inteligent Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Witam, znalazłem kamizelkę Ciras maritime z firmy Flyye Industries http://www.flyye.com/ArticleShow.asp?ProdID=0326 i moje pytanie brzmi czy ktos miał doczynienia z tą kamizelką i czy opłaca się to kupować? Jej cena na ebay to 155$ więc całkiem przyzwoicie biorąc pod uwagę że jest wykonana z cordura 1000D. Link do tej aukcji. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Duraflex, cordura ... pewno jedna i ta sama fabryka co połowa chińskiego szpeju. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Założyłem kiedyś temat o tej firmie i niestety nie dostałem chyba ŻADNEJ odpowiedzi, teraz w sumie mi już nie potrzeba bo doceniłem E. Ind., ale kilku znajomych dalej się interesuje, więc jeśli można to prosiłbym o jakieś oceny osób, które może mają coś produkcji tej firmy. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Mam ich kopię "transformersowej" kamizelki. ;-) Wykonanie naprawdę super, wszystko sztywno trzyma się kupy, żadnych prujących się nitek, marnych szwów itp. Różnica jest tylko w sposobie zapinania jej, ale to kopia innej kamizelki więc nijak ma się do Cirasa. Jeżeli miałbym jeszcze raz ją kupić, to zrobiłbym to. Mimo, że fabryka jest w Chinach, to przykładają się do roboty. Ja tam polecam. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 O Zdzisu to prośba. Weź fotografa i zróbcie naprawdę dokładnie foty szczegółów i ogólnie w dużej rozdziałce. Kopiują wszystko, duża oferta, może gdy pojawi się zapotrzebowanie i dystrybutor będzie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Obserwuję ten sklep od dłuższego czasu. Mają kopie bardzo ciekawych kamizelek. Aż się dziwie, że nikt tego nie ściąga. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Mam ichnego HSGI Weesatch, są jakieś plecaki mniejsze, Commander Recon Chest i CIRAS. Dobrze i w miarę równo odszyte, materiały jak za tą cenę tez na plus moim zdaniem. O wytrzymałości nic nie powiem, bo mam ją dopiero kilka miesięcy, a to mój ze czwarty setup wiec za często w lesie nie była. Moim zdaniem za tą cenę, warte zainteresowania. Klamoty kupowaliśmy na http://royaltigergear.com/ sa tez tu: http://www.thundertactical.com/unlimitshop/. Paczka przeszła bez cła :wink: Jakieś pytania lub requesty - piszcie. Pozdr. w. Quote Link to post Share on other sites
Pucek Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Wilku, mógłbyś zapodać trochę fotek? Szczególnie takich nie studyjnych bo te na stronie producenta nie są(moim zdaniem) miarodajne, jeśli możesz interesowała by mnie też fotka porównawcza z jakimś elementem Miwo w OD. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 (edited) Mam kamizelkę firmy Flyye w MC i jast bardzo dobrze zrobiona. Noszę ją na wszelakich strzelankach/cząłgam się itp. i nic się z nią nie stało przez 2 lata. Bardzo dobra jakość jak dla mnie. Tutaj link do mojej galerii: http://picasaweb.google.com/Sisihive/Multicam# Można zobaczyć jak to wygląda. Uprzedzam zdjęcia z przed 2 lat. ;-) Edited November 17, 2008 by sisi Quote Link to post Share on other sites
piachu Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Tak troche out of topic -> wie ktos moze gdzie mozna dostac Chassisa od flyye w normalnej cenie? Widzialem tylko na royaltiger za 500$ :o Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 (edited) Ten chassis ceni się na ponad 400 dolców i wątpię, żebyś znalazł nówkę taniej. Edit: Jutro postaram się porobić jakieś fotki. Edited November 18, 2008 by zdzisiu Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 I obiecane fotki: http://www.sendspace.com/file/zphr28 Mam nadzieję, że wystarczą. ;-) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 MAŁA ARCHEOLOGIA Ściągnąłem ostatnio z bratem trochę ichniego szpeju. Jakość szycia zdecydowanie nie na poziomie chińskim. Wykonanie rewelacyjne (co potwierdzają ci co już kupili). Kolory i materiały takie jak mają być. Myślę, że jeszcze będziemy robić kolejne zamówienie, więc jak by ktoś chciał, można się do mnie zgłosić. Tutaj jest lista rzeczy, które aktualnie jeszcze mam: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=60840 Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Zgadza się Regdorn jakość zaskakuje - dobra. Nowsze wersje są jeszcze z lepszego materiału niż ten z przed 2 lat. Pożądne szycia i rzepy nadal mocne i wkurzają niektórych w nocy. :-F Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Wiesz Regdornie, widocznie nie tylko logo i projekty zerżnęli z EI :) Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Wiesz Regdornie, widocznie nie tylko logo i projekty zerżnęli z EI :) Uczą się, uczą ;) Ale nie wszystko to EI. Skopiowali też CP, ale ich sądem postraszyli, to zrobili własną wersję transformersowej kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 A ma ktoś tą ibe? http://flyye.com/ArticleShow.asp?ProdID=0227 Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Maciejos IBA to nie jest coś super drogiego więc lepiej zapoluj na np SDSa. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Tak IBA SDSa to napewno świetny wybór ;-) , zwłaszcza w tym pięknym sraczkowatym kolorze. Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Iba sds'a się świeci. A z ciekawości chcę zobaczyć jak wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Napisałem np - na przykład. Może przykład był zły ale chodziło mi ogólnie o to, że można zapolować na oryginał :roll: Quote Link to post Share on other sites
Link9292 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Porównywał ktoś Flyye z Pantaciem? Do tej pory uważałem właśnie Pantaca za, bezapelacyjnie, najlepszego producenta kopii markowego sprzętu. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Zaraz zaraz, SDS robiło IBA na kontrakcie, po za tym woodlandową IBA od PB można kupić za ok. 600 zł obecnie - ja swoją w sierpniu kupiłem za 650 zł z ochroną gardła, szyi i jajek, wszystko z kevlarem. A SDSowa w woodlandzie robiona nie na kontrakcie też nie jest zła kolorystycznie a duużo taniej można ją wyrwać niż ta kontraktowa od PB. Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Mam komplet ładownic Pantaca na swoim Chassisie. Poziom kamizelki jak i ładownic w zasadzie identyczny. Materiał w końcu ten sam, szwy super w obu produktach. Jutro porobię jakieś zdjęcia. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Moim zdaniem, Flyye Industries lepsza od Pentaca, a Guarder i G&P odstają wyraźnie. Mam też Eagle'a Ind. i przyznam, że muszę się wpatrywać by odróżnić... ;-) Nie wiem zdzisiu, może w tzw. "międzyczasie" FI zyskało na jakości - swoje kupiłem tydzień temu od Regdorna. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts