Pasti Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Systema. Quote Link to post Share on other sites
Cineq Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Witam wszystkich. Jak sprawują się te mp5-ąteczki? Jakie awarie były ? Czy ktoś rozkręcał po jakimś czasie, jak wygląda zużycie bebechów ? pozdrawiam Cineq Quote Link to post Share on other sites
mhatix Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Witam wszystkich. Jak sprawują się te mp5-ąteczki? Jakie awarie były ? Czy ktoś rozkręcał po jakimś czasie, jak wygląda zużycie bebechów ? pozdrawiam Cineq Cineq czy ty człowieku czytałeś te 19 stron tematu?Polecam. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że przy zakupie w GF sprzedawca ostrzegł mnie, że seria ma fabryczną wadę tj. przepalające się styki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
korz3n Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Wreszcie zakupiłem swoją mp5 i po wystrzeleniu jakichś 30kulek zwiech xD nie mam pojęcia co się stało wystrzeliłem serie chce znowu strzelić a tu lipa tak jak by blokowało ją coś dźwięk jest taki krótki takie jak by puknięcie i nic więcej... hmm... może wiecie co mogło się stać? Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 A podładowałeś baterię? Quote Link to post Share on other sites
korz3n Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Tak bateria była podładowana... Quote Link to post Share on other sites
Cineq Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Cineq czy ty człowieku czytałeś te 19 stron tematu?Polecam.Ze swojej strony mogę powiedzieć, że przy zakupie w GF sprzedawca ostrzegł mnie, że seria ma fabryczną wadę tj. przepalające się styki. Pozdrawiam Owszem czytałem. Jednakże nie zauważyłem żeby ktoś napisał czy rozkręcał gearbox po jakims czasie. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda zużycie części gearboxa. pozdrawiam Cineq Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 (edited) Mam repliczkę od kilku miesięcy - kupiłem ją jako moją druga zapasową broń dla podstawowej m14 też z cymy. MP5 miało być też alternatywą dla długiej m14 do rozgrywek CQB. Z repliczki byłem bardzo zadowolony, latałem ze stockiem wymienijąc jedynie batkę na 9,6 żeby troszkę poprawić rof. Ale ze stokowymi 410 fpsami bałem się wchodzić do budynku wiec zapadła decyzja że jak to ma być do CQB to trzeba osłabić do przpisowych 360 fps i zwiększyć ROF. No i zaczeło się tuningowanie Mam wersję ze stałą kolbą do któej po kilku nieznaczych przeróbkach (trzeba wewnątrz wyłamać kilka elementów plastikowych zmieściłem baterię 12V :-o - http://www.batimex.pl/towar.asp?idtowaru=3...8&menu2=833. Reszta zmian to - stokowa sprezyna m100 z mojego m14 (dała 350-370 fps wiec odrobinkę za dużo ale jeszcze w granicach tolerancji), MOSFET, łożyska kulkowe i zębatki hihg speed systemy. Ten ostatni zakup okazał się chybiony bo w jakiś zauważalny sposób nie polepszył ROFu. Teraz czeka mnie jeszcze jedna wymiana - silnik stockowy zastąpiony zostanie silnikiem wysokoobrotowym Revolution Guardera. Silnik ten w połaczeniu z 12v baterią powinien dać rof w okolicach 20-25 kulek na sekundę (1200-1500 k/min). Zobaczymy jak to długo pociągnie na stokowym tłoku i reszcze gearboxa. Topic na temat downgrade i polepszania ROFu mojej MP5 jest tutaj http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=68690&st=0 Edited July 2, 2009 by Horblower Quote Link to post Share on other sites
Filak Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Jakich firm mid-capy są kompatybilne i działają bez zarzutów? Jakie zawieszenie polecacie do MP5SD5? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Ja polecam King Armsa na 100 kulek ze specshopu np. Tylko, że one są z tworzywa, ale po 32PLN Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Filak Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Dzięki za odpowiedź:) Nie orietujecie się czy kolba ICS'a jest w 100% kompatybilna? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Wczoraj maiłem takie "wizualne" porównanie w zbrojowni nowych Mp5 CM i Mp5 CA. Z dumą stwierdzam, że Cyma od CA nie bardzo się różni ;) . Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Którą dokładnie wer. widziałeś Tzn jaka kolba? Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Możliwość edycji wyparowała, więc z racji pytanka pozwolę sobie na jeszcze jeden post: O tym, że wnętrze tych replik jest identyczne wiemy już wszyscy. Zastanawiam się jednak nad jakością/dopasowaniem chwytu przedniego w poszczególnych wersjach. Po głowie (jako kolejny zakup) od dawna chodzi mi CM041J ("japonka"), ale po obadaniu kilku fotek i filmów (na sieci, a ta bywa mylna jak wiadomo) dopadła mnie obawa że wersja ze składaną kolbą na bok (CM041) wypada pod tym względem ciut lepiej (tzn front grip z risem i sposób jego mocowania robią bardzo dobre wrażenie). I właśnie - pytanie do osób, które mogły już powymiatać nieco tymi Cymkami: jak jest? Nie chcę po prostu żadnych luzów, skrzypiącego body itp :) Tak, tak, wiem - złośliwi mogą powiedzieć tutaj: "to kup sobie którąś z replik G&P" ;) Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Którą dokładnie wer. widziałeś Tzn jaka kolba? Cyma ze składaną na bok kolbą i RIS frontem, pod nią bodajże Mp5 a5 CA. Quote Link to post Share on other sites
mapajo Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Możliwość edycji wyparowała, więc z racji pytanka pozwolę sobie na jeszcze jeden post: O tym, że wnętrze tych replik jest identyczne wiemy już wszyscy. Zastanawiam się jednak nad jakością/dopasowaniem chwytu przedniego w poszczególnych wersjach. Po głowie (jako kolejny zakup) od dawna chodzi mi CM041J ("japonka"), ale po obadaniu kilku fotek i filmów (na sieci, a ta bywa mylna jak wiadomo) dopadła mnie obawa że wersja ze składaną kolbą na bok (CM041) wypada pod tym względem ciut lepiej (tzn front grip z risem i sposób jego mocowania robią bardzo dobre wrażenie). I właśnie - pytanie do osób, które mogły już powymiatać nieco tymi Cymkami: jak jest? Nie chcę po prostu żadnych luzów, skrzypiącego body itp :) Tak, tak, wiem - złośliwi mogą powiedzieć tutaj: "to kup sobie którąś z replik G&P" ;) W "japonce" chwyt przedni pasuje dobrze, ponadto wypełnia go szczelnie bateria, co dodatkowo usztywnia całość. Wewnątrz chwytu przedniego jest gruby ząb z tworzywa opierający całość o dolną część "body", co również ma znaczenie dla sztywności. Podsumowując, całość trzyma się stabilnie, nie skrzypi, jest wygodna. Innych wersji serii cm041 nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
cywilek Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 (edited) Mam małe pytanie chce kupić mp5 do CQB i do lasu ; jesli kupie tą cymke to musze zmienić spreżyne.. czy po zmianie spreżyny osiagi repliki dużo spadną? i na jaka spreżyne najlepiej wymienić? nie mam na razie takiego budżetu zeby kupic 2 repliki do lasu i do budynków.. wiec jesli po zmianie spreżyny [czy czegos tam xD] osiagi duzo spadna.. to do lasu nie bedzie sie nadawać... Edited July 10, 2009 by cywilek Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted July 10, 2009 Author Report Share Posted July 10, 2009 350 fps to dobry kompromis. Przy gumce Systemy będziesz bezpieczny (choć jest to taka przyjęta granica fpsów) w CQB i skuteczny w lesie. Ale i tak wszystko jest uzależnione od umiejętności. Quote Link to post Share on other sites
cywilek Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 (edited) na http://www.taiwangun.com/shop,show,1333 jest napisane : Prędkość 380-390 fps czyli jesli dokupie gumke i zmienie sprezyne to bede ieć 350fps? o ile zmniejszy to wtedy osiagi? do 5m czy ile? a moglibyscie mi powiedzieć gdzie ta gumke dostane? tylko jeszcze jedno ta sprezyne [chyba m120] zameinić na 110 czy 100? Edited July 10, 2009 by cywilek Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Sprężynę wymień na m100, m110 według chrono u krakmana dała mi 380fps. Gumkę systemy dostaniesz bez problemu na www.specshop.pl, działa całkiem przyzwoicie z oryginalnym dystanserem :-) Quote Link to post Share on other sites
cywilek Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 (edited) oki dzieki bardzo a co z dystansem duzo zmieni sie po zmianie sprezyn? Edited July 10, 2009 by cywilek Quote Link to post Share on other sites
cywilek Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 nie no, nie ma w krakmanie sprezyny m100! :cry: :cry: :cry: Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 (edited) Cześć, Pytanie z innej beczki, którą replike w tej chwili byście wybrali 0.41 czy doplacili 70 zeta do 0.49? Czy ktoś sie orientuje czy ten blow back jest awaryjny? Edited July 11, 2009 by stig666 Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Z opinii pewnych ludzi nie warto przepłać... Ten BB słabo kopie, no i słabo to wygląda w tym małym oknie wylotowym łusek ;) . Informacja niepotwierdzona: BB jest połączony mechanicznie z tłokiem. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Jak trzymają wasze empepiątki? ;) Ktoś robił jakieś tuningi? Według mnie warto dopłacić te 70PLN. Zawsze trochę lansu więcej. Tu jest topic: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=68148 Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts