thewojtz Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 (edited) Może już ktoś zauważył: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...AEG-SMM4_srch_1 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...1300SMM4_srch_1 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...G-SMM482_srch_1 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-SMM4430_srch_1 Ciekawe co będzie w środku :D Filmik pokazujące działanie: Przełom TM i powrót na rynek? Liczę na dyskusję, zdania i domysły. :uśmiech: Pozdrawiam Wojdatuz Edited December 10, 2008 by Wojdatuz Link to post Share on other sites
Filiop Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Ja czekam ze zniecierpliwieniem na premierę w Polsce cena pewnie będzie się wahała w okolicach 1.700 - 2.000 zł no i właśnie jak myślicie kiedy można się spodziewać tej emki w naszym kraju? Zastanawia mnie jak to jest że gościem na filmiku aż tak bardzo rzuca? A może sympatyczny kolega prezenter trochę się za bardzo wczuł w rolę i troszkę podkoloryzował fakty, dodając kilka efektów od siebie? :P Link to post Share on other sites
Ari Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Filiop, wątpie aby Pan na prezentacji tak szybko poruszał barkiem aby symulować odrzut :D Link to post Share on other sites
Filiop Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Nie no wiem, wiem :) Czy ktoś z was przypadkiem nie ma informacji ile to może mieć fps'ów? Zastanawiam się nad tym ze względu na rywalizację pomiędzy nową TM'ką a np. takimi nowościami od PJ gdzie na starcie mamy 430 fps'ów (w wersji CQB :P) Pewnie komora HU w nowej emce będzie niesamowita jak zawsze, ale czy to wystarczy? Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Wystarczy. Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 11, 2008 Author Report Share Posted December 11, 2008 na redwolfie piszą, że ma 280fps. Pozdrawiam Wojdatuz Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 W Japonii prawo zabrania replik powyżej 1J (jakoś tak), więc rewolucji w mocy karabinu nie będzie... Link to post Share on other sites
Filiop Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Faktycznie 280... hmm ciekawe jak z tuningiem będzie, jakie części etc... I tak szczerze mówiąc to nie wiem czy te 280 fps'ów mają jakieś szanse w starciu z ponad 400 w innych replikach... Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Strzelałeś kiedyś z P90 TMa? Jak nie to postrzelaj i się dowiesz ;) Link to post Share on other sites
Filiop Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Aż tak dobrze? :) Link to post Share on other sites
Pasti Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 (edited) Zapytałbym o dostępność części i możliwość podłączenia większego akumulatora ;) . Pewnie bez wywalania kabli na wierzch, albo puszki nie da rady :| . Edited December 11, 2008 by Pasti Link to post Share on other sites
Azur Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Faktycznie 280... hmm ciekawe jak z tuningiem będzie, jakie części etc... I tak szczerze mówiąc to nie wiem czy te 280 fps'ów mają jakieś szanse w starciu z ponad 400 w innych replikach... Chyba nigdy nie widziałeś żadnego Maruja w akcji :/ Moje stockowe G36C strzelało lepiej od chińczyków po pierdyliard fpsów. Marui to niezawodność, a nie fpsy, bajery i inne lansdodatki. Chociaż akurat odrzut, blow-back lanserskie są ;) Link to post Share on other sites
Ari Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Jedyny minus jest taki, że kulki wolniej lecą do celu i można łatwiej matrixy przed nimi robić :). Link to post Share on other sites
michalll Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 (Ciach Medium) O co biega z tym bolt catchem? Jegomość na filmiku rusza go paluchem, ale co to w tej replice wnosi...? Link to post Share on other sites
Pawelski Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Z tego co pamiętam z wielkiego newsa z wmasg na temat tej repliki, po opróżnieniu magazynka i załadowaniu nowego trzeba zwolnić bolt catch, żeby móc oddać strzał. Link to post Share on other sites
michalll Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Podkręcanie tego to jawna profanacja, powiedzmy sobie szczerze. Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Michall ja nie mówię o podkręcaniu wdziałem co potrafi hop te-emki w akcji, miałem na myśli takie duperele jak kolby,konwersje itd. Link to post Share on other sites
Filiop Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Pewnie będzie tak jak z emkami WA, jeszcze trochę i producenci zaczną wypuszczać masę rożnych dodatkowych akcesoriów etc... Link to post Share on other sites
Ari Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Pewnie będzie tak jak z emkami WA, jeszcze trochę i producenci zaczną wypuszczać masę rożnych dodatkowych akcesoriów etc... To byłaby bardzo fajna sprawa :) . Ale pierw ta giwera musi się przyjąć. No i niech TM wypuści S-System tak jak mówił :D Link to post Share on other sites
michalll Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 Jeśli chodzi o konwersje liczę na to, że stary standard TM pasuje. Kolba jest na pewno inna, body inne. Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Jak na razie wszystko wskazuje, że to jest nowy standard i nic ze starych TM nie bedzie pasować:( Link to post Share on other sites
michalll Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 (edited) Im dłużej się zastanawiam nad tym TM, tym bardziej wydaje mi się koniecznością odkładanie kasy na niego i magi do niego :( 500 usd replika + 50 usd bateria + 300 usd 10 lowcapów i zbliżamy się powoli do ceny Systemy. Módlmy się wszyscy o taniego dolara :| Edited December 19, 2008 by michalll Link to post Share on other sites
Hornet Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Cytat z Bloga SpecShopa: Jest już znana cena zapowiadanego kilka miesięcy wcześniej modelu M4 SOPMOD firmy Tokyo Marui - 1999,00 zł. Niestety bardzo mocny jen i wciąż słabnąca złotówka zrobiły swoje. Link to post Share on other sites
michalll Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 :( Czekamy w takim razie na komentarze pierwszych nabywców - replika ma się pojawić w sprzedaży u nas w styczniu 2009. Link to post Share on other sites
Robson Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Sporo kasy na to pójdzie, ale jeśli podziała tyle co mój 4 letni, stock'owy, stary model M4 Marui ( nigdy nie było awarii z winy repliki, tylko ma już 20 fps mniej niż na starcie :D ) to sądzę, że warto. Czekam niecierpliwie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts