blysk Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 No to poczekam sobie na kaburę :D Prawie jak na operacje na NFZ :D Pas typu rescuebelt od Miwo Lublińca czy tylko już od Currahe? Quote Link to post Share on other sites
robaki Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 (edited) Poszukaj na necie - powinno dać się ją kupić od ręki. Pasy - Twardy od Miwo Lubliniec - coyote lub olive, ostatnio też widziana Lubawa. Jak bierzesz Miwo do noszenia z comfortpadem molle (np. Rats, pas operacyjny itp.) bierz rozmiar większy. Te pasy mają normalną rozmiarówkę, (jak do noszenia bez podkładu) więc do podkładu najlepiej rozmiar większy niż podkład. Edited November 7, 2016 by robaki Quote Link to post Share on other sites
ChuckNorek Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Zajrzyj do jarmix-militaria.pl. Nawet jeśli nie mają na stronie - warto się skontaktować. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Po nowym roku zamowienia na kabury w Iwo-Hest/RedRiver powinny byc realizowane od ręki. Zresztą wykonuje je inna ekipa niż szyty szpej więc warto zadzwonić i zapytać. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 @Punisher - A co z kamzami? Coś wiesz o tym? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Wiem tyle, że jak co roku w tym okresie jest masa przetargów i zamówień resortowych z datą dostawy przed świętami lub nowym rokiem. Toteż detal jest nieistotny z biznesowego punktu widzenia. Proponuję truć dupę telefonami po nowym roku. Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted November 15, 2016 Report Share Posted November 15, 2016 Jestem zmuszony prosić mądrzejszych ode mnie o pomoc w identyfikacji sprzętu. Otóż od dłuższego już czasu przyglądam się temu, co Panowie z Lublińca noszą na kamizelkach z tyłu. Nie mogę jednak do końca ustalić "tożsamości" trzech elementów, które rzuciły mi się w oczy. Będę zatem wdzięczny za Wasze sugestie co do producenta i modelu. Innymi słowy - ID THAT SHIT :) 1. Charakterystyczna ciemnozielona kieszeń o wypukłej powierzchni. Na początku myślałem, że to jakiś pokrowiec na wkład hydracyjny, jednak po dokładniejszym przyjrzeniu się sądzę, że to... kieszeń boczna do plecaków Wisport Sparrow. Poprawcie mnie jeśli się mylę. 2. Tutaj już pokrowiec na wkład hydracyjny, nie znam jednak producenta ani też modelu. Najczęściej występuje w kolorze ciemnej zieleni/oliwki, charakterystycznym elementem jest niewielka klapa z językiem. 3. Plecak noszony przez operatora stojącego pośrodku. Czy to nie jest czasem G-10 - PLECAK MAŁY FIRMY MIWO-MILITARY? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 1. http://www.wisport.com.pl/Kiesze%C5%84%20Raccoon-73,0,pr,shop.html Mam coś takiego, niestety nie uszyją ci już koszernej, z hiszpańskim zapięciem a jedynie z klamrą. Taśmy też się zmieniły. 2. Sam chciałbym wiedzieć. 3. Tak, to G10 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 2. Wydaje mi się, że kiedyś widziałem coś takiego w wykonaniu PSTG. Quote Link to post Share on other sites
gienekPL Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 A kieszen na wkład hydratacyjny nie bedzie przypadkiem od lubawy? Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 Zgadza się, to jest kieszeń na 3 litrowy bukłak produkcji Lubawy, z zestawu "KWS 09 wariant Reccon". Wykonany jest z cordury 560 dtex w kolorze ranger green. Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Serdecznie dziękuję za Wasze odpowiedzi. Nareszcie zaznałem spokoju :) Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 Może mi ktoś powiedzieć co tu się odmichałostrzeleckowywuje? Co to za kosmiczny front przy 416stce? Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 Teraz to już absolutnie muszę wiedzieć, jak się to ustrojstwo nazywa? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 Front z włókna węglowego od Lancer Systems. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Hmm, po co zmieniać coś co już na starcie działa? Ten front jest jakiś ultralżejszy czy co? Czy poprostu moda i lans? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Różnica w wadze powinna być zauważalna. Do tego chyba można wybrać czy chce się RIS na całej długości czy tylko w danym miejscu małą szynę na samą latarkę/laser/chwyt - takie szyny też odrobinę ważą i rezygnacja z trzech długich może poprawić komuś komfort korzystania z broni :icon_razz: Zwróć uwagę na brak celowników mechanicznych i zmienioną osłonę spustu. Przemyślana konfiguracja, chęć lansu raczej można odrzucić ;) Quote Link to post Share on other sites
ChuckNorek Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 (edited) Mam ważne pytanie: Zdjęcie z ćwiczeń Anakonda 16 U operatora pierwszego od lewej jest nerka medyczna jakiej firmy? Czy to ten sprzęt? https://www.narescue.com/squad-kit-ccrk Edited December 28, 2016 by ChuckNorek Quote Link to post Share on other sites
kufel_wro Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 http://offgridwarehouse.com/store/products/squad-kit-ccrk/ Quote Link to post Share on other sites
ChuckNorek Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Super, dziękuję. To teraz drugie, trudniejsze pytanie. ;) Widział ktoś taką nereczkę na innych zdjęciach niż te z Anakondy 16? Interesuje mnie wykorzystanie jej przy oporządzeniu w atacs fg. Quote Link to post Share on other sites
szkodnikPiła Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 Są wykorzystywane, niestety aktualnie nie mam dostępu do fotek. Jakiś czas temu była ona do kupienia na olx . Łap tu fotke znalezioną na szybko operator po prawej Quote Link to post Share on other sites
gienekPL Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 Od siebie mogę dodać, iż te nerki od North American Rescue pojawiają się dość często na ebayu. Nie dalej niż 2 miesiące temu była jedna do kupienia, z pełnym wyposażeniem za ok.130$, więc warto się przyglądnąć :D Quote Link to post Share on other sites
ChuckNorek Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 Odnośnie dostępności, to nie muszę patrzeć na ebay, bo akurat mam dostęp do jednej niedaleko (no dobra, niestety jest pusta). Szukam tylko zdjęcia tej nerki razem z mundurem i szpejem w a-tacs fg, bo taki zestaw mam teraz zamiar składać. Multi niewiele mi daje. ;) Quote Link to post Share on other sites
gienekPL Posted December 31, 2016 Report Share Posted December 31, 2016 Któryś konkretny ZB Cię interesuje? Ogólnie nie ma wiele fotek z tą nerką. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 (edited) Witam Panów rekomanów! :icon_smile: Próbował ktoś robić chwyt RIS do MP5SD6 oddziału MERT? Pozdrawiam Edit: Taki https://drscdn.500px.org/photo/133654531/q%3D80_m%3D1500/01e372980179917da0331058499dab1d Edited January 12, 2017 by blysk Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts