szkielet1990 Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Ok, dzięki za pomoc, pomogło :) Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Wczoraj dotarła do mnie replika CM. 041B. Jestem bardzo zaskoczony, replika wykonana co najmniej porządnie jak na chińczyka, z zewnątrz nie mam się do czego przyczepić. Zresztą z wewnątrz również. Replika sieje daleko i celnie, i nie mam tutaj na myśli ''słodzenia'' repliki, ale ta wykonana jest naprawdę OK. Mogę nawet rzec, że jestem bardziej zadowolony z niej niż z M4 KWA :) Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 Mam problem ze swoją MP5, podczas strzelania semi, przełączam na auto i strzelam dalej, po przełączeniu z auto na semi czasami bywa tak, że spust nie reaguje, tzn wciskam spust i jest taki klik odczuwalny na spuście ale nie ma strzału, dopiero ponowne przełączenie na auto, oddanie paru strzałów i przełączenie znowu na semi pomaga. Czy ktoś wie co może być? Zaznaczam, że lufa jest wyczyszczona, gumka sucha a silnik wyregulowany, tzn nie słychać żadnych zgrzytów itd. Oprócz tego replika strzela bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 (edited) Mam problem ze swoją MP5, podczas strzelania semi, przełączam na auto i strzelam dalej, po przełączeniu z auto na semi czasami bywa tak, że spust nie reaguje, tzn wciskam spust i jest taki klik odczuwalny na spuście ale nie ma strzału, dopiero ponowne przełączenie na auto, oddanie paru strzałów i przełączenie znowu na semi pomaga. Czy ktoś wie co może być? Zaznaczam, że lufa jest wyczyszczona, gumka sucha a silnik wyregulowany, tzn nie słychać żadnych zgrzytów itd. Oprócz tego replika strzela bardzo dobrze. Masz problem z selektorem/blokadą fizyczną spustu lub samym układem spustowym. Trzeba rozłożyć i sprawdzić, a nie zgadywać :) Edited April 9, 2012 by gfilipek Quote Link to post Share on other sites
magaw Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 A czy cyma 0.41 pdw nada się do lasu ? Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Nie wiem jak w pdw, ale moja 0.41b po paru modyfikacjach sieje sobie spokojnie na 55-60m. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 PDW ma gb v.3 przez co jest mocno podatna na tuning, jednak kumpel biega ze stockową po lesie i sieje na 50-60 metrów bez problemu :P Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Ja miałem przez jakiś czas PDW cymki i jak najbardziej się do lasu nadaje. Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Panowie, czy kolba wysuwana firmy JG będzie pasowała do omawianej w temacie repliki? Quote Link to post Share on other sites
Thekiler Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Witam czy do cm041b da sie zamontowac kolimator? Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Da się, tylko po wcześniejszym zamontowaniu szyny górnej do mp5. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 ^ Można zamontować też kolimator dedykowany do mp5 mocowany nad wyrzutnikiem łusek, jak np. ten: http://www.taiwangun.com/product/show/17049.html http://taktyczny.com/akcesoria-en/celowniki-kolimatorowe-i-optyczne-en/product-818.html Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Heja Ja mam pytanie, może już tu padło, ale ciężko tu cokolwiek znaleźć. Mianowicie jakie magazynki pasują do MP5 Cymy? Standardowe, które pasują do TM, CA i starszych JG czy dedykowane? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Chciałbym lekko stuningować swoją MP5 ale potrzebuję rady osób bardziej doświadczonych. Chciałbym zamontować zestaw bore-up taki jak tutaj: http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/zestawy-cylindra/zestaw-cylindra-o-powiekszonych-srednicach-do-mp5-a4-a5-sd5-sd6-guarder.html i mam kilka pytań: 1. Czy Cylinder z głowicą będą pasować do CM.041B? 2. Czy rozmiary (średnica i długość) dyszy z tego zestawu będzie pasować? Nie będzie ani za krótka ani za długa? 3. Czy głowica tłoka z tego zestawu będzie pasować do stockowego tłoka z CM.041B czy muszę dokupić nowy tłok do tej głowicy? (jeśli tak to jaki byście polecali?) 4. Jeśli wstawię spręzynę główną Guardera SP120 to czy gearbox to wytrzyma? Niby w stocku siedzi M120 ale wole się upewnić :) Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 (edited) Heja Ja mam pytanie, może już tu padło, ale ciężko tu cokolwiek znaleźć. Mianowicie jakie magazynki pasują do MP5 Cymy? Standardowe, które pasują do TM, CA i starszych JG czy dedykowane? Pozdrawiam Cyma sprzedaje osobne magi do mp5 (dostępne u krakmana), które są tańsze niż każdy który wymieniłeś, ale tak - inne też powinny pasować. Edited August 18, 2012 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Zakupiłem zestaw Bore-up Guardera do swojej MP5 i odpowiem na własne pytanie, tak żeby ktoś później nie miał wątpliwości co i jak :) Cylinder Guardera jest identycznej długości jak standardowy, jest większej średnicy wewnętrznej (ścianki są cieńsze) i jest w środku polerowany. Głowica cylindra uszczelniona jest dwoma uszczelkami, w cylinder wchodzi dość ciężko i bardzo dobrze wszystko uszczelnia, rurka jest o około 1-2mm krótsza od standardowej. Dysza jest uszczelniona, o 2mm krótsza od standardowej. Cały zestaw pasuje do GB v2 CM.041 idealnie, także nie ma o co się martwić. Jeśli chodzi o głowicę tłoka to jest łożyskowana, ja do niej dokupiłem dodatkowo tłok SHS z 14 stalowymi zębami, wszystko również dobrze pasuje i siedzi na sprężynie SP120 Guardera. Wchodziło strasznie ciężko, miałem problemy z zamknięciem GB z powodu ciasnoty sprężyny (łożysko na tłoku i stockowa łożyskowana prowadnica) ale w końcu się udało i cały układ cylinder - tłok - sprężyna chodzi płynnie i bez problemu. Dodam, że wszystko siedzi na łożyskach kulkowych 7mm. Co zaobserwowałem po tych zmianach? Testowałem to wszystko jak narazie w domu, nie znam zmian w zasięgu ale już mogę powiedzieć, że widać zmiany na lepsze: + Szybsza reakcja na spust i lepszy ROF (używam baterii 9,6V Firefox tak przed tuningiem jak i po) + Widoczna poprawa prędkości wylotowej + Płynna praca układu - Większa głośność wystrzału spowodowana najprawdopodobniej stalowymi zębami tłoka Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) cd. A więc tak, dziś byłem w lesie w celu przestrzelania MP5 po tuningu. Widać wzrost mocy, to napewno, celność pozostaje ta sama czyli dobra jak na chińską preclufe. Gearbox chodzi głośniej, słychać coś jakby charchotanie łańcucha przy strzale, nie wiem czym to jest spowodowane (najprawdopodobniej standardowymi zębatkami + tłokiem z metalowymi zębami), silnik wyregulowany jest dobrze, nic się nie zacina i wszystko chodzi płynnie, tylko ten dźwięk się zmienił ale to jedyny minus. Jeśli chodzi o zasięg i celność to byłem dziś w nie małym szoku. Odmierzyłem dystans 60 i 70m do drzewa średnicy mniej więcej stojącego człowieka. Zasięg maksymalny wyniósł +/- 70m, kulki tam po prostu spadały na ziemię. Z 65 metrów dało się trafić w drzewo w około 6-7/10 strzałów, natomiast z 60m 6-7/10 strzałów wchodziło w kartkę a3. Różnica na plus w porównaniu ze stockowymi wynikami to około 10m! W stocku zasięgi przedstawiały się tak: 50, 55, 60m. Według mnie dystans i celność jak na tak krótką lufę jest szokujący, a do tego zestawu dołączy niebawem jeszcze Prometheus. Edited August 24, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
dreyko Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) Jeżeli to masz standardowy GB z cymy to polecam Ci podpiłować rogi w GB gdzie cylinder siedzi, pozwoli to zmniejszyć obciążenia i chociaż Ci GB dłużej wytrzyma na SP120. Tutaj masz pokazane jak to zrobić. Edited August 24, 2012 by dreyko Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Dziękuję za wskazówkę, jeśli te podcięcia mają pomóc to napewno się z tym pobawię :) Quote Link to post Share on other sites
Kedrab Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Jak midcapy od Boyi współgrają z Cymą? Siedzą stabilnie i podają jak należy? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Ktoś wyciągał już ponad 500 FPS w swojej maszynce? Ewentualnie - mniej, ale z kosmo-rofem? Przy okazji - kupię chętnie mp5k lub pdw. Quote Link to post Share on other sites
tmalik86 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 (edited) Ja mam mp5 cymy na m140 g&g już trochę ubitej, bore up deep fire, aluminiowa głowica tłoka, tłok z 14 stalowymi od SHS. Szkielet boyi v2 z m4. Przemielił już ponad 2k kulek ale ma założone wzmocnienia z blachy i śrub. Nie wiem ile ma fps bo nie miałem okazji chronować ale z zasięgu jestem zadowolony. Rof też fajny na 11,1 lipo Edited September 1, 2012 by tmalik86 Quote Link to post Share on other sites
KeyKey Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Słyszałem, że replika jest wykonana głównie ze aluminium. Co można powiedzieć o jej wytrzymałości? Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Nie wiem czy to Aluminium czy ZnAl ale moja wytrzymała dużo i body mam całe do tej pory. Pytanie ode mnie, czy stockowe zębatki wytrzymają SP130 Guardera? Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 (edited) Pewnie, moje wytrzymały i jeszcze przy awari zmieliły śrubkę od głowicy tłoku. (śrubka do wywalenia zębatki żyją) Edited October 16, 2012 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts