rogieroger Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Serio? Aż tak ciężko w googlach poszukać? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3392 Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Hmmm całkiem możlliwe bo szczerze to sprawdzałem po sklepach i nawet na asgshopie też nie wiem przeoczyłem możliwe... Dzięki wielkie. Tylko nie jestem na 100% przekonany że to wina przerywacza że nie ma semi chociaż nic innego mi nie przychodzi do głowy. Quote Link to post Share on other sites
rogieroger Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 To w końcu nie ma SINGLA czy AUTO? Bo jeśli auto - to raczej nie przerywacz. Btw... u mnie nie ma singla i nie wiem co z tym począć. @Tuksiak - nie podziękowałem Ci za fotki, tak więc dziękuję! Kupiłem okrągły opóźniacz (podobny do tej tulejki) i podziałało. Podaje każdą kuleczkę przy rofie 22 k/s :) Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Wybacz pomyliłem się i nie mogę edytować... (poprawione - Martinez) Brak SEMI... Ja obstawiam że to przerywacz się wyrobił ale nie wiem bo może ktoś tutaj się z tym spotkał i to nie przerywacz tylko coś innego ale obstawiam 90% że właśnie wina wyrobionego przerywacza. Quote Link to post Share on other sites
TroubleMaker Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Nie orientujecie się, gdzie to teraz jest dostępne? Przeszukałem większość polskich sklepów i nie mogę znaleźć dostępnych :/ Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Ano problem jest. A ja właśnie opłakuję mojego Pimpka. Nie, żeby poniewczasie, bo ponad 4 lata mi służył wiernie, a i pierwszym właścicielem nie byłem - ale wziął i się sypnął. Konkretnie - szlag trafił element dolnego body, o który zahacza sprężynowy ząb trzymający górne body na miejscu. Od jakiegoś czasu było widać pękanie, więc wiedziałem, że ten dzień nadejdzie. No i zdupcyło się. Ktoś ma może na zbyciu wydmuszkę / zwłoki / dolne body do Pimpka? Byle dolne body było sprawne. Kontakt na PW poproszę. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Te pęknięcie powstało tak samo z siebie czy na skutek jakiegoś uderzenia? Nie da się tego skleić, wzmocnić czy coś w tym stylu? Sprawa wygląda nieciekawie, nawet w zagranicznych sklepach bieda z body. Coś jest na rzeczy bo w mojej cegle zauważyłem zaśniedziałe styki. Zakładam mosfeta póki czas. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 (edited) Wydaje mi się, że raczej samo z siebie. Zmęczenie materiału. No, chyba, że walnął poprzedni właściciel, replika była kupiona z drugiej ręki. Nic to - kupiłem następne używane P90. Po tuningu, ktoś wstawił mu lufę od M4 (schowaną w długim tłumiku) i dużo dziwnych części w GB. Ktoś wie, ile może ciągnąć P90 na sprężynie M100 (Vanaras ponoć)? Moje chrono jest u kumpla akurat, i raczej prędko nie wróci... ale dziś w lesie widać było, że mocowo to zadka nie urywa. Może po prostu będę miał jeden GB do CQB, drugi do lasu, i adekwatne górne body z tłumikiem i lufą :icon_razz: Wymiana GB w P90 jest bajecznie prosta... Edited September 8, 2013 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 U mnie na M100 (MO) po dwóch latach jest 350 FPS. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 To by mogło się zgadzać. Czyli będę miał GB do zabaw z bliska (a stary - z daleka, tam bodaj M120 siedzi, 430fps jak obszył). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 A to przypadkiem nie jest lufa od G36 :D? Jeśli ma wypiłowaną malutką dziurkę w korpusie przy stopce to mój stary pimpek :D. Quote Link to post Share on other sites
raven3run Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Witam, zakupiłem niedawno używaną p90 - wymieniłem w niej tłok, dyszę, gumkę hop-up na silikonową oraz sprężynę na 110. Sprawdzałem szczelności w cylindrze jest wszystko ok, a problem jest następujący - 250 fps... Ma ktoś jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Jakie dokładnie części tam wstawiłeś? Masz gdzieś spore przewiewy. Sprawdź szczelność każdego połączenia, tz. Cylinder - głowica cylindra, Cylinder - tłok, Cylinder - dysza. No i oczywiście lufa- gumka hu. Quote Link to post Share on other sites
raven3run Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Jutro rozbiorę i sprawdzę wszystkie połączenia i napisze co i jak, ale z tego co ostatnio sprawdzałem to nie było przewiewów, chyba że się gdzieś rozszczelniło. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 A to przypadkiem nie jest lufa od G36 :icon_biggrin:? Jeśli ma wypiłowaną malutką dziurkę w korpusie przy stopce to mój stary pimpek :icon_biggrin:. Sprzedający (który jak powiadał, dostał tę replikę w rozliczeniu) twierdził, że od M4. Dziury przy stopce nie ma - niestety, to jakiś inny Pimpek. Body (całe dolne i kawałki górnego) pomalowane krylonem na zielono. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Potwierdzam, na M100 chyba guardera, mam też 350 :) Quote Link to post Share on other sites
scurek002 Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Która z firm robi teraz najlepsze P90 w granicach 500-600zł? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 W sumie to jeden pies. Od siebie polecam od AEG. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Za 500-600 zł są używki od TM - czasem się pojawiają w komisie. Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 scurek002, dołóż do tego jakieś 160 zł i masz P90 od King Arms z 350-380 FPS, który zbiera wszędzie niezłe recenzje. Tylko ta wersja nie ma mechanizmu szybkiej wymiany sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
Taktyczny Tricerxd Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 (edited) Czyli do wymiany kable na modelarskie W zbrojowni za wymieniają za 45. Montaż mostefu za 119 zł . I wymiana głowicy tloka. Jaką głowice tłoka polecacie? Jaka bateria będzie pasować do P90 KA? Zależy mi by jak najdłużej trzymała. Edited October 14, 2013 by Taktyczny Tricerxd Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Kable modelarskie to koszt ~6 zł za metr, fet ok15zł.Lutujesz w 15 minut. Polecam głowice guardera. A batka to 7, 4 2200, lub 11.1 1600, wielkości mini type. Quote Link to post Share on other sites
Taktyczny Tricerxd Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Nie mam lutownicy. Wolę by serwis to za mnie zrobił. Czy serwis ma dobre opinie. Bo nie chcę się zniechęcić. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Musisz sobie zadać pytanie czy chcesz tracić gwarancje: Odpowiedź nie : Jeżeli nie to wszystkie prace będzie musiał prowadzić serwis Zbrojowni -opinia o sklepie i serwisie: http://forum.wmasg.pl/topic/53533-zbrojowniacompl/page__hl__zbrojownia%C2%A0%C2%A0__st__0 - chodzi o modernizację gearboksa - odradzam grzebanie niedoświadczonemu. Oczywiście części będą pochodziły od nich. Zapłacisz drożej, ale nadal masz gwarancje. Do wymiany: Głowica tłoka polimerowa płaska łożyskowana (Guarder,Systema, Prometheus,wersja eko SHS) do sprężyny 110-120 w zupełności wystarczy, okablowanie na modelarskie z mosfetem oraz wtykiem T-deans lub XT-60, baterie takie jak opisał Nitro w swoim poście z odpowiednimi wtykami. Jeżeli chcesz poprawić zasięg i skupienie to dobra precka: 6,03 mm Prometheus (uwaga na podróbki), 6,04 mm KM Head, ewentualnie PDI, ale nie wersja ekonomiczna Raven (ma dość zróżnicowane opinie). Gumka Hop-up: Zielona G&G lub Systema. Odpowiedź tak: Kupujesz replikę oraz części i dajesz to do poskładania dobremu serwisantowi (poszukaj na forum wątku) tracisz gwarancję ale masz dobrze strzelającą replikę - podkreślam dobremu serwisantowi. Sam musisz znaleźć te części i kupić, chyba że się poradzisz serwisanta. Baterię i ładowarkę możesz kupić oddzielnie ale ważne jest to żeby bateria miała ten sam rodzaj wtyków co kable w replice - poszukaj tematów na forum o ładowarkach i producentach baterii. Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 (edited) Panowie, a propos Mosfetu i kabli. Czy to coś: http://allegro.pl/mo...3620865002.html Jest coś warte? EDIT: poprawiłem link z latarką na link z mosfetem. Edited October 14, 2013 by TheVoytekBear Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts