Yahalom Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Skonsultowałem sprawę z Cavtanem i dowiedziałem się, że takie spodnie (bez elastycznych wstawek) dają radę przy wkładkach Airflex :) Quote Link to post Share on other sites
ues Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 (edited) Alllllllleeeeeee.... koooooooooooolanko Arafat :P No dokładnie. Nowe pady CP nie wymuszają noszenia ich w kieszeniach na "elastycznym fundamencie". W porównaniu ze starymi są wykonane w sposób, który umożliwia kucanie i klękanie bez problemów. Wręcz same się zaginają w miejscu "harmonijki". Ponadto nie ma tu problemu z rozciąganiem się elastomeru i z upływem czasu z wypadaniem wkładek. Te siedzą w specjalnie zaprojektowanych 3D kieszeniach. Chłodzenie choć to kwestia dyskusyjna tak samo jak siatki dystansowe w kamizelkach i PC zapewniają szczeliny wykonane w piance nakolanników... http://cgi.ebay.com/Crye-Precision-COMBAT-PANTS-KNEE-PADS-3rd-Gen-3-AIRFLEX-/110659247482?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c3ce1d7a#ht_2108wt_905 Regulację położenia (prawo / lewo) uzyskuje się dzięki specjalnie zaprojektowanym skrzydełkom z rzepami. Inna kwestia, że elastyczny materiał na eksponowanych, poniekąd, kolanach nie jest narażony na zaciąganie na kolczastych kszunach, betonie itp...bo go nie ma. W CSach zrezygnowano z padów na łokciach ze względu na to że bardziej przeszkadzają niż pomagają. Są tam klasyczne kieszenie zarzepiane na prostokątne wkładki, chroniące łokieć i część przedramienia. Edited March 12, 2011 by ues Quote Link to post Share on other sites
dust in the wind Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Ceny nie robi koszt materiału. Raczej to, że klient myśli, że materiał jest drogi. Quote Link to post Share on other sites
walendi Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Ponoć Curahee szyje też spodnie w innych kolorach niż oliwkowy. Ma ktoś fotkę gdzie można by obejrzeć próbki tych kolorów? Quote Link to post Share on other sites
Idzior Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Ponoc szyje. Zlozylem zamowienie 3 tygodnie temu i na razie cisza. Jak dojda to cykne fotki i wkleje. Wzialem khaki :) Quote Link to post Share on other sites
Murek Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Właśnie doszły ładownice podwójne CQB. Powiem tak - moim zdaniem wizualnie i jakościowo to najlepsze ładownice jakie miałem (a trochę tego przerobiłem). Obsługa spoko, w poniedziałek zamówione, dziś już są u mnie, ogólnie wszystko ekspresowo. Wielki plus ode mnie za profesjonalizm w każdym calu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Pinochet88 Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Wie ktoś co się dzieję z ich stroną internetową? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Mamy mały problem z naszą stroną internetową, walczymy by jak najszybciej usunąć awarie, wszystkich przepraszamy za utrudnienia Currahee Polska Quote Link to post Share on other sites
Pinochet88 Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Mógłby ktoś podać jakiś numer kontaktowy do firmy, bo strona dalej nie działa, a potrzebuje coś zamówić dzisiaj. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 519531534 co prawda to nie dział zamówień a bardziej projektów ale jak poprosisz to Cie pokierują dalej. Quote Link to post Share on other sites
Ghandi2 Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Nie wiecie czy teraz przyjmują zamówienia od klientów indywidualnych? Nie chcę dzwonic po próżnicy, a kontakt e-mailowy chyba też umarł. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 2, 2011 Report Share Posted December 2, 2011 Ale do q.wy nędzy... kto to widział sprzedawać spodnie z dziurami na kolanach :) No właśnie! Też takie dziurawe dostałem :biggrin: A tu również jakiś, taki dziwny CS - jakieś rzepy na przedramieniu ma i jakąś "torebkę" :happy: Dziwnym trafem, bardzo przypomina mi te ze zdjęcia tutaj: :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
zatyk Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Witam, posiada ktoś mundury firmy Currahee?? Czy mógłbym o zdjęcia poprosić? Szczególnie interesują mnie bluzy i spodnie combat GR. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Jeszcze są Ci te zdjęcia potrzebne? Bo mam taki mundur to mogę zrobić fotki. Quote Link to post Share on other sites
Guest Dawid4009 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Jak trzeba to też mogę podesłać zdjęcia, pod koniec tygodnia. Mam w panterze leśnej i pustynnej. Mam pytanie- przyszło mi kolejne zamówienie (kilka kompletów mundurowych, kombinezon trudnopalny, bukłak source), i jest różnica w materiale użytym do szycia. W grudniu zamawiałem mundury w wz93, i dostałem rip stop przypominający ten z mundurów kontraktowych, teraz pustynny dostałem w tym samym, ale pantera leśna przyszłą inna- "kratka" jest wyraźnie większa, przypomina stary komplet (który ma ok 3 lat) mojego kolegi, szyty w frontierze. Leśny wydaje się też być nieco grubszy. Generalnie nie interesuje mnie specjalnie sam wygląd, bo wyglądają świetnie - tylko czy ew. różnica w materiale ma wpływ na wytrzymałość? Na metkach jest napisane to samo- skład surowcowy tkaniny poliester 50 bawełna 50. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Jak coś to ja byłbym chętny na fotki munduru w wz93 i kombinezonu. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 (edited) Myślę że wiele osób byłoby zainteresowane wyglądem rodzimego kamuflażu i że warto zdjęcia wstawić na forum :) Edited February 22, 2012 by Cincin Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Panowie,to co z tymi fotkami? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 A ja mam inne pytanie, ile płaciliście za "dziurawe" spodnie? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Od dłuższego czasu nurtuje mnie pewne pytanie. Na stronie zakładu pracy chronionej SELW 2 z Sosnowca (http://www.selw2.pl/) znajduje się baner, iż są właścicielami marki Currahee a tymczasem ma forum WMASG kreujecie się na samodzielną firmę. Czy wyposażenie, które tak tutaj zachwalacie szyje SELW2 czy Currahee? Może o tym nie wiecie, ale SELW 2 zawłaszczyło Waszą markę... Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Ale kto właściwie się "kreuje"? Pytam - bo od dawna nie widziałem tu wypowiedzi nikogo podającego się bezpośrednio za przedstawiciela C.? Pierwotnie firmę założył Cavtan z kolegą - chyba ze 2 czy 3 lata później SELW-2 jakoś tam kupił tę markę i co z tego? Arcteryx jest własnością Salomona, Bushmaster, Remington i DPMS Cerberusa - ktoś tam jeszcze czyjąś tam jeszcze - co w tym takiego niezwykłego? Quote Link to post Share on other sites
multikropka Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 (edited) Czy posiada ktos tutaj o ten produkt ? http://www.currahee.pl/produkt/modulowy-plecak-na-worek-z-woda Chocialbym sie dowiedzieć czy ktoś moglby cyknac fotki z tylu :) Pozdrawiam Edited April 18, 2012 by multikropka Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Fotek nie cyknę, ale ma on tam taśmy do mocowania molle. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Zaraz cyknę za Ciebie i wstawię tutaj. :P Quote Link to post Share on other sites
multikropka Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Będę wdzięczny :) bo czaje się na taki w Nato Olive :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts