Guest gecko123 Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Gdzie kupujecie magi, w jakim są one standardzie? Quote Link to post Share on other sites
dawid_o Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Ktoś pisał że masady już nie ma w sklepach, tu jeszcze jest: http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-71...censed-Tan.html Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Ja dziękuje kupować w tym sklepie. Przecież ten sklep to jedno wielkie oszustwo. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 (edited) Nawet ja nie jestem aż taki zdesperowany żeby kupić w ASxtreme;). A tak btw. jakie magi pasują? Przejrzałem cały temat i jakoś nie mogę znaleźć. Edited May 31, 2010 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Warlock Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 A tak btw. jakie magi pasują? Przejrzałem cały temat i jakoś nie mogę znaleźć. Większość magazynków od emek. Quote Link to post Share on other sites
Majster' Posted June 6, 2010 Report Share Posted June 6, 2010 Ktoś wie czy można załatwić lufy zewnętrzne do masady i ile by kosztowały? Szukam też selektora ognia, dzisiaj na manewrach poleciał w las. Teraz mam tylko z jednej strony :) Quote Link to post Share on other sites
kabel123 Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Panowie pytanie za 100 punktów. Czy ktoś był by w stanie zrobić na jakiejś maszynie przycisk razem z blokadą kolby bo po dzisiejszym "upadku" ją wyłamałem :cry: Quote Link to post Share on other sites
tomekszm Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 (edited) Z magami low-cap (metal) do emek nie jest tak kolorowo. Kupiłem póki co dwa rodzaje: 1. king arms - dramat. Po pierwsze to jest tak luźny, że po potrząśnięciu repliką sam wypada. Tak wiem, taśma dookoła i będzie sztywniej... tyle że wtedy już tak gładko się nie wsadza maga i nie wypada po naciśnięciu przycisku. Poza tym troche wioska tak oklejać magi, lepiej kupić takie które od razu pasują niż sztukować (wg mnie). Druga kwestia - gorsza, to że maga trzeba dociskać cały czas bo kulek nie chce podawać. Jest taki "luz" góra dół i nie bardzo mam pomysł jak to poprawić :/ złamałem też już jedną zapadkę scalającą obudowę i środek maga a naprawdę uważałem na to bardzo... 2. CA - Rewelacja: sztywna blacha (w King Arms gieła się znacznie łatwiej), nic nie wypada przy potrząśnięciu, magi siedzą pewnie, podają idealnie kulki. Teraz pytanie. Jakie jeszcze magi będą pasować? Ciekaw jestem np. tych http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...4_src-2078.html Ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia? Edited June 20, 2010 by tomekszm Quote Link to post Share on other sites
QbasH Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 A jak z magami Pmag Eco od Magpula? Chodzi mi o te tańsze na 75 kulasów Quote Link to post Share on other sites
kabel123 Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Nie podają Quote Link to post Share on other sites
lup Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 magi MAG - zero problemów. Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Mam jedno pytanko... Jak się wyciąga GB z MASADY?? tak jak w SCARze Dboya że rozchylamy na siłe body na boki i wyciągamy czy po odkręceniu jakis tam pinów, selektora sam wychodzi?? I czy ktos ma info co by wersja Magpula była taka sama pod tym względem?? Quote Link to post Share on other sites
habib Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 W wersji A&K nie trzeba nic rozginać, wychodzi bez problemu, tylko trzeba rozkręcić selektor i ustawić w odpowiedniej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Hi-capy KA, P-Magi Stara ładnie wchodzą i podają. Trzymają się sztywno. Replikę składa się dość ciężko, szczególnie w porównaniu z M'kami. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Dysze: http://www.ebairsoft.com/precision-seal-nozzle-p-3531.html Ktoś pisał, że nie ma, a teraz są więc może się komuś przydać. Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Ktoś wie czy można załatwić lufy zewnętrzne do masady i ile by kosztowały? Szukam też selektora ognia, dzisiaj na manewrach poleciał w las. Teraz mam tylko z jednej strony :) http://shop.ehobbyasia.com/aandk-short-bar...masada-aeg.html po znalezieniu tego zaczynam się zastanawiać czy nie lepszym rozwiązaniem jest kupić A&K bo znaaaacznie taniej a dysze już są lufy wymienne też.... Ciekawe czy do oryginału to pasuje? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Czyżby nowa ofensywa Masad z A&K? Może nowa, poprawiona wersja? Z tego co widzę to tych replik już nigdzie nie ma w sprzedaży. Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Jest jedna sprawa która mnie cały czas nurtuje bo zewnętrznie replika jest dobrze wykonana... poprawcie mnie jeżeli się mylę, natomiast te bebechy from china mnie trochę odstraszają i tu się pojawia pytanie czy po przełożeniu dyszy i płytki selektora da się wstawić tam GB np. SYSTEMY?? Piszę dysza i płytka bo na pierwszy rzut oka to trzeba by było na bank zamienić natomiast jak jest coś jeszcze to proszę o info... Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Jest jedna sprawa która mnie cały czas nurtuje bo zewnętrznie replika jest dobrze wykonana... poprawcie mnie jeżeli się mylę, natomiast te bebechy from china mnie trochę odstraszają i tu się pojawia pytanie czy po przełożeniu dyszy i płytki selektora da się wstawić tam GB np. SYSTEMY?? Piszę dysza i płytka bo na pierwszy rzut oka to trzeba by było na bank zamienić natomiast jak jest coś jeszcze to proszę o info... Da rade. nie grzeb póki się nie zepsuje. Ustawianie selektorów to porażka w tej replice. Do tej pory nie wiem jak chińczycy to sprawnie ustawiają. Quote Link to post Share on other sites
kfak Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 (edited) Witam, Z magami low-cap (metal) do emek nie jest tak kolorowo. Kupiłem póki co dwa rodzaje: 1. king arms - dramat. Po pierwsze to jest tak luźny, że po potrząśnięciu repliką sam wypada. Tak wiem, taśma dookoła i będzie sztywniej... tyle że wtedy już tak gładko się nie wsadza maga i nie wypada po naciśnięciu przycisku. Poza tym troche wioska tak oklejać magi, lepiej kupić takie które od razu pasują niż sztukować (wg mnie). Druga kwestia - gorsza, to że maga trzeba dociskać cały czas bo kulek nie chce podawać. Jest taki "luz" góra dół i nie bardzo mam pomysł jak to poprawić :/ złamałem też już jedną zapadkę scalającą obudowę i środek maga a naprawdę uważałem na to bardzo... 2. CA - Rewelacja: sztywna blacha (w King Arms gieła się znacznie łatwiej), nic nie wypada przy potrząśnięciu, magi siedzą pewnie, podają idealnie kulki. Teraz pytanie. Jakie jeszcze magi będą pasować? Ciekaw jestem np. tych http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...4_src-2078.html Ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia? A jak z magami Pmag Eco od Magpula? Chodzi mi o te tańsze na 75 kulasów Nie podają magi MAG - zero problemów. Hi-capy KA, P-Magi Stara ładnie wchodzą i podają. Trzymają się sztywno. Replikę składa się dość ciężko, szczególnie w porównaniu z M'kami. kolega Kabel123 twierdzi że Magpull 70 kulkowy nie podaje w a&k masada. kolega Gecko123 napisał że Stara PMagi podają jak trzeba pare dni temu na stronie sklepu znalazłem info o real cap 30BB podpis: Producent: Magpul PTS / Star Airsoft po przeczytaniu jednak lektury przedwczoraj wmasg (patrz wyżej) - pozostałem zdezorientowany. Przeszukiwanie zasobow sieci od piatku nie przynioslo zadowalajacych rezultatow. Mam w związku z tym pytanie czy ktoś ma doświadczenia lub wie jak wyglada kwestia podawania, wypadania, grzechotania PMAGów Real Capów 30 kulek w Masada A&K Producent: Magpul PTS / Star Airsoft (napisane jest niby wersja ekonomiczna, ale innej nie widziałem) a także co do 30 kulkowych magazynków CA (metalowych) dedykowanych do serii M15/M16/M4 ? wertuję tematykę od trzech dni i proszę o pomoc. Dzięki! Edited January 15, 2011 by kfak Quote Link to post Share on other sites
kfak Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 PMAG Real Cap (30 kulek) 30BB Producent: Magpul PTS / Star Airsoft w karabinku Masada A&K KULEK NIE PODAJĄ - należy docisnąć magazynek. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Jest gdzieś teraz dostępna ta Masada? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Na 98% nigdzie. Choć A&K zaczęło nagle robić zapasowe bebechy do tej repliki, więc może szykują jakąś kontrofensywę (choć wątpię, skoro jest już masada od magpula). Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Da sie w tym wymienic gb? Czy cos moze nie pasowac? Quote Link to post Share on other sites
Nor Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Mam pytanko do użytkowników czy po dłuższym czasie użytkowania tej repliki nic się nie posypało. Czy hop w stocku ładnie kręci czy gumka do wymiany na starcie?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts