filon_swaj Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Dzięki wielkie ! ;-) Przypasuje do chinola ? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 (edited) Jest jeszcze na machinegunie od TM, ale tam jak wiadomo zakupy na 300 PLN trzeba zrobić. filon_swaj możesz zawsze z Errhilem pogadać, bo on też szuka, a samej stopki z machineguna nie może ściągnąć. Pomalowałem "pimpka", bo niestety obszyć się nie dało ;-). Na urodę nie pomogło, na kamo i owszem... zlewa się z mundurem ;-). EDYTA: Tak pasuje, on jest kopią TM. Edited May 18, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Purek Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Siema!!! Może mi ktoś poradzić lufe precyzyjną, ale taką by nadawała się do lasu i oczywiście pasowała do tej P90 ;-) . Także wchodzi w rachube tłumik by ukryć lufe :-P Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 @ Purek: pierwsza druga Tylko wątpię, żeby teraz jakiś sklep miał na stanie lufy promyka, w razie czego można brać tą pierwszą. Ja w swojej P90 mam JBU i jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) Ja stawiałbym na precke Systemy, o taką: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1209 Edited May 22, 2009 by Kuki71 Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Czyli nie łasić się przy kupnie na ogromny tuning tylko zobaczyć jak śmiga na stocku tak ? Pierwsza rzecz do wymiany to .. ? Silnik ? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 O ile będziesz używał stokowej baterii to tak . Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Moim zdaniem wymieniasz gumkę i batkę i jesteś zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Jeżeli kupię razem z Petką podkładki i w komentarzu do zamówienia i grzecznie poproszę o spodkładkowanie zębatek to zrobią to porządnie czy walną podkładki jak leci ? ;-) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Ogólnie ja bym nie liczył na krakmana. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Ok, więc nie będę im tego zlecał skoro dobry przegląd zerowy jest dla nich problemem :-F A i jeszcze jedno pytanie, totalnie amatorskie : Krótkie silniki reguluje się od spodu imbusem, a długie ? Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 tak samo;p btw, zamiast wymieniać baterię, spraw sobie nieregularne, dobre m110 (niekoniecznie, ja wymieniłem spring od razu i dlatego nie wiem jaki roof będzie po samej wymianie kabli) i jakieś grube kable.. mi to roof doprowadziło do dosyć fajnego... Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Popieram to co pisze przedmówca , najpierw dobra sprężyna . Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 A to dziwne, że reguluje się tak samo. Mam przed sobą silnik długi Boyi i od spodu nie ma otworu na imbus jak to miało miejsce w krótkim silniku. Może mi ktoś dokładnie powiedzieć gdzie i jak się reguluje długi silnik ? Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Silnik regulujesz dopiero w replice.. imbus dociska do słabiej/mocniej do zębatek.. W krótkim może była regulacja przy silniku bo był w koszyku? Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Chodziło mi o to czy można jakoś wyregulować długi silnik tak samo jak mały czyli bezpośrednio imbusem, ale już wiem, że nie. A do czego jest regulacja silnika i jak to się robi to wiem, po prostu chciałem się upewnić czy istnieje jakiś alternatywny sposób. Dzięki za info ;] Quote Link to post Share on other sites
Flybrother Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) Sorki, że wyjęte z kontekstu, ale uszyłem sobie ładownice na magi ze starych portek wz. 93 ;) wyszło to tak: Uszyłem ich 2, za jedną wyszło mi ok. 1zł (taśma i rzep). Sprzączki wziąłem od portek, a ładownice jak widac w systemie "molle" Edited May 30, 2009 by Flybrother Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Macie problem z "dosc duzymi" magami do p90.... kupcie sobie adapter magów od m4 ;) choć po zamontowaniu wygląda to jak predator weapon ^^ Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 W SPecshopie do Petki dają aku 8,4 , a na Taiwangunie i Ganfrajerze 9,6. Z czego wynika ta różnica ? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Tego właśnie nie wie nikt ;-). Ta batka 9.6 co jest dawana normalnie, to słabawa taka okrutnie jest (w sensie, że niskoprądowa, 8.4 RC Sanyo daje ze 3 X większego kopa replice, niż te 9.6). Choć na parę strzelań wystarcza, a jak się kabelki wymieni to i ROF ładny zapewnia. Quote Link to post Share on other sites
m2c Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Witam Proszę o jakąś krótką instrukcję rozbierania komory hop-up. Chcę wymienić gumkę ale nie chcę nic połamać. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Mam dylemat co do Petki. Nie wiem czy czekać, aż pojawi się na Taiwangunie, czy kupować w Specshopie. Finansowo wyjdzie mnie to praktycznie tak samo, z tym, że na taiwanie dostanę 9,6 a w sexshopie 8.4 . Jak myślicie ? Czekać czy kupować w specu ? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) Nie mam 100% pewności że to ze speca było ale raczej tak , miałem w rękach P90 gdzie dodawany był tłumik i nie było to ACM ani TM , front plastik ,ogólnie inne plastiki , komora hopka czarna , zasięg spokojnie 5 m więcej niż stokowy ACM . Jutro pogadam z właścicielem i dowiem się więcej . Edited May 30, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Witam Proszę o jakąś krótką instrukcję rozbierania komory hop-up. Chcę wymienić gumkę ale nie chcę nic połamać. Z góry dziękuję. http://www.arniesairsoft.co.uk/articles/ma...p90/P90body.jpg Quote Link to post Share on other sites
m2c Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Dziękuję bardzo. Mam p90 od GFC więc nie mam tej instrukcji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts