GALA94 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 A nie orientujesz sie czasem czy PDW ma odkrecany tłumik płomienia ? Chodzi mi konkretnie o zakrycie tlumikiem dłuzszej lufy Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Oczywiście że ma odkręcany, jak każda replika, gwint taki jak w emkach lewoskrętny z tego co pamiętam... Quote Link to post Share on other sites
GALA94 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Dzieki za info :) Browar dla cb :)) Ps. Jak z awaryjnoscia open boltow? Bo zastanawiam sie nad sprowadzeniem jej do kraju Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Jeśli chodzi o PDW, to są całkiem niezłe, nie ma jakiś poważnych awarii. Najsłabszym jednak punktem OB, są magazynki z serii M4, awaryjne i ogólnie słabej jakości... Quote Link to post Share on other sites
GALA94 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Dzięki. Widzialem gdzies kit do przerobki magow z AWSS do OB. Moze lepiej sprawowaly by sie magi AWSS'owe z kitem na OB ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Nie ma znaczenia, po prostu magi OB i AWSS różnią się tylko innym kształtem szczęk (i ponoć OB są 3 częściowe). Jednak nadal ich wydajność kuleje i jest słaba... Quote Link to post Share on other sites
GALA94 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Aha. Domyslam sie ze magi innych firm nie pasuja, wiec pozostaje chyba czekac na nowe magi od WE Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Co do magów, to w każdym mniej, lub bardziej potrzeba podkładki pod podajnik. Naprawdę dodanie jej dużo zmienia - nie ścina kulek i układ jest szczelniejszy (uszczelka przylega do cylindra). Co do przeciekania, to silikon w moim przypadku załatwił sprawę. W moich magach po prostu po pół roku przestał trzymać klej, na który została przyklejona uszczelka. Co do OB, to nie wydaje mi się, żeby trzeba było poprawiać podajniki w magach. Pozdrawiam PS. Nikt nie ma pomysłu, co innego mogło osadzić się w mojej emce (patrz post na poprzedniej stronie)? Quote Link to post Share on other sites
otis Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 nie znam się na chemii więc to tylko teoria, ale jak miałem magi na co2 i strzelałem serią to czasem wylatywały zmrożone cząsteczki co2 właśnie takie białe, może w płączeniu ze świeżymi smarami/olejkami coś takiego powstało Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Czyli taki zamrożony olej silikonowy? Tyle, że po 2 dniach w temp. pokojowej jest to samo. A denerwuje mnie to, bo nie mogę przez to odkręcić dyszy. A to, co wylatywało, to chyba kawałki lodu. Jak wyjmiesz niedokończoną kapsułę z broni, to właśnie taki szron bardzo szybko osadza się na kapsule. Quote Link to post Share on other sites
otis Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 tak jak pisałem wyżej chemikiem nie jestem to tylko przypuszczenia, a próbowałeś rozpuszczalnikiem albo wyższą temperaturą może pomoże ewentualnie lekko mechanicznie pilniczkiem obrobić Quote Link to post Share on other sites
GALA94 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Szybkie pytanie. Ten system pokazany na foto to AWSS czy Open bolt ? Sprzedajacy twierdzi ze OB :) Może mam racje, a moze nie ze to AWSS http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/05cb64ec0d084716.html Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Awss, przecież widać mosiężną "tubę"... Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 A ja mam pytanie, czy wiadomo coś na temat działania open bolta w niskich temperaturach? Widziałem na razie tylko, że M14 strzela dobrze przy 8 stopniach, ale poza tym nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat działania emki. Quote Link to post Share on other sites
GALA94 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Też tak myslalem ale sprzedawca twierdzi ze OB Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 A ja mam pytanie, czy wiadomo coś na temat działania open bolta w niskich temperaturach? Widziałem na razie tylko, że M14 strzela dobrze przy 8 stopniach, ale poza tym nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat działania emki. Poczytaj na gasguns, tam zajmują się typowo GBB. Co do boltcatcha, to raczej nie było większych problemów z jego działaniem... Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Właśnie poczytałem, ale o temperaturach tam nie piszą. Piszą za to o tym, że rolka na młotku niszczy bolt carriera i potem dysze. Niby jest ten od RA-Techa, ale konwersja jest przez to 2 razy droższa ;/ Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Mnie to nie dziwi, replika kosztuje niecałe 300$... W AWSS carrier był stalowy i nie było problemu, teraz tną koszty i wstawiają ZnAl'owy, a to ma duży wpływ na wytrzymałość. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 (edited) Właśnie dzisiaj sprawdziłem z magnesem i jest stalowy (AWSS). Tragedii nie ma, bo jest stalowy zamek Ra-Techa, ale jak już go zrobili, to mogli dać NPAS, jak w tym do KSC. Mnie zastanawia tylko działanie w niskich temperaturach, tak jak zresztą w KSC. Na razie wiadomo, że poniżej 5 stopni z emek na GG działa TK. A czy stary BC nie będzie pasował do OB? Wydają się podobne, ale wiadomo, w środku zupełnie co innego. W sumie, to mając emkę AWSS nie wiem już zupełnie co robić, bo jak kupię open bolta, stalowy zamek, to w sumie wydam na tą emkę tyle, że kupiłbym ra-techową emkę KSC z magami. Edited July 10, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
GALA94 Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Korzystał ktoś z tego oleju silikonowego do smarowania repliki gbb ? http://technicoll.pl/index2.php?lang=pl&page=product.php?id=103# Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Ja używam smaru silikonowego LEDA i dużo lepiej sprawdza się od oleju (można rzadziej smarować). Tak w ogóle, to to w linku, to też jest smar. Quote Link to post Share on other sites
GALA94 Posted August 23, 2011 Report Share Posted August 23, 2011 Pytanko mam, jest do dostania w polsce gorna uszczelka maga (magi do open bolt'a) . Poniewaz dysza za kazdym razem gdy wraca do przodu to zachacza o oszczelkę (scianka uszczelki blizek kulek) i ja powoli zrywa . Chyba ze da sie temu jakos zaradzic ? Quote Link to post Share on other sites
Bazyli Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Hej, Potrzebuje szybkiej klaryfikacji.... Czy w Open Bolt'ach caly system hop up jest zmieniony? Juz nie pamietam gdzie ale przeczytalem, ze w nowszej wersji jest lepszy hop up, a tak sie sklada iz mam zamiar kupic awss z mosiezna tuba, wiec: Czy do "mosieznej" wersji mozna zamontowac nowszy hop up? Czy wystarczy zmiana samej gumki i jest gites? Z gory dzieki Ave! Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Tak cały HU jest zmieniony, ale w systemie Open Bolt. Można bawić się w AWSS jeszcze w wymianę systemu HU na Falcon, wtedy masz w praktyce to samo co w OB (używa tych samych gumek i luf). http://shop.ehobbyasia.com/falcon-vs-z-double-point-hop-up-barrel-system-for-we-m4-416-t91-gbb-363mm.html A tak to pozostaje Ci kupno całego zestawu z konwersja na Open Bolt. http://shop.ehobbyasia.com/we-open-chamber-conversion-kit-for-m4a1-gbb.html Quote Link to post Share on other sites
mdblack Posted September 3, 2011 Report Share Posted September 3, 2011 Panowie i Panie, Potrzebuję szybkiej pomocy w kwestii zacinania się WE m4. Problem polega na tym, że po wystrzeleniu jednej, góra dwóch kulek, bolt carrier zacina się w buffer tube. Nie mam pojęcia co się dzieje. wszystko się tak klinuje, że jedynym wyjściem żeby rozebrać replikę, jest odkręcenie buffer tube. Miał ktoś może podobny problem? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts