OFF Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Podobne,ale liczba pasków molle się nie zgadza. No i MIWO L. chyba nie używa czarnych fastexów do kamizelek w multicamie? No,ale to pewnie da się jakoś wytłumaczyć. Mogły się np. inne skończyć,czy coś (o ile jest to Miwo). Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 JPC od Crye albo coś zbliżonego? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 JPC ma zupełnie innego cummerbunda Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Tam są dwie klamry zapinające z boku z czego na dodatek czarne i trudno ich nie zauważyć. JPC ma cały prosty i do tego szkieletowy układ. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Czy ktoś poznaje? Kamizelka na gościu 2 od lewej Pierwszy z lewej Ten u góry Wygląda jak Termit, ale podwójne paski ni cholery nie pasują :/ Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Termit Plus nie ma możliwości odpięcia tych boków? Jeśli nie to może to jest jakaś zmodyfikowana wersja Termita. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Ma możliwość, ale wówczas jest i tak pojedynczy pas :) Quote Link to post Share on other sites
aro254 Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 To może teraz ja z inna zagadką a raczej odpowiedzią. Jak napisałem wcześniej, że mam Rhino na hełmie to ktoś powiedział, że JWK nie używa ich. Jak dla mnie tak. A skąd to wiem? Album z oficjalnej strony JWK http://www.psk.mil.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=161:afganistan-2012&catid=39:szkolenie&Itemid=41 ewidentnie na kilku zdjęciach go widać :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Większość wykorzystuje PVS-21 o zupełnie innym systemie montażu. Część używa noktowizorów mocowanych na ramieniu (MU-3 lub amerykańskie PVS-7/14), nic więc dziwnego, że je noszą... Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Dobra, teraz pojadę po bandzie, i ci co się ze mnie śmieją będą się śmiać bardziej. Co w tej chwili, na lata 2011-12 noszą nasi panowie z Lublińca? Z tego co się orientuję to: TC3002 lub 2002 z montażami do PVS21 Mundury "Suez" Kamy albo SO/Miwo? HK416 z 14,5 oraz 16 calowymi lufami. USP i Klocki jako boczna. Szpeje Miwo, CRH i inne. I na tym moja ogólna wiedza się kończy. Jakie kamizelki sensowne noszą panowie z JWK? Zintegrowane, PC? Jakie modele konkretnie są najczęściej widywane na fotach? Tak samo jak z ładownicami i kaburami? Pytam w iście zielony sposób bo: nie znam się na polskim sprzęcie nie potrafię rozpoznać sprzętu ze zdjęć gdyż po prostu nie wiem jak to wygląda i jak się nazywa chciałbym rozwinąć swoją wiedzę w tym temacie oraz chciałbym podsumować kilka ostatnich stron, coby łatwiej było odnaleźć się w temacie. O resztę typu radio, komunikacja, dodatki, buty itp nie pytam, bo to jest dla mnie ( tak, samolubnie, dla mnie ) w miarę czytelne. Pozdrawiam serdecznie Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Kamizelki to Pc4, PC6, PC5, Termit plus, Sioux od CRH, NFM Grizzly, pasoszelki z Miwo, Piorun z Moratexu. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Mundury Kamy/Miwo, różne proporcje. Boczna- G17 i USP SD (airsoftowej kopii nie widziałem). Główna- 416, najczęściej 14,5" lufa, podobno 16 tylko u d-dców sekcji. Osprzęt na broni różny, w zależności od sytuacji- Specter DR, EOTech 552/XPS, DBAL-A2, latarki to ostatnio SF M952V. Kolby/chwyty- co kto lubi. Tłumiki B&T (w miarę wygląda Gemtech pomalowany na szaro). Kamizelki- jw. przy czym ostatnio prym wiedzie Sioux i 4101 od Miwo L (tej drugiej szczególnie od certyfikacji na początku br. jest więcej). Układ i dobór kieszeni- w/g własnych potrzeb, przy czym większość szpeju jest w MC, ale trafiają się kieszenie/worki w odcieniach Olive. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Jeśli chodzi o CSy - to MIWO L i Helikon Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Widziałem także Massif MG. Matrix, zamiast tu pytać, to zarejestruj się do nas na forum... :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Już załatwione i opanowane. Wiem co i jak. Co jak co ale sprzęt chyba słaby nie jest, i w porównaniu IMO do foczego szpeju jest taaańszy. I zapytam- czy ten ktoś, kto robił te blach pod PVS21 nadal je kuje czy już zaprzestał produkcji? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Rzeczywiście, chłopaki mają sprzęt na światowym poziomie. PS Myślę, że sprzęt polskich fok też by dość sporo wyszedł. :) Quote Link to post Share on other sites
mr_Red Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 (edited) Jakość wiadoma, ale jak kogoś nie stać na oryginał, to chińczyki zadbały o kopię siouxa: http://www.taiwangun...mo_8fields.html Edited September 21, 2012 by mr_Red Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 (edited) ups, do kasacji Edited September 21, 2012 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Z daleka to może i wygląda jak Sioux, ale na pewno nawet z daleka nie wygląda jak wersja używana przez JWK. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 To jest kopia Siuxa. To już nie pierwsze wyroby polskich producentów, które Taiwangun daje chińczykom do kopiowania (wcześniej tak zrobił z kieszeniami i ładownicami "Kaliber 93" Specopsu). Tutaj http://www.taiwangun.com/images/layout/club.png nawet widać ich pracownika ubranego w oryginalnego Siuxa. Zapewne ten egzemplarz powędrował do Chin :) Quote Link to post Share on other sites
Lektork Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Hello! I`m from Ukraine and I don`t speak polish( But I need your help again! Some months ago I`ve asked you some questions about JWK here. My airsoft team is now trying to look as much JWKable as it`s possible with our financial abilities. With your information we`ve rebuilt a lot of details. We have even made full copies from Currahee http://www.currahee.pl/produkt/plate-carrier-sioux-qr in Cordura multicam. But it is still a lot of things to work on. Thank you very much for your information! Now we want to make patches. But to sew it on a sewing machine we need photos or pictures in high definition or as much detailed as possible - because as I know it`s a hard work to rebuilt stripe with the same picture with a thread and needle... So I hope someone will help us to solve this problem... cause I really don`t know what to do... here is 3 pictures what I need http://lektork.io.ua/album473328 Thank you! Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 This is correct vest: http://www.currahee.pl/produkt/kamizelka-pc-qr-ld Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 And that in Multicam: http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,736/Kamizelka-modu-owa-PC-5-KRUK Also PC6, "Termit" Plate Carrier, PC 4101 in multicam ( http://www.miwo-military.pl/?p=8.1572.KAMIZELKA-41.01.A-22.MIWO-MILITARY ) and PC-4 in OD. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Kruk? Jakieś foto na potwierdzenie? W szczególności dla wersji MC... Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Szukaj aż znajdziesz, i z Afganu i z Polski. Ogarnij moją galerię na picasie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts