robaki Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 Raczej się nie unikniesz, to na co zwróciłbym uwagę to zielony materiał CSa. Zależy co chcesz robić, ale na fotkach zecydowanie widoczne są CSy z materiałem piaskowym np. od Miwo czy CRH niż te kontrakty z zielonym. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 Trudnopalne mundury WS sa z org multicamu ktory mocno rozni sie kolorystycznie od suezu. Imo to nie problem, tym bardziej ze specjalsi mieszają kamiflaże. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Przede wszystkim trudnopalne NFM'y i Callidy są z Defendera szyte. Jest to inny materiał, nadruk też jest inny niż oryginalny MC. Suez - wiadomo. Wzór 35/DWS to polska kopia NFMu (kolejna), użyta także w polarkach do kurtek ćwiczebnych. Tak więc misz-masz kompletny, ale... co z tego? :D Quote Link to post Share on other sites
halino Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 (edited) Siema, poda ktoś nazwę/firmę tego munduru? Wybaczcie za linka z fb ale nie mogę wrzucić foty :/ Edited December 17, 2015 by halino Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 ma ktos moze fotki ktoregos z tych operatorów od frontu? http://tenksite.blogspot.com/2014/06/trening-strzelecki-specjalsow-z-jwk.html Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Siema, poda ktoś nazwę/firmę tego munduru? https://www.facebook...?type=3 Wybaczcie za linka z fb ale nie mogę wrzucić foty :/ Helikon CPU Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 (edited) A jak się nazywa ta "taktyczna frotka" z zdjęcia? Wiem że do niej można przyczepić mapnik. https://scontent-lhr...246005083_o.jpg Edited December 18, 2015 by blysk Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 Producentem jest Under Armour, natomiast co do modelu nie mam pojecia jeżeli ktoś wie gdzie można takie coś dostać to prosił bym o info. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Tak - bay. Znajomy dorwał swojego czasu ostatnią sztukę w jakimś sklepie stacjonarnym w Warszawie. W sieci nic nie było, obecnie pozostaje chyba tylko ebay lub ściąganie z zagramanicy. Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 na ebay też ciężko to dorwać ja osobiście nie widziałem Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Poradnik do stylizacji - rekonstrukcji JWK napisany przez naszą grupę rekonstrukcyjną. Nie jest idealny, na pewno znajdą się jakieś błędy, i ustępstwa związane z tym że nasz sprzęt jest skompletowany pod kątem ASG. Mimo wszystko, jeśli ktoś szuka informacji zebranych w jednym miejscu powinien go nasz artykuł zadowolić :) http://usse.pl/stylizacja-afganistanda-2013-2015/ Niedługo pojawi się również poradnik do stylizacji zielonej. Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 czy pc5 kruk od miwo będzie pasowal do stylizacji? na lata 2011-2013 Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 nada sie Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Poradnik do taktyki zielonej - informacje zebrane w jednym miejscu. Wiemy, że nie jest idealny, ale komuś kto dopiero zaczyna przygodę z rekonstrukcją na pewno pomoże i wyjaśni wiele spraw. Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Ma ktos jakis fajny pomysl na pomalowanie sprayem hakaski aby była dobra do stylizacji? Quote Link to post Share on other sites
robaki Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Jaki okres ? Polecam Fosco - tańsze od Krylonu a trwalsze od farb modelarskich. Kolory od Fosco jakie zostały rozpracowane na forach: Afganistan: Mud Brown + Marsh Grass (ewentualnie dodatek Pale Green) polski las: Mud Brown + Forest Green + Marsh Grass widzi się także HK malowane wyłącznie w plamy Forest Green Chamskie "flaki" są najlepsze - daruj sobie liście czy trawy (takich nie widziałem w ogóle w JWK) i plamy "krypteka" z siatki po ziemniakach (ewentualnie lekki lansik na Afganistan). Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 okres chce 2 bo mam 2 hakaski 1 stylizacja 2015 cały szpej w atacs fg i mc 2 stylizacja mc i coyte 2012-2014 afgansitan i nie chodziło mi o kolory tylko o to w jaki sposób malowac i potem ewentualnie scierac Quote Link to post Share on other sites
robaki Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Hej - to raczej nie ten wątek :) Poszukaj o malowaniu replik. Najlepiej niech się zetrze samo - tutaj przewagę mają jednak farby modelarskie bo zrypiesz je szybciej. Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 w jaki sposób nie mam na mysli tego ze trzeba przygotowac replike do malowania tylko jakie wzory/kształty i sposób tego malowania czy po prostu psiknąc jak chce i tyle Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Wydaje mi się ze w temacie jest dużo zdjęć z podpisanym rokiem, w którym były ćwiczenia/operacje więc wystarczy tylko poszukać parę stron w tył, zastosuj farby wymienione parę postów wyżej i powinno być okej co do technik wykonania wydaje mi się, że jest osobny temat na to. Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 wie ktos czy da sie gdziesz kupic naszywki tj nowy symbol Jwk,chodzi mi o sztylet plus symbol Polski Walczącej Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Kopie są od czasu do czasu na allegro. Z oryginałami troszeczkę ciężej. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 (edited) Mówisz o tych naszywkach? :icon_wink: Oryginalne, moja kolekcja w której jeszcze brakuje ZB "A" i ZB "B". Edited January 6, 2016 by blysk Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 tak o tych,przepiękne Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 odkryliśmy spectera DR 1-4x na minimi 7,62. Dotychczas widywałem jedynie wersję 1.5-6x (której kopii airsoftowej nie ma). Poza tym na zdjęciu plecaczek M9 znany z jednego ze zdjęć "w akcji". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts