cyma ciężka, no a CA... cena. :) Czy CA jest warta tych 799 zł w porównaniu do Cymy lub Galaxy? Lepiej strzela? Mniej awaryjna itp.? Jest temat o MP5k CA? Bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę. Jest o ogólnie MP5 CA, ale o Kurzu jest tam niewiele. Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 mam pytanie ktoś próbował wsadzić ten gb v.2 z cymy ris wsadzić do m4? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 Jak zmienisz spust, płytkę selektora, to czemu nie? Wymiary się zgadzają, w końcu to zwykły V2. Quote Link to post Share on other sites
sierotkaxmarysia Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Wie ktoś czemu magi jg nie podchodzą do tego mp5? Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 a czy po włożeniu gb v2 z cymy do m4, scara,hk416 nie będzie żadnych spadków fps gdzieś czytałem że po wymianie gb na jakiś firmowy były spadki fps? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Musi zgadzać się komora hop up, spust, płytka selektora itp. Poza tym - każdy przypadek jest inny. Więc - nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts