Landsil Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 to przeczytam :) wolałem się dopytywać bo tam nawet nie widać (przynajmniej ja nie widzę) co to za firma robiła. biorę to z atrapą kolimatora(przynajmniej tak piszą) bo będę odwzorowywał Stargate: Atlantis :) a wątpię żebym znalazł taki kolimator gdzieś indziej tyle że lepszy. innymi słowy będzie tam dla szpanu :) Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Zawsze możesz eo-techa zamontować, będzie podobnie, a koli o niebo lepszy. W Atlantis nie używali tłumików ;) Atrapa do końca to to nie jest, warto mieć coś z czego można przycelować. A firma - cóż "Made in China" = ACM = GFC = Echo = i inne podobne ;) Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 tłumik mogę zdjąć, ale może zrobię jak mówisz (dasz jakiś link do koli?) czytam sobie właśnie i widzę jak jako że nie jestem specem i nie chce tracić gwarancji to chyba im napisze przy zakupie żeby zajrzeli i zrobili coś z nadmiarem smaru. :) Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Użyj googli - nie przesadzaj, wpisz np eo-tech + sklep + 551. Wyrzuci ci wiele propozycji, nie bierz tylko najtańszej, bo będziesz miał lusterko. Dlaczego lusterko? Jest na forum ;) Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 W każdej chińskiej będzie miał lusterko(no chyba, że się mylę). Najlepszą kopią która nie będzie miała lustra to chyba g&p, ale kosztuje tyle co p90 :P Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Sprawa chińskiego kolimatora wyjaśniona - Krakmani nie mają i nie będą sprowadzać, bo nikt tego nie chce ;-) Czyli zostajemy przy M3. I dobrze, bo to dobry sprzęt. (polecam!) Co do EOTechów - jak chcesz się na SG wzorować to załatw sobie jakiś zwykły kolimator, z niewielkim światłem. Jak na szynę założysz EOTecha, to nie zmieści Ci się nic na bocznych. A przecież musisz mieć latarkę i to "coś" na wojowników Apofisa, co nie? ;-) Quote Link to post Share on other sites
jos Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 W Atlantis nie używali tłumików Nieprawda. W co najmniej jednym odcinku użyli:P Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Jak masz wersję Eo-techa 551 to latarka spokojnie wejdzie na boczna szynę. Sam mam takie rozwiązanie. Co do efektu lusterka to najnowszy z GFC ma to zminimalizowane. Poszukaj tylko w innych sklepach a znajdziesz nie za 400, a bliżej 300. Podpowiem, że sklep jest z Łodzi, ale adresu nie pamiętam Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Z-Łodzi-eje :-F W Capri mają porządne, ze zminimalizowanym efektem lustra Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Niestety porządny często ceną przekracza wartość samej repliki. Myślę, że należy kierować się rozsądkiem i wybrać kompromis pomiędzy ceną i efektem lustra (jak pisałem w najnowszej wersji GFC jest minimalnie) end OT ;) Quote Link to post Share on other sites
DZIKI GHOST Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Witam, jeśli chodzi o EoTechy to ja cały czas będę polecał TEGO sprzedawcę :) Osobiście posiadam od niego 552, zajmuje całą szynę górną ale nie widzę problemów aby zamontować coś na szynach bocznych. Jeśli chodzi o sam koli to jest TUTAJ m.in. o nim wątek i moja mała recka ;) Pozdrawiam Dziki Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Aimpoint COMP m4 to jest to ;-). Co tam Stargejty, srargejty ;-) P.S. proszę zwrócić uwagę na oczko na końcu wypowiedzi, dodatkowo, każdemu co jemu miłe. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 A widział ktoś może na M3-kę "plaster miodu" w rozsądnej cenie? Mam nadzieję że w CQB ochroni on okular. Bo te flip-upy mogą człowieka do pasji doprowadzić! Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3360 ale dostawa będzie dopiero w nowym roku :( Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Wielkie dzięki, przeglądałem Capri a nie widziałem :-F Wytrzyma to trafienie koli w trakcie CQB? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Pewnie wytrzyma normalny fps w CQB. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Wytrzyma więcej nawet. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Tuksiak zawsze musi mnie poprawić :P. Ale pewnie masz rację. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 No to super - dosyć już mam tych lipnych flip-upów. Dzięki za informację, EOT. Quote Link to post Share on other sites
Błażej Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Koli TM nie ma regulacji na 100% Odgrzeję nieco kotleta, ale kolimator TM ma regulację na 200%, nawet specjalny klucz do regulacji w komplecie z imbusem dają. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 (edited) Tuksiak zawsze musi mnie poprawić :P. Ale pewnie masz rację. Masz zdjęcie mojego razem z koli, na którym tkwi taki plasterek, więc wiem, bo sprawdziłem. W większości przypadków, coś sprawdziłem organoleptycznie, to Cię poprawiam ;-). EDYTA:@up też mi się tak wydawało, ale TM z koli nie trzymałem w łapie, to się nie wypowiadałem. Edited December 19, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Sprawdzałeś wiesz lepiej i luz :D. Przynajmniej wiem więcej ;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 :-). Lubimy wiedzieć więcej od innych... Nie? ;-) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 20, 2009 Report Share Posted December 20, 2009 Się wie :D. Dobra koniec tego OT. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Sorry za odkopanie tematu, ale jestem szczęśliwym posiadaczem tego p90 i zastanawiam się nad zakupem sensownie wyglądającego kolimatora, który nie będzie mnie kosztował fortuny. Myślałem o tym: http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory...y_acm-1429.html Co o nim sądzicie? z góry dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts