majkiki Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 nie używam tego gówna, niech wypowiedzą się użytkownicy tego czegoś, udającego ładowarke. A czego w takim razie używasz? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 robbe E1. Quote Link to post Share on other sites
moron Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 seger, zazdroszcze podpiecia pod kompa...:P C60 ma wyjscie ale sa problemy z oprogramowaniem :( Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 i tak go nie używam :] Quote Link to post Share on other sites
moron Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 profanacja... :P Quote Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 Używam tej ładowarki klika lat i nigdy nie było z nią problemów, choć kilka razy przeżyła gwałtowny upadek. Ładuje poprawnie i nigdy mi się nie zdarzyło żeby bateria szybko padła.. pewnie to loteria i mnie się akurat udało kupić dobrą.. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Potwierdzam kolegę, ja z mojej musialem sciagnac obudowe, guzik odpowiedzialny za rozladowywanie nie zawsze zaskakiwał. Poza tym Ok Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 (edited) oj, dajcie se z nimi spokój. Jak wam zacznie wariować jak mi to zobaczycie jak to jest. Moja chyba ocipiała. Podłączam pakiecik, wciskam rozładowanie.. :zastanawia: ... nic. biorę miernik (7 cel) 8,53v... myślę spróbuje jeszcze raz. po chyba 30 próbach udało się, ale wg. zasady pzu podłączyłem analogowy woltomierz. Widzę, że rozładowała i zaczyna ładować pakiet 1400mAh tak dla ścisłości. czas ładowania okazał się około 10min :zastanawia: i nagle widzę, a napięcie spada w dość drastycznym tępie. Szybkie spojdzenie na diodę (zielona-podtrzymywanie) a napięcie spadło w ciągu 15s z ok 9,5v do 7v. A zostawić to na noc to pakiecik trup... Dodam, że ładowarka miała roczek. wniosek: nie wydawajcie 100zł na złom tylko dajcie max 200zł na IMAXa b5/accucela6 i cieszcie się, że wam pakieciki pożyją bezpiecznie Edited March 3, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 zadam pytanie z troche innej beczki - mając do wyboru batimexa i to http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_196&products_id=1045&name=ASG_-_Ladowarka_Mikroprocesorowa_Automatyczna_-_13943 którą byście wybrali ? co lepsze? cena nie gra roli... Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 (edited) Mając do dyspozycji 2 stówy, skłaniał bym ku imaxie i jego klonom. Dlaczego? Batimex się rypie.Miałem, wiem co mówię. Ta ładowarka od asg ma prąd ładowania 0, 8A, co jest stanowczo za dużo dla nimhów. http://azteko.pl/powerbean-ladowarka-baterii-major-nimh-nicd-lipo-liion-p-4543.html Mam polecam. Edited September 26, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Nitro ładujesz tą ładowarką LiPo 2S lub 3S ? Jeśli tak to podasz mi jak wydalają napięcia mierzone miernikiem na poszczególnych celach po balansowaniu i całkowite napięcie akumulatora ? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Co ten Batimex w ogóle naładuje? Ni** samo? Imax naładuje Ni** Li** i Pb. To nie jest wygrana na punkty, to jest K.O. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 Mi batimex załatwił 2 pakiety Ni-Mh oraz 1 znajomego. Zasłużenie trafił do elektronicznego śmietnika. Na rynku jest wiele nowszych i tańszych rozwiązań niż to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_196&products_id=1045&name=ASG_-_Ladowarka_Mikroprocesorowa_Automatyczna_-_13943 Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 chodzi o to że ja mam obydwie i którejś musze sie pozbyć, chyba właśnie sprzedam tego batimexa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts